DOMÁCÍ PEČENÉ MUSLI

Už ani nevím, jak je to dlouho, co jsem se dozvěděla, že existuje müsli Mixit. Řekla bych, že to tak dlouho není, jsem občas v tomhle ostuda.

Tehdy jsem koukla na jejich stránky, projela historii firmy a ihned si objednala první tubus. Byl to Maxisměs fík. Směs sušených fíků, datlí, plátků mandlí a krásně křupavého müsli mě opravdu nadchla. Asi to je slabé slovo, zamilovala jsem si ho. Začala jsem o něm mluvit všude kolem. Dokonce jsem některé z mých přátel donutila si ho koupit a od té doby jsou pravidelnými odběrateli.

Jednoho dne mi ale do cesty vstoupilo müsli Janova pec. Dozvěděla jsem o něm díky Facebooku a dále i dalším blogerkám. Netrvalo to dlouho a 4 sáčky müsli jsem měla u sebe. Dokonce mi ho dovezl osobně Jan. Musím podotknout, že je velmi pohledný sympatický pán :-).
Chtěla jsem vydržet s ochutnáváním na doma. Ale nevydržela jsem to. Pustila jsem se do něj hned v práci.
Ochutnala jsem čokoládové a první, co mě překvapilo, bylo, že müsli je plné obrovských kusů křupavých ořechů a doplněno o opravdu chutnou čokoládu. Dočetla jsem se, že to je 70% belgická čokoláda a je to opravdu znát.
O víkendu jsem si ale řekla, že už je na čase a pustila se do ochutnávání všech druhů. Připravila jsem si sáčky, jogurt, mističky a lžičku a už mi nic nebránilo zjistit, jestli všechny müsli jsou tak výborné, jako čokoládové.
V nabídce jsem měla čokoládové, jahodové, semínkové a ze sadu. K ochutnání mi chybělo ovocné. Takto je to kompletní nabídka druhů od Janova pec.
Ze sadu, to je müsli, které Vám připomene prázdniny u babičky. Aspoň na mě to tak působilo. Je totiž plné jablečných křížal. Není přeslazené, ba naopak si můžete vychutnat přírodní chuť ovoce.
Semínkové müsli přišlo na řadu jako druhé. Jak je vidět už skrz pytlík, je plné různých druhů semínek a sušeného ovoce. Je to přesně takové müsli, když chci žít zdravě, ale u toho si pochutnat.
Jahodové müsli je na stránkách popisované přímo dokonale. Pobízí nás, abychom si ho dali do mléka a že tím se rozpustí jahodové kousky a bílá čokoláda mléko osladí. Mléko pak zůstane růžové. Jak roztomilé. Takže milovníci pink barvy, kupujte :-) Určitě Vám to udělá příjemnější ráno.
Čokoládové müsli jsem si nechala nakonec, i když jsem s ním vlastně začala. Já jsem prostě na tu čokoládu a bylo jasné, že u mě zvítězí. Složení je perfektní. Plné ořechů a čokolády, k tomu krásně křupavé müsli. Co víc si přát.
Co k tomu říct celkově. Jak už jsem psala na Facebooku a na Instagramu. Jsem nadšená a ohromená. Našla jsem dalšího českého výrobce, který si dokáže s produktem tak vyhrát, aby ho přivedl k dokonalosti.

Müsli je opravdu nádherně křupavé, čokoláda se rozplývá na jazyku, ořechy křupou tak, že asi ani více křupat nemohou. Nic není přeslazené, ba naopak. Vše má takovou chuť, jakou nám příroda dala.

Na kalorickou složku jsem nekoukala, takže dietáři nešťourejte. Tohle müsli je produkt, kterým si chci zpříjemnit ráno a ještě mít pocit, že jim něco kvalitního a s láskou připraveného.
A co udělat srovnání Mixit a Janova pec? Hmm?
Když jsem Janovu pec objevila, tohle byla jediná otázka, která mi běhala hlavou. Chtěla jsem zjistit, jestli mě dokáže ještě někdo dostat do kolen.

A stalo se tak. Nemohu říct, kdo je lepší.

Z Mixit.cz jsem měla Srdcovka, Cvičme v rytme, Maxisměs fík, Čoko-ládování a To pravé ořechové. Z tyčinek jednu bezlepkovou a datlovou, ta je také bezlepková. Pak čoko kulky na kaši. Není toho málo. Objednávala jsem vždy tak 2-3 tubusy na měsíc. Však je to i vidět v pozadí, kolik tubusů vlastním. A to jsem je ze začátku vyhazovala.

Z Janova pec jsem měla Čokoládové, Jahodové, Semínkové a Ze sadu.

Plus pro Janova pec:
  • křupavější ořechy
  • křupavější müsli
  • průhledný obal (vidíte, co kupujete)
Mínus pro Janova Pec:
  • balení (obal je totiž dělaný na míru müsli. Tudíž, když otevřete pytlík, tak už ho nezavřete. Není tam žádná rezerva a müsli se začne sypat. Takže první, co musíte udělat je, že musíte najít nějaký obal. Bohužel v tu chvíli se nabízel tubus od Mixit :-D
Plus pro Mixit:
  • více druhů vloček (člověk může zvolit tu variantu, která mu vyhovuje)
  • tubusy (balení je opravdu velký prodejní tah, vypadá pěkně, je praktické a využitelné pro další potřeby)
Mínus pro Mixit:
  • nic mě upřímně nenapadá
Nakonec jsem to ale vymyslela takto. Vzala jsem zavařovací sklenici od Konečně vývar a nasypala do něj zbytek müsli.
Takže problém vyřešen a ještě to vypadá pěkně :-)
 
Ti, kteří jsou po tomto článku zaujati a chtějí také prožít tu úžasnou chuť, tak objednávejte ZDE. Po kliku na tento odkaz a výběru svého druhu, zadejte kód "smoothcooking01" a získáte slevu 10% na celý nákup. To je i na poštovné. A nově teď Jan zlevnil poštovné a to na 59 Kč.
 
Když si zakoupíte balíček se všemi pěti druhy müsli , tak zaplatíte pouze 4. Cena bude 419 Kč - 10% a to už je příjemné, ne? :-)
 
 
Na závěr chci říct, že oběma firmám držím palce. Je velmi příjemné potkat na trhu müsli, které je chutné či doslova výborné, je to český výrobek a ještě s tím na trh přijde mužské pohlaví.
 
Takže tleskám a jen tak dál!
 
Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7


2 komentáře:

  1. Mixit znám.. už jsem ochutnala, ale Janovu Pec zatím ne.. vypadá hodně láákavě.. :-))) http://zdraveahrave.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsi o hodně přišla. Zkus využít tu slevu, určitě si je taky zamiluješ :-)

      Vymazat