RESTAURACE: STYL A INTERIER

WEB:
http://www.stylainterier.cz/kavarna

ADRESA:
Vodičkova 35, Praha 1

Tak jsme po delší době měli čas a dostali energii courat po Praze. Tak, že jsme nechali notebooky doma jen si povídali a užívali jídla.

Zní to zvláštně, ale v poslední době bylo tolik práce, že jsme oba sice seděli v kavárně, ale přilepení na pc a pracovali. Je to super. Každý má svou práci, svoje pc, ale jsme spolu.

Jednoho dne jsme tedy vyrazili na večeři do Neb.o. To je restaurace kousek od Václavského náměstí, kde vaří asijskou kuchyni, ale za normální ceny. Určitě tam někdy zajděte. O Neb.o napíši určitě samostatný článek a nalákám vás více.

Nyní se chci ale soustředit na tuto kavárnu, na Styl a interiér.

Myslím si, že tuto kavárnu už nemusím představovat, že jí většina zná, ale chci rozšířit svou sbírku otestovaných kvalitních podniků i o tento.

Nachází se na Václavské náměstí, mezi Světozorem a Galerií Myšák. Vcházíte do ní krásným průchodem, ve kterým jsou podél zdi lavičky a špalky místo stolečků. Kavárna má i krásnou jarní, letní a podzimní zahrádku, na které si zajisté vychutnáte svůj šálek kávy a počtete vaši oblíbenou knihu.

Kavárna sama o sobě je poměrně veliká a osobitá. Je to jeden velký styl. Je vyzdobena dekorací v provensálským až vintage stylu. Většinu dekorace, kterou tam vidíte si můžete odnést domu. Samozřejmě za poplatek. Na každé dekoraci visí cenovka a je to na prodej. Jak originální. Opravdu. To myslím vážně.

Takže, když si vychutnáváte sypaný čaj z konvičky nebo výborné našlehané kapučíno, tak se můžete rozhlížet a vyhlížet si, co si odnesete domu, co se vám tam hodí.

Na výběr mají tématické menu, každý týden jiné téma. Také domácí dezerty a dorty, které stojí za to. Prý mají výbornou vajíčkovou pomazánku. Tu jsem ještě nezkoušela, ale určitě zkusím.

Takže teď se nabízí otázka. Ještě jste tam nebyli? Tak neváhejte a vyražte tam. Na Foursquare je 4 nejlépe hodnocená kavárna v okolí Václavského náměstí.


Od šálku kávy vás zdraví,
vaše Kačí




6 komentářů:

  1. jo, ta vajickova je bozi! a dynovy dort...a omeleta s kozim syrem... aaa uz mam na neco chut :D

    OdpovědětVymazat
  2. Doporučuju tady ochutnat pohankovou palačinku s pečenými hruškami a skořicovým karamelem. Takhle mi žádné jídlo už dlouho neutkvělo v paměti a na jazyku. :D Naprosto výborný! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsi první, která mi jí doporučuje, takže určitě zkusím :-)

      Vymazat
  3. Tohle je tak nádherná kavárna - navíc v létě ta jejich zahrádka! Jen mě mrzí, že je tam vzhledem k její oblíbenosti stále plno a je velký problém najít tam volné místečko :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Je to tak s většinou míst, které jsou úžasné. Ale vyplatí se to zkoušet :-)

      Vymazat