Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

úterý 28. června 2016

PEČENÝ KVĚTÁKOVÝ SALÁT

A máme tu další květákovou senzaci. Tento salát miluji jako lehkou variantu večeře, jako přílohu k jídlu a třeba také jako doplněk ke grilování.

Je to snadné a rychlé jídlo, které je svěží a hodí se právě na tyto teplé letní dny. Je výborné teplé, ale i studené.

Tak schválně, kdo si ho zamiluje stejně, jako já...

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost:    malá
Počet porcí:  4 porce


INGREDIENCE:
  • 1/2 květáku
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • šťáva z půlky citronu
  • olivový olej
  • hladkolistá petrželka
  • sůl, pepř
  • hrst mandlí nebo slunečnicových semínek

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si na pánev nasypeme mandle nebo semínka a pomalu je restujeme dozlatova.
 Pak si mrkev nakrájíme na tenké plátky.
 Květák pokrájíme na malé růžičky.
 Cibuli pokrájíme na půlkolečka.
 Předehřejeme si troubu na 200 stupňů a dáme péct na cca 15 minut.
 Zelenina má být lehce opečená, měkká, ale ne rozvařená.
 Vše přendáme do mísy a zakápneme citronem.
 Přidáme olivový olej.
 Přidáme dvě hrsti hladkolisté petrželky.
 Osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.   

10 komentářů:

  1. Super, hledám v poslední době recepty na zeleninové přílohy, určitě vyzkouším, vypadá to skvěle! Díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u mě jich najdeš opravdu hodně. Miluji zeleninu na milion způsobů :-)

      Vymazat
  2. ju, to je super! ja nikdy nevim, co s kvetakem (krome polivky), takze rozhodne vyzkousim :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak někdy zkus i tu mojí květákovou polévku s uzeným masem. To je taky pecička :-)

      Vymazat
  3. Dnes sme si to urobili na obed, pridali sme tam ešte brokolicu a bolo to výborne! Ďakujem za ďalší super recept :)

    OdpovědětVymazat
  4. tak na to jsem docela zvědavá, vyzkouším

    OdpovědětVymazat