středa 10. května 2017

SMETANOVÝ DEZERT S POMERANČEM A JAHODAMI

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2-3
Náročnost: malá

INGREDIENCE:
  • 250 g cream fraiche (alternativa plnotučný tvaroh)
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • šťáva z půlky pomeranče
  • kura z půlky pomeranče
  • 1 vanilkový lusk nebo 2  lžičky vanilkové pasty
  • 1 lžičku cukru
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Vyždímáme si šťávu z pomeranče a nastrouháme kuru.
Ušleháme šlehačku do tuha a přidáme creme fraiche a promícháme. Poté přilijeme šťávu a kuru z pomeranče a promícháme.
Přidáme semínka z vanilkového lusku nebo vanilkovou pastu.
Dále lžičku cukru.
Vše důkladně promícháme.
Krém rozprostřeme na talíř.
Posypeme jahodami a ozdobíme kurou z pomeranče a mátou.
Foceno: Olympus PEN E-PL8, M.Zuiko Digital 45 mm

2 komentáře:

  1. Ahoj Kači,
    moc gratulujeme k miminku. Přejeme všechno nejlepší. A zároveň bych chtěla říct, že tento recept je famózní.
    Mějte se pěkně,
    Barča

    OdpovědětVymazat