Vlastně mi stačilo vysypat mraženou kukuřici na pánvičku, přidat trochu másla, soli a pepře a byla jsem chuťově uspokojena.
Každopádně si myslím, že na čerstvou kukuřici žádná jiná nemá. Takže když je sezóna, jako právě nyní, tak si ihned nějaké nakoupím a připravuji na xy způsobů.
Jeden z nich je tento. A proč? Protože miluji grilování. Maso už na grilovačkách nemůžu téměř vidět, je mi po něm vždy tak těžko, takže hledám různé alternativy, jak "vytunit" jinak obyčejná jídla.
Tak jdeme do toho...
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2
INGREDIENCE:
- 2 kukuřičné klasy
- 2 lžičky másla
- uzená paprika
- hrst parmazánu
- sůl
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Pokud chcete mít zaručeně kukuřici měkkou a nevysušenou, tak jí doporučuji nejprve předvařit. Cca 10 minut.
Poté rozpálíme gril a kukuřici ze všech stran ogrilujeme. Ke konci na ní přidáme lžičku másla a necháme rozpustit.
Všechny strany posypeme uzenou paprikou (vyrábí například Kotanyi).Posypeme kukuřici strouhaným parmazánem a vložíme zapéct zpět na gril nebo do trouby. V podstatě postačí i pistolka na creme brulee, která sýr zapeče.
Nakonec ještě posolíme a můžeme podávat.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Ahoj, dá se udělat i v troubě? nebude kukuřice suchá?
OdpovědětVymazatUrčitě ano. Když je předvařená, tak jí tam dej pouze kvůli rozpečení sýru a zapečení, takže když to dáš na prudko, tak 5 minut bude stačit :-)
VymazatTaky jsem minuly tyden podlehla kukuricne sezone, 10kc za klas je fakt bozi! Famozni napad ji zapect po uvareni, jen co si sezenu uzenou papriku, jdu na to. Dam vedet jak se povedla :-)
OdpovědětVymazatTak jak? Chutnala? :-)
Vymazat