Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

pátek 17. června 2016

SALÁT S ŘÍMSKÝM KVĚTÁKEM S VAŘENOU SÓJOU

Mám tady pro vás opět další recept, který se hned hodí k několika příležitostem. Určitě je super jako příloha. Já ho ale jím jen tak. Prostě jako salát. Je výborný teplý i studený. Takže do práce jako dělaný. Také pokud půjdete piknikovat nebo grilovat, tak si na něj vzpomeňte.

Doba přípravy: 20 minut
Náročnost:    malý
Počet porcí:  2-4

INGREDIENCE:
  • 1 balení mix římského květáku, mrkve, hrášku a cibule nebo od všeho hrst
  • 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • pokrájená petrželka
  • sůl, pepř, olivový olej
  • 200 g sóji

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve se vrhneme na sóju. Vložíme jí do kastrůlku, osolíme a vaříme do měkka.
Rozpálíme si hrnec, nalijeme do něj lžíci olivového oleje
a vložíme mix zeleniny, kterou orestujeme do zlatova.
 Mezitím, co se restuje zelenina, tak si pokrájíme jarní cibulku na tenká  kolečka.
 Připravíme si orestovanou zeleninu, kterou už jsme stáhli z plotýnky.
 Nasypeme do ní pokrájenou jarní cibulku.
 Zcezenou a uvařenou sóju.
 Prolisujeme 2 stroužky česneku.
 Přidáme pokrájenou petrželku, sůl a pepř.
A důkladně zamícháme.
Pokud chceme salát trochu oživit, tak do něj přidáme uvařený kuskus.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm. 

Žádné komentáře:

Okomentovat