ŠPENÁTOVO BROKOLICOVÁ POLÉVKA S RICCOTOU

Jak je venku zima, tak se ihned vrhám do vaření polévek. Já je sice miluji celoročně, ale tohle počasí si o to prostě říká.

Znáte tu chvíli, kdy přijdete vymrznutý z venku, odložíte kabát a hledáte něco na zahřátí. V tu chvíli na plotně bublá polévka, vy si ji nalijete do misky, usadíte se, uvelebíte a vychutnáváte horké doušky po lžících, které vás pomalu zahřívají. Ano, přesně proto ty polévky miluji.

Podobné krémy dělám většinou se smetanou nebo kokosovým mlékem. Tentokrát jsem měla doma riccotu a tak jsem si řekla, že jí zkusím do polévky přidat. Nakonec to bylo opravdu vynikající a rozhodně se k této variantě v nejbližší době ještě vrátím.

Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
  • 300 g špenátu
  • 1 brokolice
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 l vody
  • 2-3 stroužky česneku
  • máslo, sůl, pepř
  • 1 kelímek riccoty
  • krutony z pečiva
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si pokrájíme cibuli na drobno. 
Rozpálíme si hrnec, když je horký, vložíme do něj lžíci másla a pokrájenou cibuli. Tu restujeme do zlatava.

Mezitím si nastrouháme mrkev. Když nám cibule zlátne, tak jí přidáme do hrnce a ještě chvíli společně restujeme.

Zatím si pokrájíme brokolici na růžičky i s očištěným košťálem. Tu přidáme do hrnce a zalijeme 1 litrem vody. Přidáme ještě listy špenátu, osolíme, opepříme, přidáme stroužky česneku a vaříme cca 10 minut.

Poté celou polévku rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme kelímek riccoty a rozmícháme ji. Poté dochutíme solí, pepřem a popřípadě ještě česnekem.

Podáváme s opečenými kousky pečiva. 
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm   

Žádné komentáře:

Okomentovat