ZE ŽIVOTA: JAK POMÁHÁM DĚTEM, KTERÉ TO POTŘEBUJÍ?

Asi si říkáte, co se skrývá pod tímto titulkem. Ve chvíli, kdy jsem otěhotněla a zjistila, že spoustu věcí nosit nemohu a asi jen tak nosit nebudu, jsem začala koketovat s myšlenkou, že je na čase provětrat šatník.

Mám v něm spoustu formálního oblečení, které jsem dříve musela nosit do práce (jako košile, sukně ke kolenům a do pasu, různé svetříky, saka a podobně), také spoustu šatů, kalhot, trik, svetrů, mikin, bund, šátků a dalšího oblečení, které se mi ve skříni za poslední léta nastřádalo. Většina kousků je téměř nových a některé dokonce nové úplně.

A tak jsem se rozhodla, že ty věci vyřadím, uvolním poličky pro našeho očekávaného prcka, udělám někomu radost a ještě podpořím vybranou nadaci. Když jsem o tom mluvila s přáteli, tak moje kamarádka Týnka řekla, že do toho půjde se mnou. Našla nadaci, kontaktovala je, vyřadila spoustu oblečení, oslovila další kolegyně a kamarádky, které své oblečení také přidaly a jednoduše se pro tuto myšlenku pomáhat dalším také nadchly.

Hledaly jsme prostory, kde uspořádat nějaký mini bazar s doprovodným programem. Do toho se mi ale ozvala švagrová, že 18. února 2017 bude v Praze pořádat bazar, kde bude více prodejců, občerstvení, losovací soutěž a hlavně příjemná atmosféra plná přátelských lidí. Neváhaly jsme tedy ani vteřinu a přihlásily se tam.

Tak doufám, že vás tento krásný nápad pomoci potřebným a zároveň si odnést pár krásných kousků doslova za babku nadchl a přijdete se za námi podívat.
Budu tam já, Arty, moje kamarádka Týnka a spousta dalších blešákových nadšenců, kteří budou také prodávat své oblečení a třeba také knihy.
PROGRAM: 
Větrání šatníku
Spousta prodejců a krásného (někdy i úplně nového) oblečení
Najdete zde např. trička, sukně, džíny, boty, šperky, kabáty, nášivky, čelenky, klobouky a třeba i knihy
Vše za minimální částky
Občerstvení
Hudba
Losovací soutěž
Vstup samozřejmě zdarma

Pokud chcete poznat prodejce osobně, přidejte se zde do události na FB (ZDE). Organizátoři je tam společně s jejich nabídkou představují.

CÍL BAZARU:
Cíl má každý jiný, ale my tam budeme mít svůj stánek, prodávat oblečení za nejnižší ceny a všechny peníze půjdou právě na nadaci Lékořice. Ta se stará o psychickou kondici pacientů, poskytování duchovní péče, zabývá se herní a zooterapií. Hlavní péče je o děti v Thomayrově nemocnici v Praze - Krči.

Pokud máte moji knihu a stále stojíte o podpis, tak se můžete stavit, prohodit s námi pár slov, podívat se na všechny stánky a já vám jí na místě samozřejmě s radostí podepíši.

Můžeme si zde dát i kávu a pokud nám to prostor a čas umožní, tak se blíže poznat. Ať prolomíme tu online zeď a poznáme naživo.

Po konci bazaru vezmeme celý vybraný obnos a doneseme ho přímo do nadace. Očistíme si tím karmu a hlavně pomůžeme těm, kteří to opravdu potřebují.

ADRESA A DATUM:
Blešák se bude konat 18. února 2017 v sobotu
Od 12 hodin do 17 hodin
A to na adrese Dražického náměstí, 118 00 Praha, což je kousek od Karlova mostu


Tak doufám, že se vám tento nápad provětrat šatník a pomoci potřebným zalíbil, že se za námi stavíte, popovídáte si s námi a hlavně tím, že si koupíte něco pěkného na sebe také pomůžete ostatním.


Mějte se krásně a budu se na vás těšit již příští sobotu od 12 hodin.

Vaše Kačí
„POMÁHEJTE S NÁMI“

Nákupem u nás podpoříte Dobrovolnické centrum Lékořice v Thomayerově nemocnici, jehož cílem je psychosociální podpora pacientů. Prostřednictvím návštěv dobrovolníků a dobrovolnických aktivit se jim daří pacientům zpříjemňovat a ukracovat jejich pobyt v nemocnici.

Na Pediatrické klinice Thomayerovy nemocnice je specializované pracoviště pro diagnostiku a léčbu tuberkulózy u dětí (jediné svého druhu v ČR). Hospitalizované děti zde tráví dlouhý čas na izolaci. Čas jim chodí zpříjemňovat dobrovolníci Lékořice, ale přesto zde děti tráví mnoho času samy. Rádi bychom jim pomocí hraček, které musí být omyvatelné a vydezinfikovatelné, zpříjemnili jejich pobyt.

Malým dětem na izolaci by udělala radost stavebnice Duplo, konkrétně zvířecí farma, klukům garáže a holčičkám kuchyňka. Získané finanční prostředky použijeme právě na nákup omyvatelných hraček pro tyto děti.

Více na www.lekorice.com

DĚKUJEME!!!


13 komentářů:

  1. Jééé to je super Kačí, Lékořice je přesně to místo kam jsem chodila s pejskem na dělat canisterapii :-). Bohužel jsem v tom termínu mimo Prahu, ale kdyby se náhodou našel někdo, kdo je z Prahy 10 nebo 13 a mohl by odvézt můj příspěvek, ráda se aspoň nějak přidám! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terez to je moc milé. Jen škoda, že se nepotkáme, ale chceme dělat takovýchto akcí více. Do budoucna třeba i na podporu útulků :-)

      Vymazat
  2. Škoda, že Praha je tak daleko, jste úžasní a máte velké srdce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je důležité myslet i na ostatní a pomáhat, když je to v našich možnostech :-)

      Vymazat
  3. Ahoj Kačí, zaprvé jsem ti chtěla poděkovat za tak krásný a motivující článek :) A za druhé bych se chtěla zeptat, zda je možné taky prodat něco ze svého šatníku? :) Mám plno méně nošenych, nebo skoro novych veci a už se mi to doma zase pekne hromadí a potrebovala bych se toho zbavit a ještě bych k tomu pomohla lidem :) Rada bych tudíž této příležitosti využila, pokud by to bylo možné :)
    S pozdravem, Terka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Terko,
      je moc krásné, že se chceš přidat a jsem za to opravdu moc vděčná. Pro mě samotnou je tohle první blešák a vůbec nevím, jak to bude probíhát a kolik se toho prodá. I když doufám, že co nejvíce :-) Takže bych se spíše domluvila tak, že my to v sobotu zkusíme, oblečení máme momentálně opravdu hromadu a třeba na další by ses mohla přidat. To by bylo vážně skvělé :-) Děkuji ti za to :-)

      Vymazat
    2. Ahoj Kači, jako první jsem ti chtěla rict, ze jsem zrovna přečetla tvůj nejnovější článek a Tobiáš je krasne jméno :) Budete skvělí rodiče ❤️ Jinak děkuji za odpověď a pokud bude příště možnost, rada se přidám :) Kzadopadne se přijdeme na Vás s přítelem v sobotu podívat a třeba si i něco pořídím a pomůžu tak na dobrou věc alespoň zatím takhle.

      Krásný a hlavně konečně slunný den ti přeji :) Terka

      Vymazat
  4. To je moc krásný a dojemný. Znám bohužel dost lidí, co se bohužel nevlastním přičiněním ocitly v tíživé situaci. Je hezké, že jsou lidi s velkým srdcem jako máte Vy. Vaše miminko už musí být štastné, že má takové rodiče. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlato, děkuji moc. Ráda pomohu, když mohu. Je to maličkost :-)

      Vymazat
  5. Škoda, že bydlím na druhém konci republiky:(
    Jste úžasní ❤ moc ráda bych Vàs pozvala osobně 😚 třeba se mi to někdy poštěstí 😘

    OdpovědětVymazat
  6. Kačko, to je super. Já budu v sobotu v práci, jinak bych si snad i udělala výlet do Prahy. Docela ale začínám přemýšlet, že by se mi líbilo udělat takový bazar u nás ve městě, protože jsem momentálně ve stejném stavu jako ty a svoje klasické džíny už si nějakou dobu nevezmu a asi je zbytečné je schovávat ve skříni. Kdyby tady měl někdo zkušenost s pořádáním bazárku, napište mi prosím. Krásný den. Nikola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělé. Nevím, odkud přesně jsi, ale myslím, že sociální sítě dnes hodně pomohou tuto informaci rozhlásit a může se z toho stát velmi příjemná akce, takže držím palce, aby to dopadlo :-)

      Vymazat