Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

čtvrtek 2. června 2016

LEDOVÝ JAHODOVÝ ČAJ S MÁTOU A CITRONEM

Teploty stoupají a tak je na čase připravit sérii letních (vlastně i jarních, protože je teplo jak v létě) drinků.

Takovou klasikou je čaj. Není nic jednoduššího, než využít síly přírody, vylouhovat si čaj, přidat ovoce, dochutit a podávat s pořádnou dávkou ledů. Tomuto čaji říkám, čaje bez čaje. V restauraci na mě většinou koukají, jak když jsem spadla z višně. Ale povězte sami, jak byste nazvali čaj, ve kterém není ani kousek čajových lístků? Čaj bez čaje. Jsou to totiž druhy čajů, které jsou složeny pouze z kousků ovoce.

Dříve jsem tyhle čaje neměla ráda, ale v poslední době na nich naprosto ujíždím. Někde jsem se určitě už zmínila, že mám 2x operované srdce a tak mi nedělá dobrotu dávka kofeinu v kávě, ani dávka teinu v čaji.
Takže piji bezkofeinovou kávu a čaj bez čaje :-)

Každopádně výhodu to má další a to, že tento nápoj můžete podávat i těm nejmenším dětičkám.

Ještě bych vám chtěla připomenout soutěž, kterou jsem již sdílela na Instagramu. Stačí na Instagramu nahrát fotku, jak si užíváte svůj nápoj, přidat hashtag #JsemCaj nebo #JsemKava a tím vyjádřit, ke které skupině tíhnou vaše chuťové buňky nebo vaše srdce. Ještě označte fotku @pickwick_czsk nebo @jacobs_czsk. Soutěž trvá do 30. června, ale losuje se každý týden. Takže můžete své štěstí zkusit několikrát. A o co se hraje? Hraje se o zásobu čaje nebo kávy a k tomu sady na přípravu ledových nápojů. Takže hodně štěstí a teď už jdeme připravovat tuhle dokonalost. 



Doba přípravy: 15 minut 
Náročnost: malá
Počet porcí: 1,5 litru

INGREDIENCE:

  • 2 porce jahodového čaje
  • 1 citron
  • 20 lístků máty
  • čerstvé jahody
  • med
  • led

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si dejte vařit vodu. Zalijte dva sáčky a nechte důkladně vylouhovat a také vystydnout. Přidejte 1 polévkovou lžíci medu.

Když je čaj vlažný, tak si umyjte mátu a pomačkejte jí. Tím se pak uvolní její vůně a chuť. Vložte jí do džbánku.

Do džbánku také nakrájejte kousky jahod.

Přidejte šťávu z půlky citronu. Tím čaj bude krásně kyselý a svěží.

Nakonec džbánek zasypejte pořádnou dávkou ledů a zalijte čajem.

Podávejte se lžičkou, aby si každý mohl vyjíst svou porci jahod.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.   
Tento recept byl vytvořen pro firmu Pickwick.  #ad

3 komentáře:

  1. Tak čaj bez čaje jsem ještě neměla, ale vypadá to skvěle :D Jo a hodně štěstí s tvým srdcem, ať už nezlobí ;)

    OdpovědětVymazat