Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

pátek 11. listopadu 2016

KARAMELIZOVANÉ ČERVENÉ ZELÍ

Když už jsme si udělali kachnu (recept ZDE) a bramborové knedlíky (recept ZDE), tak si musíme udělat i zelí.

Tento recept je taková naše rodinná klasika. Kam jinam sáhnout, než po receptu, který miluji už od mala.

Takže to nebudu zdržovat a jdeme na to...

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4-6

INGREDIENCE:
  • 1,3 kg červeného sterilovaného zelí (neslazeného)
  • 4 střední cibule
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce kachního sádla
  • 1-2 lžičky soli
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si pokrájíme cibuli na drobno.
 Do kastrolu vložíme kachní sádlo a zapneme plotýnku na střední plamen.
 Dále přidáme cibuli a orestujeme do zlatova.
 Když je cibule zlatavá, tak k ní přidáme cukr a zkaramelizujeme ho.
 Poté přidáme červené zelí.
 Já používám toto farmářské z bedýnek.
 Ještě přidáme sůl.
 A povaříme. Vaříme tak dlouho, až se většina tekutiny zredukuje.
Podáváme s kachnou a bramborovým knedlíkem.

 Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.    

2 komentáře: