TĚSTOVINOVÉ CAPRESE

Před pár týdny se konala taková příjemná blogerská sešlost v mé oblíbené restauraci KARÉ. Tohle místo miluji hlavně proto, že je to skloubení kavárny a prodejny nábytku s doplňky do domácnosti. Takže tam sedíte, koukáte kolem sebe a v podstatě cokoliv se vám líbí, to si můžete koupit.

Byly jsme tam pozvané na pětichodové menu, které bylo podávané tak trochu jinak. Třeba salát caprese podávali jako grilované rajče, mozzarellu v pestu a bazalkový list v tempuře.

Celé setkání probíhalo velmi přátelsky a konečně jsem viděla některá děvčata osobně. Přecijenom online svět je vážně zvláštní. O plno lidech víte více informací, než o kamarádce z dětství, ale přitom jste toho člověka nikdy v životě neviděli. A díky těmto akcím se toto vždy prolomí a my si můžeme na daného člověka i sáhnout :-D

Když jsme se loučily, tak nás Iva (organizátorka setkání) vyzvala k takové výzvě. Měly jsme cokoliv z toho, co jsme jedli pojmout po svém, připravit, nafotit a sepsat.

A jelikož já výzvy miluji, tak jsem se do toho také pustila. Z celého menu mě osobně nejvíce zaujalo pojetí caprese salátu a tak jsem si řekla, že ho zkusím také přetransformovat a pojmout jako hlavní chod.

Spojila jsem tedy chutě celozrnných těstovin, které nahrazují opečený plátech bagety. Dále jsem použila ogrilovaná barevná rajčata, místo klasických červených. Plátky mozzarelly jsem potrhala a celé jsem to doplnila o bazalkové pesto s lístky červené bazalky.
Z lehkého salátku se tak ihned stalo lehké hlavní jídlo, které se parádně hodí to dnešního počasí.

Jen se předem omlouvám za fotografie. Fotila jsem to ve dne, kdy strašně pršelo a tak jsem měla stísněné podmínky. Ale pokud se ponoříte do spojení chutí a vše si důkladně představíte v ústech. Určitě ihned vykouzlíte tu úžasnou chuť a hlavně chuť si to jít připravit.

Jdeme na to...

Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: střední
Velikost pečící formy: 1x průměr 22-24 cm

INGREDIENCE:
  • 250 g celozrnných těstovin
  • 3 rajčata (žluté, červené a žíhané)
  • mozzarella
  • pesto
  • červená bazalka
  • sůl a pepř
  • olivový olej
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vody. Ta by měla být vždy slaná stejně jako moře.
 Rajčata si pokrájíme na tenké plátky a na kapce olivového oleje orestujeme na pánvi.
 Do uvařených těstovin zamícháme bazalkové pesto.
 A přidáme pár dalších lístků čerstvé bazalky. Tato je thajská.
 Zakápneme ještě pár kapkami olivového oleje.
 Přendáme na talíř.
Na těstoviny položíme plátky opečeného rajčete, trhanou mozzarellu, lístky červené bazalky a opepříme.


Žádné komentáře:

Okomentovat