Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

středa 6. ledna 2016

ROZPEČENÝ TROUBELÍN

Jednoho dne jsem si pouštěla videa na Youtube a narazila na jedno sliny sbíhající video od Jamieho Olivera. Byl to recept na rozpečený camembert plněný rozmarýnem a plátky čerstvého česneku. K tomu udělal česnekové topinky. Celé video se neslo v duchu roztátého sýra, do kterého bych se ihned zakousla.

A jelikož mi tou dobou napsal Sedlčanský hermelín, zda bych pro ně vymyslela nějaké recepty, tak jsem si řekla, proč ne. Sýry naprosto miluji a jím je téměř denně. A když jsem si vzpomněla na tento Jamieho recept, řekla jsem ano.

O pár týdnů později jsem vyndala sýr a pustila se do podobného receptu. A co vám budu povídat, je to dokonalost.

Pokud chystáte nějakou hostinu, Silvestra, či oslavu, tak určitě tohle připravte. Je to něco dokonalého a potěší to určitě každého. Hlavně styl servírování je velmi zajímavý.


Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2

INGREDIENCE:
  • 2 Troubelíny (1 balení)
  • 2 lžičky pesta (já použila pesto z medvědího česneku Recept ZDE)
  • 2 plátky rajčete
  • trocha rozmarýnu
  • pepř
  • kousek pečiva
  • olivový olej
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Připravíme si sýr. Já použila tento troubelín, který je určený přímo k pečení. Při pečení se totiž krásně rozteče.
 Sýr vložíme do mističek, ve kterých se bude péct.
 Vršek sýra odkrojíme.
 Pokrájíme si rozmarýn.
 A nasypeme na sýr.
 Poté na každý sýr dáme jednu lžičku pesta.
 A nakonec plátek rajčete. Doporučuji ten plátek nakrájet na kostičky.
 Nyní přiklopíme sýr odkrojenou částí.
 A úplný vršek popepříme a uděláme do něj mřížku.
 Nyní si pokrájíme kousky pečiva na tyčky.
 Ten z obou stran pokapeme olivovým olejem.
 A posypeme troškou rozmarýnu.
 Celý sýr a pečivo vložíme do trouby a nebo do kontaktního grilu.
 Po pár minutách se rozpeče a bude tekutý a opečený.
 A je hotovo.
 A takto se pečivo namáčí do sýra a ukusuje. Je to úžasná pochoutka k večeři, ale i na párty.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
camembert - troubelín od Sedlčanský hermelín
pesto - domácí
rajče - SvetBedynek.cz
rozmarýn - ze zahrádky
pepř - Kotanyi
pečivo - SvetBedynek.cz
olivový olej - SvetBedynek.cz

Foceno na:
podklad - stará paleta
tác - z Českého Krumlova
hrneček - z farmářských trhů na Jiřího z Poděbrad
ubrousek - Butlers.cz


Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:

PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7
A jídlo fotím na tento portrétový objektiv:
M.Zuiko Digital 45 mm


20 komentářů:

  1. Sýry miluji a tohle vypadá výborně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A také že je. My si na tom vybudovali závislost. Jen doporučuji použít ten troubelín, protože je takový měkký, když se rozteče.

      Vymazat
  2. Vypadá to velmi lákavě, též jsem milovnicí sýrů a tento recept si nemohu nechat ujít. Ráda vyzkouším.

    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej a dej vědět, jak se to povedlo :-)

      Vymazat
  3. Vypadá to skvěle! Už vím, co dobrého udělám o víkendu. Jsem na to moc zvědavá, krásný recept. :)
    Snad to nespálím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nespálíš. Doporučuji použít ten troubelín. Je na to rozpékání přímo dělaný a krásný se rozpeče do tekuta za chviličku :-)

      Vymazat
  4. Vypadá to velice lákavě... mohu poprosit o recept na použité pesto?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recept na pesto je zde :-) http://www.smoothcooking.cz/2015/05/pesto-z-medvediho-cesneku.html

      Vymazat
  5. Tak do toho jdu.Vypadá to lákavě.

    OdpovědětVymazat
  6. A medvědí česnek teď seženu kde?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nyní maximálně koupit už v podobě pesta. A nebo si rozmíchej trochu bazalkového pesta se stroužkem prolisovaného česneku :-)

      Vymazat
  7. Na moje počudovanie som Troubelína kúpila aj u nás v Tesku na slovensku. Vyskúšali sme zatiaľ len simple verziu s tým korením a rozpečenými kúskami chleba. Veľmi chutné, ale nabudúce skúsim dochutiť podľa teba, alebo freestyle-čo dom dá. Super inšpirácia :o) Pa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ráda slyším. Já si ho totálně zamilovala. Včera jsem vymýšlela další recept a je to vážně super. Tohle se jim povedlo.

      Vymazat
  8. to dáváš na ten kontaktní gril i s tím papírem?? nevadí to?? a ještě máš nějaké fígle na čištění???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je tepluvzdorný. Fígl žádný, prostě vezmu houbičku a čistím :-)

      Vymazat
  9. Tak to je naprosto dokonalý nápad :) ! Zbožňuji rozpečené sýry :) !

    http://runeatandtravel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat