CITRONOVÝ ZELENÝ ČAJ S ROZMARÝNEM


Tohle je moje topka. I když miluji sladké, tak u čajů a limonád preferuji spíše osvěžující chuť. A tu v tomto čaji rozhodně najdu.


Je plná výborné chuti zeleného čaje, citronů a doladěná o výbornou chuť rozmarýnu. Když k tomu přihodíte pořádnou dávku ledů, tak je to nejlepší a bezkonkurenční. Velkým bráškou je ještě citronáda s vanilkou, to je také můj favorit. Ale o tom zase příště.

Pokud hledáte další recepty na domácí limonády a ledové čaje, podívejte se ZDE.

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 1,5 litru

INGREDIENCE:

  • 1,5 litru zeleného čaje
  • 1 citron
  • 4 snítky rozmarýnu


Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Uvaříme si 1,5 litru zeleného čaje a necháme vychladnout.

Poté si vymačkáme jeden citron a druhý pokrájíme na plátky.

Plátky citronu se šťávou si nalijeme do džbánku a zalijeme vychladlým čaje. Přidáme snítky rozmarýnu, zasypeme ledem a podáváme.

Je to zaručený recept a moje láska.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.  

4 komentáře:

  1. Tak tento recept mě velmi potěšil:) rozmarýn miluji snad ve všem a ve své oblíbené kavárně jsem se ho naučila pít i v čaji, ale doma jsem bohužel nevymyslela žádnou bylinku, která by rozmarýn vhodně doplnila. Vůbec mě nenapadlo, že bych mohla zvolit takto jednoduchou (přesto věřím, že výbornou) kombinaci. Děkuju Kačí, hned to jdu vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to říkám, v jednoduchosti je krása. Je mi jasné, že tento recept není žádná věda, ale pro inspiraci super. Já na tom ujíždím každý den :-)

      Vymazat
  2. Vypadá to dobře, určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat