pátek 7. dubna 2017

DOMÁCÍ NOKY - PRAVÉ ITALSKÉ BRAMBOROVÉ

Milujete noky a stále je ještě kupujete v obchodě?
Zde vám napíši recept, který vám dokáže, že to co jste jedli doposud a kupovali vlastně předražené, že to vůbec nejsou noky.

U těchto nočků cítíte dokonalou chuť brambor v doprovodu například lehké omáčky z čerstvých rajčat.


Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 6

INGREDIENCE:
  • 500 g brambor
  • 2 ks vajec
  • 400 g polohrubé  mouky
  • 75 g strouhaného parmazánu
  • 20 g másla (na promaštění)
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě, vaříme do poloměkka.
Necháme lehce brambory vychladnout a oloupeme.

Ještě vlažné brambory nastrouháme na struhadle najemno a přidáme vejce, parmazán a mouku.

Vše tvarujeme do tuhého těsta.
Pokud je těsto řídké, přidáme ještě trochu mouky. Záleží jaké máme brambory. Ale zase z nich neudělejte tvrdé tenisáky :) Těsto musí být stále vláčné a hravé.

Hotové těsto vyválíme na dlouhé válečky, ze kterých krájíme cca 2 cm dlouhé noky. Do každého noku dloubneme vidličkou, abychom dosáhli správného tvaru.

Noky nakonec vložíme do slané vroucí vody na cca 3 minuty. Hotové noky poznáme tak, že vyplavou na povrch vody.

Zcedíme a promastíme máslem. Pak se nám nebudou lepit.
Takto hotové noky můžeme ihned podávat a nebo zamrazit.


4 komentáře:

  1. Naprosto výborný recept. Mockrát děkuji:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluji tyto komentáře. Já děkuji moc :-)

      Vymazat
  2. Je tam nutný ten parmezán, nebo se povedou i bez něj ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě můžeš, ale ten sýr tomu dodá takovou specifickou chuť. Ale plno lidí je dělají bez :-)

      Vymazat