DOMÁCÍ TĚSTOVINY S KREVETAMI A RAJČATY

V jednoduchosti je síla. Ano, neříká se to "jentak".

Já jsem naprostým milovníkem těstovin. Mohu je jíst na milion způsobů, dokonce jen posypané Grankem a zalité máslem :-) To mám z dětství a asi se toho nezbavím. Zrovna včera jsem si to takhle dopřávala.

Každopádně těstoviny hlavně miluji proto, protože se k nim hodí naprosto vše. A občas stačí opravdu jen pár ingrediencí a máte hotovou večeři.

V neděli jsem byla fotit ovoce a zeleninu za Prahou. Když jsem se vrátila domů, tak jsem měla hlad a nechtěla jsem čekat na dlouhé přípravy dýňové polévky. Mno ono to tak dlouhé není, ale je to asi hodina a v tu chvíli to dlouhá doba byla.

Takže jsem vytáhla balení domácích těstovin. Ne mých, ale koupených, avšak těch nesušených. Je to většinou taková moje záchrana, když se mi opravdu nechtějí domácí těstoviny vyrábět.
K tomu jsem měla balení krevet a rajčata z mé zahrádky. Co víc si přát. K tomu nějaká ta bylinka ze zahrádky, zakápnout olivovým olejem a můžeme podávat.

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 3 porce
INGREDIENCE:
  • 350 g domácích těstovin
  • 200 g krevet
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 6 velkých rajčat
  • směs bylinek
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si pokrájíme šalotku najemno. Dáme vařit velký hrnec plný vody. Poté rozpálíme pánev na střední plamen.
 Když je pánev rozpálená, přidáme na ní cca 4 polévkové lžíce olivového oleje.
 Ihned přidáme najemno pokrájenou šalotku.
 Restujeme do zlatova.
 Mezitím si pokrájíme česnek. Opět na drobné kostičky.
 A když cibulka začne zlátnout, tak přidáme česnek a restujeme cca 1 minutu.
Do vroucí vody nasypeme těstoviny. Nezapomeňte jí osolit. Má být slaná stejně tak, jako je slané moře.
 Připravíme si směs bylinek. Já použila lístky šalvěje, rozmarýn a bazalku. Ty si pokrájíme nadrobno.
 K zlatavé cibulce přidáme pokrájená rajčata na měsíčky.
 Osolíme. Opepříme.

 A přidáme krevety.
Celé mícháme cca 3 minuty. Krevety se dodělají a v tu chvíli přidáme bylinky a vypínáme plotýnku. Opět celé promícháme.
Těstoviny s scedíme a přidáme do pánve se směsí a celé promícháme.
Celé těstoviny ještě zakápneme olivovým olejem a můžeme dochutit strouhaným parmazánem.
 A podáváme.
 
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7
A jídlo fotím na tento portrétový objektiv:


4 komentáře:

  1. Miluju těstoviny, miluju krevety,miluju rajčata,miluju parmazán takže bych se na obšd hned stavila :D !

    OdpovědětVymazat
  2. Na druhou stranu dávat na těstoviny s krevetami parmezán je veliká prasárna. Taková kombinace by neměla vůbec existovat.

    OdpovědětVymazat