SMOOTHIE Z ČERVENÉHO RYBÍZU

Opět tu mám další smoothie, které mi vždy připomene léto. Jenže v zimě mohu na léto vzpomínat a přát si, aby tu co nevidět bylo. V létě je velký přísun čerstvého ovoce a hlavně tepla.

Teplo mohu získat tím, když si zatopím v krbu, ale čerstvé ovoce najdu  maximálně u 12ti měsíčků.

Proto v zimních měsících vždy zavítám do obchodu a nakoupím si tam zásoby mraženého ovoce. To v podstatě občas využívám i v létě. Protože je studené a krásně mě to ochladí.

Když tu mluvím o létě a toto je rybízové smoothie, tak to mi evokuje vzpomínku na babičku a chatu. Babička má totiž po celé zahradě zasázené keře s rybízem. Pamatuji si, že jsem ten rybíz už začínala nenávidět. Jedli jsme rybízové marmelády, rybízové kompoty, měli jsme mražený rybíz na koláče a tím pádem jsme ho dávali všude.
V době, kdy jsem začala mixovat smoothie jsem si k rybízu našla rychle cestu zpět. Prvním rybízovým smoothie jsem totiž pochopila, jaká je to dobrota. Takže jsem vybrakovala celé rodině mrazáky a prosila o další a další rybíz.

Doba přípravy: 5minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2

INGREDIENCE:
  • 3 hrsti červeného rybízu
  • 1 zralý banán
  • 1 polévková lžíce kokosu
  • 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek
  • 125 g měkkého tvarohu (1/2 vaničky)
  • voda
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Vložte ovoce do mixéru, přidejte kokos, semínka, tvaroh a trochu vody a mixujte. Pokud je smoothie husté, tak přidejte ještě trochu vody. Mixujte do hladké konzistence.


2 komentáře:

  1. Konečně mám pořádný mixér, takže se moc těším ,až toto smoothie zítra vyzkouším, děkuji

    OdpovědětVymazat