Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

pondělí 1. srpna 2016

LEVANDULOVÝ CUKR


Recept na Domácí vanilkový cukr jsem vám již sepsala. Dokonce natočila video. Ale už dlouho si zahrávám s myšlenkou, že vám sepíši i recept na levandulový cukr.


Levandule sama o sobě je hodně aromatická a tak se s ní dá opravdu kouzlit. Jen si dejte pozor, jakou levanduli kupujete. Ne každá je určená ke konzumaci. Některé se totiž stříkají, aby jejich barva vydržela krásně fialová a nevybledla.

Takže nejlepší je koupit si tu bio. Já jí letos koupila na Svět bedýnek (stojí kolem 30 Kč) a vloni jí dostala od majitelky Svět bedýnek. Takže jsou takový moji dodavatelé :-)

Levandulový cukr můžete používat na ochucení a ovonění korpusů, sušenek, bábovky, dortových krémů a podobně.

Tak jdeme na to...

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Odvážíme si cukr.
Přesypeme ho do robota se sekáčkem.
Obereme svazek levandule o kvítky.
Ty nasypeme k cukru.
A důkladně rozmixujeme.
Záleží na vás, jak moc aromatický si ho připravíte. Já ho dělám takto a pak dle použití ho ředím ještě s cukrem, aby té levandule nebylo zase až moc.
Cukr můžete přesypat do skleniček a darovat někomu třeba k narozeninám a třeba jen tak. Tak, jak jsem to udělala já.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.  

8 komentářů:

  1. Zajímavý nápad, už jenom kvůli mé zvědavosti tohle musím vyzkoušet, nedokážu si představit, jak to chutná :)
    MY COZY CORNER

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to super ozvláštnění dezertů, takže určitě zkus. Myslím, že si to zamiluješ :-)

      Vymazat
  2. Fantastický nápad, hneď vyskúšam. Levanduľu milujem.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherně nafoceno :) Levanduli miluji ♥
    http://touhyalasky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Také dělám.Hezké dny Věra

    OdpovědětVymazat