7. ADVENTNÍ SOUTĚŽ PLNÁ VYTŘÍBENÝCH POKLADŮ OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ

Pomalu se blížíme ke konci Adventním soutěžím. Ale čím jsme blíže Vánocům, tím to bude pro vás zajímavější a zajímavější. Dnes totiž budeme soutěžit s mojí obrovskou srdcovkou, což je www.svetbedynek.cz.

Ano, kdo mě sleduje již déle, tak ví, že Svět Bedýnek miluji, mluvím o nich všude, dokonce i moje okolí u nich začalo objednávat, protože už konečně chtěli poznat, jak že chutná to nejlepší maso a jak že chutná ta úžasná česká zelenina.
Pamatuji si začátky, když jsem seděla s Jančou (majitelkou) v Café Savoy a popíjely jsme čaj. Tehdy jsme se viděly poprvé a hned si začaly tykat. Janča je moje krevní skupina a myslím si, že jsme si už napoprvé tak nějak padly do oka. Dohromady nás dali kluci z Konečně vývar.

Přesně tohle miluji na blogování. Nikdy nevíte, s kým se potkáte, poznáte a přes koho a pak najednou sedíte s jednou sympatickou blondýnkou u stolu a povídáte si o blogování o bedýnkách a vymýšlíte, jak tyto dva světy spojit.

Janča má s manželem Petrem firmu, která rozváží po celé České republice farmářské produkty a já mám blog, na kterém sepisuji své recepty a vše okolo jídla. A tak jsme se dohodly, že bych pro ně mohla něco uvařit. Už tehdy měli na svém webu rubriku Recepty, ale byla stále tak trochu poloprázdná. A tak jsem naběhla ke sporáku a vařila a pekla a vařila a pekla a nyní už tam mají pěknou sbírku receptů uvařených v mé kuchyni.

Jenže o tom to celé není. Tento náš vztah není čistě o tom dodat recept a dát ho na web. Tak nějak jsem propadla celému jejich nápadu. Nakoukla do zákulisí a zjistila, jak moc dobře a krásně a ze srdce to dělají. Znám opravdu málo firem, kteří by i v dnešní šílené době věřili svému nápadu a dělali to poctivě. I přes tlak ostatních rohlíků a košíků se nedali a jednou si tu svou. Za to opravdu klobouk dolů.
Proto všude kde chodím, tak o nich mluvím. Mluvím o nápadu, o jeho zrození, o jeho cestě, o zapálení a hlavně o vytrvalosti. Protože ta přináší to nejlepší ovoce. A tady doslova.
Díky bedýnkám jsem začala opravdu uvažovat nad tím, co jím. Nejsem člověk, který by nesnědl cukr či smažené, ale přemýšlím nad tím, kde to vyrostlo, kolik sluníčka to mělo, kolik tedy živin to má, jakou to má chuť, v jakých podmínkách se to pěstovalo či chovalo. A hodně mi to otevřelo oči.
Nyní, když mám jít do klasického obchodu koupit kus masa, tak mi prostě smrdí a nevěřím mu. Jsem znechucená nepořádkem v obchodech a o prodavačích ani nemluvím. Tady to není.
Zboží je vždy ve výborném stavu a když náhodou není, tak není problém napsat bedýnkám a oni to napraví. Zaměstnanci jsou vždy vstřícní, řidiči vždy ochotní. Dokonce mi bedýnky nosí až domů. A takhle bych mohla pokračovat do aleluja.

Teď jsem se tu zase rozvášnila, ale chtěla jsem říct, že chápu, že tato služba není pro každého. A že někomu prostě vyhovuje zajet do supermarketu. Ale já propadla této službě a celkovému servisu a budu tomu fandit napořád. A jelikož to tak miluji, tak jsem to chtěla přiblížit i vám. A proto jdeme soutěžit.

A TEĎ K SOUTĚŽI
Janča s Petrem věnovali do soutěže 2x poukázku v hodnotě 500 Kč na nákup jakéhokoliv sortimentu z jejich Světa bedýnek.
Můžete se tedy zaregistrovat na bedýnkách, proklikat se sortimentem a vybrat si přesně to, co si budete přát a oni vám to doručí přímo až domů či do práce.

Celá tato soutěž byla myšlena tak, že si máte užít komfortu dovozu potravin až domů a nekazit si Vánoční svátky návštěvou supermarketu plného nepříjemných lidí. Což nahrává jednomu bodu ze článku Jak si užít Vánoce a nezbláznit se.


A CO PRO TO MUSÍTE UDĚLAT?
Napište mi, kde nejčastěji kupujete potraviny a proč. A připište, kde nejraději kupujete potraviny a proč.

Já je nejčastěji nakupuji na www.svetbedynek.cz, protože tam mají kvalitní potraviny, o kterých znám jejich původ.
Nejraději je nakupuji na www.svetbedynek.cz, protože tam mají vše, co potřebuji, neutrácím za zbytečné čokolády a čipsy, protože je tam jednoduše nemají a Lucka, která se stará o zákazníky je moc milé a trpělivé děvce a naprosto zbožňuji majitele a fandím jim.

Ale třeba napište, že nejčastěji chodíte do Kauflandu, protože má nízké ceny a nejraději nakupujete na farma trzích, protože mají výborné suroviny od lokálních farmářů.

VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE
Soutěž bude ukončena a vyhlášena v neděli 27. prosince 2015


A to je vše. Budu se moc těšit na vaše odpovědi a nezapomeňte, že k této soutěži ve středu přibyde další. A další opravdu zajímavá :-)



A TEĎ K VÝSLEDKŮ Z PŘEDCHOZÍ SOUTĚŽE
LOTUSGRILL OD JEŽÍŠKA LOTUSÁČKA VYHRÁVÁ:
Katezar (tuto slečnu nakonec vybral Ježíšek z LotusGrillu a musím říct, že její zpráva byla opravdu nádherná, až m i z ní nabíhala husí kůže. Cítím to úplně stejně)

A KLEŠTĚ OD ZNAČKY LOTUSGRILL VYHRÁVÁ:
Dasik_k (losovala jsem já)
Elza1357 (losoval manžel)

LAHVIČKU ZE STRÁNKY WWW.LABELOO.CZ VYHRÁVÁ:

Vítězové gratuluji a ozvěte se mi na smoothcooking.cz@gmail.com a domluvíme předání výhry.

Krásný den

Vaše Kačí a tým ze Světa bedýnek


50 komentářů:

  1. já nejraději nakupuji v Lidlu příjde mi to jako super obchod, a zeleninu a ovoce máme většinou doma bud v mrazáku nebo sklepě :)
    mag.jelinek@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    tak pro začátek - moc ti fandím, jsi super příjemná a sympatická a vždy mi svou pozitivitou zvedneš náladu.

    K soutěži - nečastěji nakupujeme asi v Tescu nebo Lidlu. Lidl je asi lehce sympatičtější, ale častěji jdeme do Tesca, zkrátka proto, že je to tam za lidovou cenu většinou a máme to blízko.

    Nejraději ovšem nakupujeme různě na trzích nebo v malých obchodech lokální potraviny, protože pak asi máme dobrý pocit, že jsme podpořili někoho, kdo má odvahu konkurovat velkým řetězcům. Sice je to o něco dražší a právě proto nemůžeme obchod uskutečnit častěji, ale ten pocit, že jíme něco, co je uděláno poctivě, rukama, s láskou je fakt k nezaplacení :) V našem městě je právě takový jeden farmářský obchod a tam se vždy ráda zastavím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejčastěji nakupuji u nás na vesnici v místním obchodě protože je nejblíže bydlišti.A nejraději nakupuji v Lidlu protože tam mají kvalitní věci za přijatelný peníz :)
    kutrovavendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Nejčastěji nakupuji v supermarketech,prtože seženo všechno za malou chvilku a času nazbyt nemám, anebo si nechávám posílat nákup domů. A nejraději nakupuji na místech,která mají atmosféru. Třeba na trzích. Radka - inovka@post.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Já nejraději nakupuji na trzích, od těch babušek, které tam jsou se svoji domací zeleninou a ovocem ;-) . Nejsou to sice výstavni kousky, ale jsou z domáci zahrádky, nejsou ničím vyhnané do obřich velikostí a pro můj pocit jsou zdravější než ty z obchodních domů. Zbyvajicí potraviny ráda nakupuji v farmařskych prodejnách, ake take ne všechno;-) . Některé produkty jsou už moc drahé. I tady mám pocit že jsou zde potraviny přece jen zdravější a chutnější. V posledni době jsem si všimla, že už více lidí da přednost kvalitě pred kvantitou ;-) . Takže domaci produkty od tuzemskych dodavatelů, jsou u mne prvořadé.

    OdpovědětVymazat
  6. Nase rodina(ja,manzel a ted uz 2deti :) ) nakupujeme hodne na trznicich,nejradeji v Holesovicich,jsou tam prijemni a maji vyborne potraviny,cerstve a clovek muze i ochutnat u spousty znich.Take radi nakupujeme na farmarskych trzich na Pankraci.Kdyz ma clovek deti tak jim chce dat neco zdraveho,domaci vajicka a nebo ovoce a zelenina tak urcite nevahame nakupovat tam.Jime celkove zdrave .

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj,
    my nejčastěji nakupujeme v Glubusu, protože jsou tam z větších řetězcú nejlepší uzeniny a maso. Už mi to ani jinde nechutná. A nejraději nakupuji na farmářském trhu, protože to je prostě trh a ta atmosféra a příjemní prodavači a tak :)
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj nejčastěji nakupuji v Lidlu, mají tam vše, co potřebuji, k tomu kvalitní a super ceny :) a nejraději nakupuji v jakémkoliv obchodě se zdravou výživou, to naprosto miluji, od vůně přes suroviny až po atmosféru ♥

    OdpovědětVymazat
  9. Ovoce a zeleninu mame v sezone z nasi zahrady. Vim jak jsem ji vypestovala a je to super.Vajivka celorocne od tchyne. Jinak nakupujeme klasicky Kaufland/Lidl/Tesco. V kazdem obchode uz mam oblibene potraviny, ktere v danem supermarketu kupuju.Od jara do podzimu k nam do mestecka jezdi farmar s ovocem i zeleninou takze obcas koupim i tam. Maso obcas u reznika nebo Lidl/Kaufland. Samozrejme, kdyby byla moznost kupovat maso primo od farmare kupovala bych od nej.Pokud bych vyhrala poukaz bych venovala sestre, ktera zije v Praze. Ta nakupuje kazdou sobotu na trzich v Holesovicich.

    OdpovědětVymazat
  10. Nakupujeme v Penny, trochu méně v Tescu, oboje protože je to blízko. Řezníka a pečivo z městské pekárny mám v ulici. Něco zeleniny mám od rodičů ze zahrádky co mají taky tady ve městě, jinak jsem odkázaná na obchody - naproti práce máme malou zeleninu a z výše uvedených marketů. Je fakt, že je velký chuťový rozdíl v zelenině "domácí" a "marketové"...

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Kačí, já nejčastěji nakupuji potraviny v Lidlu, protože mi přijde, že tam jsou potraviny o něco kvalitnější než v jiných obchodech :) a nejraději jsem nakupovala na farmářských trzích v Praze, kde jsem studovala, ale už tam bohužel nebydlím :( ale rozhodně se tam brzo budu stěhovat a tudíž i nakupovat častěji od českých farmářů ;) krásný den a krásné Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
  12. Nejcasteji nakupuji v Penny; nejradeji na trzich a v etnickych obchodech. Zeleninu si vypestuji a chleba si upecu, takze toho v ochode tak moc nepotrebuji...diky Vera

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Kačí, já nejčastěji nakupuju potraviny v Albertu nebo Bille, protože oba obchody mám po cestě z práce domů. Ale nejraději nakupuji ve "Farmářských obchodech" (v Č. Budějovicích farm. trhy nejsou).... Nejraději mám obchod Náš Grunt právě v centru Č. Budějovic :)
    Krásné Vánoce Tobě i manželovi :)
    dadkovakaterina@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Nejčastěji nakupuju asi v Bille protože jí mám prostě kousek od bytu, nejradši pak v malých řeznictvích, obchůdcích se zeleninou a BIO obchůdcích protože tam mám pocit jistoty, že kupuju skutečnou kvalitu

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj,
    tak já jsem taky propadla www.svetbedynek.cz, pořád jsem váhala, zda něco takovýho zkusit a stačilo jednou a je to pro mě závislost. Jsem vegetarián, takže zásoba ovoce a zeleniny od českých farmářů je pro mě základ. Po každý se musím krotit při objednávce :D
    Jinak nejčastěji chodím asi do různých malých obchůdků se zdravými potravinami.
    Pěkné Vánoce :) M.

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj,
    nejčastěji nakupuji potraviny: záleží o jakou potravinu se jedná. Maso snažím se z domácích chovů,uzeniny v coopu nebo farmářské trhy, přímo je přede mnou nakrájí tak vidím zda jsou čerstvé, sýry necháváme dovést z Francie - miluju Brie :)a oproti nám je mnohem levnější. jinak nějaké doplňky k vaření - koření, kokos. olej, ghí - zdrává výživa.Nejradějí farmářské trhy, domácí chov a Coop.

    OdpovědětVymazat
  17. Nejčastěji nakupuji v okolních supermarketech. Penny je nejblíž a spíše nouzové řešení. Občas se dostanu do Billy, Tesca nebo Lidlu. Ten začínám mít čím dál raději. Nejradši nakupuji máslo, mléko, vajíčka, hovězí a nově i kuřata u vozu Mléko z farmy. Zeleninu mám v létě vlastní nebo od tety, jinak občas zastavím pro bio výpěstky v Botanicusu. Kváskový chleba peču už půl roku, ale v pekárně taky docela dobře pořídím.

    OdpovědětVymazat
  18. Bydlíme v malém městě a i když už tu máme také ty velké obchoďáky, tak nejčastěji nakupujeme v malinkém, komunisticky vypadajícim Flopu :D Je to malý obchod, ale na každodenní nákup pečiva apod to úplně stačí. A navíc jsou tam velmi milé a už docela známé prodavačky :D
    A jinak nejraději nakupuju ve zdravé výživě. To je moje vášeň a jsem schopna tam nechat nehezkou částku :-D
    Překrásný vánoční týden :3

    OdpovědětVymazat
  19. mam raca lidl a billu ale ty top veci nakupuji ve sklizenu skoda ze nejsem primo z prahy hned bych chodila na trhy
    tomanova.katerina@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Nejčastěji nakupuji v Globusu, přijde mi ze všech těch supermarketů je nejlepší a nejraději nakupuji na farmářských trzích( protože mají čerstvé suroviny a líbí se mi, že v v té potravině jde vidět ta láska), ale jelikož nejsem zbohatlík, tak tam nakupuji málokdy.. :))


    hurtova.anna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. Nejraději a nejčastěji nakupuji u místního řezníka :-D Má výborné domácí výrobky. Pravidelně před obchodem vaří i ovar a smaží ryby :-) Zeleninu přes sezonu máme vlastní, v zimě kupuji nejčastěji v Lidlu a nejraději v Bille, tam se mi zdá čerstvější a déle vydrží. Jenže do Lidlu jezdím pravidelněji - zde mám ráda mléčné výrobky a ty jejich delikatesní výrobky ;-) Přeji pěkné vánoce všem!

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Kačí :)
    My nejčastěji nakupujeme na farmářských trzích na Jiřáku. To jsou asi moje nejoblíbenější trhy (kam se hrabě náplavka). Jednou jsem tam kupovala květák a chtěla jsem jen nějakej malej a pan prodavač asi měl pocit, že si víc nemůžu dovolit, tak jsem dostala ještě brokolici zdarma :D Jinak mimo sezónu jezdím výhradně do Lidlu. Zeleninu i ovoce mají kvalitní a hlavně mají skvělý výběr - opět začali prodávat batáty, tak teď jsem nejšťastnější :D

    OdpovědětVymazat
  23. Nejčastěji nakupuji v supermarketech, co malm poblíž. Když jsem na koleji, tak vyhrává nejspíš tesco nebo albert. Když jsem doma, tak nakupujeme nejčastěji v Kauflandu v Německu, protože tam vždy seženu novinky Alpro a odjíždím s pěknou zásobou a taky tam mají kvalitní potraviny oproti kauflandu v ČR. Nejraději nakupuju asi v Německu a už je celkem jedno kde, mají velmi kvalitní suroviny a ten rozdíl i v ceně je opravdu znát.
    klarka.liskova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Když jde o to kde nejčastěji nakupuji, tak je to u vietnamců u nás v ulici, protože vždy něco zapomenu a při vaření, nebo o víkendu to mám nejblíže. Ale přes sezonu nakupuji každý týden na farmářských trzích zeleninu a někdy i sýry. Vejce kupujeme přímo od chovatele. Maso kupuju jednou za uherák u nás v masně. No a na velké nákupy, vítězí obchoďák, který je při cestě odněkud někam, třeba když se vracíme z víkendu.

    OdpovědětVymazat
  25. Já nejraděj nakupuju zeleninu někde na trzích, čerstvou. Jinak další trvanlivé potraviny nejčastěji v Albertu, pečivo přímo v malé pekárně nedaleko od našeho domu.
    k.kostelanska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  26. Oh aky krasny darcek by to bol :) Hned by som to venovala rodicom, kedze je zijem v Dansku. Ja najcastejsie nakupujem v lidli, pretoze je to jediny obchod ktory je aj v Dansku z tych co mame na svk alebo v cr a posobi tak familarne :) Ale najradsej zo vsetkeho nakupujem na danskom vidieku kde farmari alebo len obycajni ludia s trochou prebytku vlastne dopestovanych/vyrobenych vyrobkov predavaju pred svojim domom. S tym, ze tam nikto nestoji s tovarom, ale tovar alebo ovocie ci zeleninku nechaju na policke pred domom s kasickou na peniazky a kazdy kto ide okolo si moze nieco vybrat a zaplatit samozrejme. To si vzdy so sebou zoberiem moj kosik a pobeham par takychto miest a mame krasne cerstve vyrobky na stole :) b.brisova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  27. Nejraději a vlastně i nejčastěji nakupuji na trzích na Jiřáku, chodím tam pravidelně pro zeleninu a ovoce, maso a uzeniny, ghí a vajíčka. Občas tam také pořídím pečivo. Ráda také navštěvuji malé obchůdky se zdravou výživou :) Co nepořídím na trhu, nakoupím v Bille, jelikož ji mám nejblíže. Chystám se ale také vyzkoušet Lidl, na který slyším poslední dobou chválu.
    Svět bedýnek se chystám už celkem dlouho vyzkoušet a jelikož trhy budou mít teď měsíc pauzu, bude to ideální příležitost :)

    OdpovědětVymazat
  28. Nejčastěji nakupuji v Bille, když vyzvednu syna ze školy, máme ji cestou a pak už fičíme domů. A nejraději? To bude Svět bedýnek, který jsem vyzkoušela díky Tobě Kačí, a jsem maximálně spokojená a vždy se na bedýnku těším - jak ovoce, zelenina, mléčné výrobky, maso, prostě všechno je naprosto vynikající a díky potravinám od nich už jsem uvařila velikou hromadu báječného jídla ;)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj Kačí :)
    Nejčastěji nakupuji potraviny v supermarketech (především Lidl a Kaufland). Nejraději mám ale samozřejmě nějaké ty specializované obchůdky, nebo zdravou výživu, kde se nikdy nemůžu vynadívat a jsem schopná tu trávit půl dne. Když mám čas, stavuji se na na nějakou mňamku také v M&S, kde miluju jejich pečivo, crunchy burákové máslo a černý čaj.

    Užij si krásné Vánoce :)
    xabe@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Nejčastěji kupuji potraviny v marketu, protože to mám nejblíž, ale s kvalitou nejsem spokojená. Snažím se nakupovat sezónní potraviny. Ale nejraději nakupuji na farmářských trzích, protože jsou tam čerstvé a kvalitní suroviny. K tomu podpořím místní farmáře a celé tržiště mi připomíná středověkou tradici a má to svoje kouzlo =)
    jackovova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. Nejčastěji nakupuji ve velkém Albertu, seženu tam téměř vše, co potřebuji. A nejraději na farma trzích na Andělu, protože miluji čerstvost :)

    OdpovědětVymazat
  32. Nejčastěji nakupuju v supermarketech jako je Albert a Billa, ale nejraději nakupuji v malém obchůdku se zdravou výživou u nás ve městě, kde mají nejen kvalitní potraviny, ale zároveň moc milou obsluhu. Svět bedýnek se chystám už delní dobu vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  33. Nejčastěji nakupuji v kauflandu, protože ho máme kousek od bytu :D a nejraději na rohlík.cz :) je to pohodlné a mají spoustu super potravin.

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj, já nejvíce a asi i nejraději nakupuji v lídlu. Máme už oblíbené potraviny, které jinde už nekupuji. Pak ještě občas v Penny, protože je nejblíž.

    OdpovědětVymazat
  35. Dříve jste nakupovali hlavně v tescu, ale kvalita šla strašně dolů a už několik let nakupujeme hlavně v makru. Je to často cenově výhodnější a kvalitou o několik desítek stupňů výše. A nejraději nakupuju určitě na farmářských trzích. Miluju tu vůni čerstvě upečeného pečiva, ale i zdeformovanou zeleninu, která by se se svým vzhledem do klasických obchodů nedostala. :)

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Kačí,
    nejčastěji nakupuji v Lidlu, protože mám ráda jejich ovoce a zeleninu, jejich "týdny", kdy ochutnávám nové věci a i spotřební zboží. Nejraději pak nakupuji na farmářských trzích, protože mám pocit, že pak vím, co jím, což ne vždy u věcí z obchoďáku mám...

    OdpovědětVymazat
  37. Nejčastěji nakupuji u nás v Hrušce, ale nejraději nakupuji v Lidlu. Miluji ty jejich speciální týdny. A připadám si jako důchodce, když netrpělivě očekávám jejich letáček ve schránce :-D

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj, já nejraději nakupuju v BIOobchodech :) Protože jsem ohledně jídla podobná krevní skupina, miluju všechno kolem sebe v té nejlepší kvalitě a pak z toho mám dvojnásobnou radost :) A on-line nákupy v sobě mají ten úžasný lenivý prvek, kdy si objednáš přesně to, co chceš... a pak si jen počkáš na dovoz :D Seběhneš ze schodů a vyneseš krabici plnou dobrot :))

    A tam také nakupuji nejčastěji, v tuhle chvíli bych nejvíc doporučila Country Life a e-shop Biosféra. S oběma mám ty nejlepší zkušenosti a chválím je, kam přijdu :D Ovšem farmářské trhy taky stojí za to. Do supermarketů poslední dobou skoro nechodím.

    OdpovědětVymazat
  39. Já nejčastěji nakupuji v Kauflandu, protože tam seženu opravdu vše..od potravin, po kosmetiku až po nářadí pro muže :) Ale nejraději v pekárnách, masně a trzích...

    OdpovědětVymazat
  40. Já,abych se přiznala tak nejradši jezdím nakupovat do Německa do Kauflandu či Aldi,hlavně z toho důvod,že kvalita jídla je tam prostě pořád o něco lepší.Nikdy se nám nestalo,že bychom koupili něco zkaženého či prošlého.Rádi také ochutnáváme výrobky,které u nás nejsou nebo se dostanou později a my už je máme ochutnané. Na druhé straně nejčastěji nakupiji v Tesco,protože ho mám nejblíž z práce a je to prostě po cestě domů...

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj Kačko. Já nejčastěji nakupuju kvůli cenové dostupnosti v Lidlu nebo Kauflandu. Nejraději pak v místních obchůdkách od řezníka, pekaře, po různé speciality-řecké, italské, ruské....

    OdpovědětVymazat
  42. Ahoj Kačko. Nejčastěji nakupuji asi ve Sklizenu nebo ve zdravé výživě Herba, protože mám ráda zdravé potraviny a tyto obchůdky mám blízko domu. Nejraději nakupuji na farmářských trzích na Náplavce nebo kdekoliv jinde- hlavně v cizině, kde jsou trhy úplně nejlepší. Anežka

    OdpovědětVymazat
  43. Nejraději nakupuji na trzích (v létě), v zimě očekávám namrzlou zeleninu i ovoce, a obchody tedy nic moc - jablka nevoní, brambory nejsou k jídlu. Nejlepší jablka jsou ze zahrádek, nebo opadané při odlehlých silnicích. a nakupuji většinou v Penny, Lidlu a Kaufu, protože je to při cestě z práce.

    OdpovědětVymazat
  44. Denne nakupy najcastejsie riesime v supermarketoch, pretoze to mame blizko, ale vzdy sa tesim na sobotu kedy vyrazame na farmarske trhy na Naplavku alebo Jirak. Tu nakupujem najradsej zeleninu a ovocie, pecivo a udeniny. Samozrejme v lete mame este zeleninu zo zahradky od nasich.
    Dakujem.
    Alzbeta Koperniech

    OdpovědětVymazat
  45. Ahoj. Tak táto súťaž ma neskutočne potešila. V Prahe žijem už niečo cez rok a ten život si užívam. V skutočnosti ma veľmi baví pečenie a varenie. Njaradšej vypekám sladké koláčiky a tortičky. Samozrejme, čím väčšie mesto, tým viac možností a tak je to aj v Prahe. Takže späť k otázke. Najčastejšie nakupujem v Bille (mám to najbližšie). Dosť často sa ale stavím v Sklizenov Dejviciach (mám to cestou zo školy). A blízko mám aj Farmu Letná. Tam sa mi páči taká tá atmosféra a všetko bio a čerstvé, taktiež kvalitné mäsko.
    A najradšej nakupujem na farmárskych trhoch. Zoberiem prútený košík a domov sa nikdy nevraciam s prázdnym. A tie krásne kvety čo tam mávajú. Je to jedna radosť. Najradšej mám Náplavku a Jiřák.

    OdpovědětVymazat
  46. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj. Asi zhruba pred dvema roky jsem se zacala zajimat o to, co jim. Zacala jsem proto nakupovat na farmarskych trzich na Dejvicich a Jiraku. Tam chodim nejcasteji. I ted na predvanocni trhy -adventni. Mam jeste oblibenou Formagerii. Ta u me vede v mleku, parmazanu a jogurtech. Ted jsem objevila obchod Kolonial a vyhovuje mi, ze pokud nestiham do obchodu, naplanuju si to predem a pak mi donese nakup az ke dverim. A to se pronese do ctvrteho patra bez vytahu:-) takze nejradeji farmarske trhy, kde vzdycky koupim i nejakou kyticku ci jinou drobnost.

    OdpovědětVymazat
  48. Ahoj, svět bedýnek vypadá lákavě, to teda jooo :-). Já miluju naší domácí zeleninu, řepu od kamaráda, česnek od strejdy, brambory a cibuli od dalšího kamaráda a zbytek z trhů. A nejčastěji nakupuju v Lidlu, ten mám taky docela ráda. Hezký vstup do nového roku. evanyvltova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Nejčastěji právě na světu bedýnek, protože je to v super kvalitě a donesou mi to až domů, a v Lidlu,protože tam mají třeba úžasný salám s ořechy, olivy s mandlema a uzenýho lososa za fajné ceny.

    OdpovědětVymazat