pondělí 27. února 2017

NOKY S BRYNZOU A KŘUPAVOU SLANINOU

Nedávno jsem se tak zamyslela a dostala jsem obrovskou chuť na brynzové halušky. Ale znáte to. Nastrouhat brambory, udělat těsto, uvařit a výsledkem je hodina práce a celá špinavá kuchyně. Přesně na tohle jsem náladu neměla.

A tak jsem si řekla, čím to nahradit. Došlo mi, že na mrazáku mám domácí noky. Jednou za čas se totiž pustím do přípravy noků, uvařím napůl a zamrazím. Pak je stačí jen minutku povařit a máte ihned hotové domácí noky.

Koupila jsem tedy brynzu a postupovala úplně stejně, jako když dělám tuto dokonalou slovenskou pochoutku.

A když už jsme u těch halušek. Schválně mi napište do komentáře, jaké halušky milujete více. Ty brynzové nebo ty s uzeným a zelím?
Moje babička pochází ze Slovenska (tedy napůl) a od mala jsem vykrmovaná těmi s uzeným a zelím. Ale čím jsem starší a objevuji nové chutě, tak naprosto miluji i ty s ovčím sýrem, tedy brynzou.

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:

Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve uvaříme noky ve slané vodě.
Pokrájíme slaninu na tenké proužky a vložíme na pánev. Opékáme jí pomalu na středním plameni do křupava.
 Do misky vložíme brynzu.
 Přidáme 4 lžíce zakysané smetany a promícháme.
 Směs smícháme s uvařenými noky.
A na vrch noků poklademe křupavou vypečenou slaninu (tekutý tuk tam nedávejte). A posypeme pokrájenou petrželkou.
 Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.  

4 komentáře:

  1. Milujeme brynzové ,ale bez té zakysanky - to mi ani nelahodí oku ...a brynzou a slaninou je to famozní a posypané koprem ....úžasné. Vyzkoušej. H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale je to vážně super. Ale chápu, že sto lidí sto chutí :-)

      Vymazat
  2. Přesně takto jsem měla chuť na bryndzu já. Koupila jsem čerstvou nepasterizovanou. A místo halušek ovesnou kaši :D podobně to dělala i Bjukitchen, spolu se zelím :) zkus to někdy až zase budeš mít chuť ;)

    OdpovědětVymazat