pondělí 16. ledna 2017

BANÁNOVÉ SUŠENKY S KOKOSEM

Tak kdo si zamiloval moje Medové sušenky? Tak ten si určitě zamiluje i tyto banánové.

Jsou slazené pouze banánem a trochou medu. Banán sám o sobě sušenky krásně nadýchá a jsou opravdu výtečné. Takže neváhejte a vyzkoušejte je :-)

Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 30 ks

INGREDIENCE:
  • 180 g másla
  • 1 banán
  • 6 lžic medu
  • 300 g hladké mouky
  • strouhaný kokos
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Rozehřejeme si troubu na 160 stupňů.

Nejprve si odvážíme 180 g másla a vložíme do mísy, ve které budeme hnětat těsto.
  Med přidáme k máslu.
Rozčvachtáme banán a přidáme k máslu.
Také 300 g hladké mouky. Já použila tuto na křehké těsto, která je na sušenky a cukroví dokonalá.
A dáme hnětat. Můžeme i ručně, je to na vás.
Když je těsto důkladně propracované, tak ho vložíme tak na 15-30 minut do ledničky. Zatuhne a bude se s ním lépe pracovat.

Vykoulíme cca 1-2 cm velkou kuličku, dle toho, jak chcete mít velké sušenky.
 Každou kuličku položíme na strouhaný kokos a lehce zmáčkneme.
 Položíme na plech a pečeme cca 10 - 15 minut do zlatava.
 Sušenky můžeme ještě lehce pocukrovat moučkovým cukrem.

Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm   

10 komentářů:

  1. Dnes jsem zkoušela a musím říct, že jsou naprosto dokonalé! A když jsem je donesla na stůl zaprášilo se po nich takovou rychlostí, že příště rozhodně ze dvou dávek :)
    Také jsem zkusila polovinu místo s kokosem s brusinkami a i ty byly naprosto boží.

    Děkuju za recept a těším se na nějaký tvůj další :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Kačko tak jsem je v sobotu dělala jsem strašně dobré hodně lidí říká ,že jsou málo sladké ,ale mě to vůbec nevadilo já to mám tak ráda jenom jsem jich měla více než 30 ks jak jsi psala , ale dělala jsem je stejně velké a mně pečení strašně baví a u tebe se vždy inspiruji u žádné jiné blogerky se na recepty nedívám .Máš můj obdiv. Ahoj Natálie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda. Já jsem to tak nějak počítala od oka, tak jsem to asi podcenila :-)
      Méně sladké jsou, ale ono také hodně záleží, zda ten banán je hodně sladký nebo je takový normálně sladký :-) Ale nikomu to zatím nevadilo. Kdyžtak tam příště přidej o lžíci víc cukru a uvidíš :-)

      Vymazat
  3. Recept vypadá skvěle,chci se jen zeptat, zda by to nešlo třeba i z ovesné (nebo celozrnné, špaldové, pohankové či jiné) mouky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ano, ale sama jsem to nezkoušela. Ale určitě je na čase to inovovat :-) Napiš, jak se to povedlo :-)

      Vymazat
  4. Ahoj Kačí :) zrovna je zkouším! ;) Jsou moc pěkné na oko, akorát nevím, jestli jsem je nenechala v troubě krátkou dobu. Na povrchu jsou do zlatova, ale uvnitř jakoby ještě potřebovaly dopéct. Teď dělám druhý plec, tak se pokusím nechat ho tam déle ;) Máš super recepty! :) děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono hodně záleží, jak peče trouba, takže je možné, že se to trochu liší. Takže určitě dej raději na svoje uvážení :-)

      Vymazat