Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

pátek 5. srpna 2016

SÓJA S RAJČATY


A máme tu opět moje oblíbené luštěniny. Ano, já je naprosto miluji. Jím je v zimně v takové té teplé, hutnější formě, ale i v létě, kdy je smíchám s čerstvou zeleninou.

Tahle varianta je něco mezi. Můžete si to totiž dát studené a smíchat ještě třeba s rukolou a nebo teplé. Nebojte se do toho nakrájet i třeba kousek kuřecího masa. Alternativ je hodně. Ale nyní vám ukážu, jak to miluji nejvíce já.

Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
  • 250 g sušené sóji
  • hrst mungo fazolí
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžičky sušených rajčat
  • 2 lžičky pesta
  • 3 velká čerstvá rajčata
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si do hrnce vložíme sóju s mungo fazolemi a přivedeme k varu. Vaříme do měkka. Poté scedíme.
 Oloupeme si cibuli a pokrájíme na půl měsíčky.
 Oloupeme si česnek a pokrájíme na tenké plátky.
Rozpálíme si pánev. Když je rozpálená kápneme na ní olivový olej a přidáme cibuli. Restujeme do zlatova.
 Když je cibule téměř hotová, tak k ní přidáme česnek a také ho orestujeme. Cca 2 minty.
 Nyní přidáme pokrájená sušená rajčata.
 Také pesto, promícháme a stáhneme z plotýnky.
 Celou směs smícháme s uvařenou sójou a mungo fazolemi.
 Nyní si pokrájíme na kostičky rajčata a jen promícháme. Tím se prohřejí, ale nerozblemcají.
 Nakonec můžeme podávat s čerstvou rukolou.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.  

4 komentáře:

  1. Podobne si ju pripavujem aj ja (: sóju s paradajkami milujem.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijde mi, že plno lidí na sóju jako takovou zapomínají. Teď frčí vše ze sóji, ale tohle nikde moc nevidím. A přitom je to škoda. Je to výborné.

      Vymazat
  2. Ahoj Kačí, soju jsem takto nikdy nejedla. Před chvilkou jsem tento recept dovařila (a část snědla), akorát jsem tam dala více pesta a přidala kukuřici a je to naprosto úžasné <3 děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, to jsem ráda. Vždy je dobré do toho dát kus sebe a co je doma. Tyhle recepty jsou extrémně variabilní, takže změny jsou naopak vítány :-) Děkuji moc.

      Vymazat