BLOGERKA ROKU 2015 - ČLÁNEK PLNÝ MYŠLENEK

Tento článek jsem původně chtěla zveřejnit až po vydání videa z příprav a celé akce. Ale... psát se má dokud jsou emoce čerstvé a tak jsem se rozhodla už dnes sepsat několik řádků o tom, jaké to celé bylo.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Včera, 24. listopadu 2015 jsem si vzala dovolenou. Celý den jsem měla tedy volno a jen a jen pro sebe. Přesto jsem vstala kolem 7 hodiny ráno a tak nějak se povalovala v posteli, koukala na videa na Youtube, četla články ostatních blogerek a uklidňovala sama sebe, že nikam spěchat nemusím.

Po nějaké době mi to ale nedalo a šla jsem se nasnídat. Tak jako každý den jsem měla ovocno zeleninové smoothie, za hodinu šálek bezkofeinové kávy, za další hodinu musli Janova pec mák a švestka (moje momentální závislost).
Pak jsem uklízela a přešlapovala jako mlsný pes a nakonec jsem to už vůbec nemohla doma vydržet a jela do centra Prahy.
Vystoupila jsem na Václavském náměstí a směřovala to do Paula. Tam jsem si koupila kelímek horkého zázvorového čaje, který musím upřímně vychválit. Vzali mixér a rozmixovali čerstvý zázvor s horkou vodou. Takže čaj měl grády a byl přesně takový, jaký miluji. Sedla jsem si s tímto horkým kelímkem na lavičku a hleděla na Národní muzeum.
Ano, přesně tyto chvíle si poslední dobou naprosto užívám. Sedím sama se sebou, nemluvím (naštěstí, asi bych vypadala jako blázen) a hledím do prázdna. Přemýšlím nad životem a nad tím, co se vše děje. Momentálně se jedna myšlenka za druhou točila kolem soutěže. Ano, kolem soutěže Blogerka roku 2015. Přemýšlela jsem nad tím, jak je zvláštní, že holka jako já, která v podstatě nikdy nevařila, jen sem tam upekla bábovku (i když byla v rodině vyhlášená) se dostala až do TOP10 v kategorii food.
Jak je možné, že holka, která bloguje teprve rok a půl se dostala do podvědomí tolika lidí.
Ale také jsem přemýšlela, jak je to celé děsivé. Lidé mě poznávají na ulici, dokonce zdraví, fotí se semnou (podpis jsem tedy ještě nerozdala :-), kolikrát mi píší lidé, že mě viděli, ale nechtěli obtěžovat. Dostávám často dotazy, jestli mi nevadí ztráta soukromí. Ale asi nevadí. Já si tohle opravdu užívám. Nikdy, ale nikdy bych nevěřila, že se tohle v mém životě stane.
Vždy jsem byla holka, která chtěla být v něčem dobrá, výjimečná. Ale nikdy jsem nevěděla v čem. Sportovala jsem, ale ne tak dobře, abych byla výjimečná. Kreslila jsem a manuálně tvořila, vyhrála pár malých soutěží, ale nic extra, aby si někdo řekl: "Hmm ta má talent". Jednoduše jsem uměla spoustu věcí napůl.

Až přišlo tohle. Nemůžu říct, že umím vařit. Sama bych potřebovala kurz základů, které se učí na kuchařské škole či hotelovce. Potřebovala bych více informovanosti o surovinách. Potřebovala bych si osahat více robotů, lepších nožů a dalšího vybavení. Potřebovala bych získat plno zkušeností. Ale o tom blogování není. Bavilo by vás číst někoho, kdo je perfektní? Myslím, že ne.

Síla blogování, aspoň dle mého názoru je o tom, že blogeři jsou obyčejní lidé. Lidé, kteří něco spálí, občas přesolí, uvaří jídlo, které trvá 15 minut, protože má rodinu a manžela a čas chce trávit s nimi než u plotny, ale jsou to lidé, kteří se umí zavřít do kuchyně na několik hodin a pak pohostit několika chodovým menu celou rodinu a příbuzenstvo. Jsou to lidé, kteří mají obrovský koníček a ten koníček mají možnost ukazovat ostatním a ty inspirovat k lásce k jídlu, návštěvám restaurací, nákupu zajímavého vybavení. Jsou to lidé, na které můžete sáhnout a popovídat si s nimi, jako se svou kamarádkou.

Jednoduše řečeno, blogeři jsou lidé. Stejně jako ty, ty a ty.

Takové myšlenky se mi často honí hlavou a přesně tak tomu bylo na Václavském náměstí s kelímkem zázvorového čaje.

Po hodině přemýšlení jsem se zvedla a procházela se Prahou. Sama. Stále plná myšlenek. Zašla jsem do Tigeru a hledala novinky, které bych vám mohla předat. Z čeho vyrobit další vánoční DIY za pár korun. Prošla jsem pár dalších obchodů, až jsem zavítala do mého oblíbeného Cacaa.

Kavárna byla plná. Úplně plná. Vzadu ale zbyl jeden malý stolek, u kterého jsem se usadila. Začala jsem mít obrovské chutě. Jako vždy tady. I když celý den jsem měla spíše scvrklý žaludek. Mají tam přes všední dny meníčka, tak jsem si objednala grilovaného lososa s bramborami vařené ve slupce a koprovým dresinkem. Tohle mě nastartovalo. Bylo to totiž senzační.
Dále mají novinku a to je jablečný páj se žmolenkou a tvarohem. Je to něco naprosto dokonalého a tak po chvíli mi to také přistálo na stole. Byla jsem plná energie a nabuzená dobrou náladou.
Přidalo tomu také to, že jsem tam po dlouhé době potkala manažera a majitele podniku. Oba jsou velcí sympaťáci a vždy s nimi ráda prohodím pár slov. Popřáli mi hodně štěstí v soutěži a já vyrazila směr Příkopy. Přesně do Panské ulice.

Šla jsem si do Fresh labels vyzvednout moje vysněné hodinky. Dlouho koukám po různých hodinkách. Všichni mají DW, ale já si zamilovala Komono. Jsou stylové, vypadají jako pánské, mají obrovský ciferník a jsou prostě senzační. Po chvíli jsem si je už nesla celá šťastná v taštičce. A samozřejmě jsem měla takový ten pocit, že si je musím vzít na sebe. Ale bohužel se vůbec nehodí k celkovému outfitu na večírek. Z Fresh labels jsem to směřovala domů. Měla jsem to jen tak tak, protože v 15:30 u mě měla zvonit Péťa.
Péťa je naprosto úžasná vizážistka, dá se říct kadeřnice nebo účesářka a také kamarádka mého bráchy. Ten nás vlastně spojil dohromady. Sdílel můj blog a ona se divila, že jsme sourozenci, protože jeho zná a mě sleduje. Slovo dalo slovo a nabídla mi, že mě učeše a nalíčí.
Podívala jsem se na její portfolio a to bylo vážně kouzelné, moderní a plné šarmu. Takže jsme se dohodly na půl čtvrtou a doufaly, že vše stihneme.

Přesně v tento čas Péťa zazvonila na můj zvonek. U brány stála opravdu milá Péťa. Po chvíli mě začala líčit a celou dobu jsme se bavily o blogování. Vyprávěla mi, že líčila už několik blogerek a tak trochu do blogového světa nahlédla. Po dvou hodinách Péťa vytvořila opravdu krásný účes a líčení. Byla jsem nadšená. Cítila jsem se v tom pohodlně a přitom svá.

Takže pokud hledáte někoho, kdo by vás nalíčil na svatbu, maturitní ples či jakoukoliv jinou událost, tak vám Péťu jednoznačně doporučuji.
Kontakt na ní je zde:
Petra Soukupová
Facebook: ZDE
petrasoukupova7@gmail.com
607621042
Jednoho dne se ZOOT rozhodl, že oblékne jednu obyčejnou food blogerku na akci Blogerka roku a věnoval mi celý outfit. Opravdu se mi to hodilo. Jak někteří víte, v tu dobu jsme byla nemocná a nemohla jsem courat po obchodech. V tuto chvíli se online obchod velmi hodí. Ještě, když si to můžete zdarma poslat domů, vyzkoušet a zdarma bez poštovného to vrátit.
Jenže ono se to řekne, když máte volnou ruku. A tak jsem vás poprosila, ať mi pomůžete vybrat.

Natočila jsem jedno video a tímto musím opravdu poděkovat za vaše rady. Nevěřila jsem v tak úžasnou odezvu a hlavně, že mě tak znáte. Téměř každý byl pro bílé kytkaté a téměř každý psal, že jsou veselé jako já a že se ke mě hodí.
Pokud někdo rád nakupuje na ZOOT.u, tak mám pro vás dobrou zprávu. Zoot. mi věnoval slevový kód na 15% slevu na jejich zboží. Kromě již zlevněných. To si myslím, že před Vánoci je příjemné
Slevový kód je "RADOSTODSMOOTHCOOKING".
Užívejte si ho a klidně sdílejte či posílejte dál.

A když se nakonec spojilo líčení a česání od Péti a šaty, boty a psaníčko od ZOOT, byla jsem vážně nadšená. Bylo to prostě perfektní. A já se mohla vydat na vyhlášení soutěže Blogerka roku v doprovodu mého manžela, kterého jsem celého oblékla v Zaře.


A TEĎ UŽ K TOMU VEČÍRKU
Patnáct minut před šestou hodinou odpolední jsme si zavolali taxi. To bylo přistaveno na místo určení kolem 18 hod. V tuto chvíli se už otevřely dveře do prostor Karlínského divadla, kde se celá akce konala.

Fronta lidí stála až téměř na chodník. Po chvíli jsem začínala poznávat některé tváře. Někoho znám osobně, někoho pouze přes Instagram, Facebook, blog či Youtube. Během pár minut jsme odložili kabáty a začínali si užívat večera.
Prostory organizátoři zvolili velmi vkusně. Hlavní hala byla velká a tudíž se lidé nemačkali. V tuto chvíli všichni nedočkavě postávali ve skupinkách a pokukovali po ostatních. Někdo někoho znal. Někdo neznal nikoho a někdo znal pár blogerů. To jsem byla přesně já.
Opakovala se chvíle jako v loni a netrvalo to dlouho a stála jsem u Meg v kuchyni. Blogerka, která je na blogosféře už nějaký ten rok a myslím, že zaslouženě.
V 19 hodin začali zvonit upomínky a organizátoři nás posílali do hlavní místnosti, kde se odehrávalo celé vyhlášení. My jsme seděli ve druhé řadě uprostřed a výhled jsme měli úžasný.
Celý večer měl úroveň a já byla opravdu nadšená. Tohle bylo jako předávání slavíků či jiných cen.
Moderoval to Ondra Vodný a cenu v každé z 8 kategorií předával někdo jiný. O to to bylo zábavnější a chvílemi opravdu vtipné.
A výsledky?

FOOD
  1. KITCHENETTE
  2. KUCHAŘKA PRO DCERU
  3. MENU DOMŮ
  4. SMOOTH COOKING, neskutečné a moc děkuji!!!
  5. RECEPTY DĚTEM
  6. MÁMA V KUCHYNI
  7. CULINA BOTANICA
  8. PĚKNĚ VYPEČENÝ BLOG
  9. KITCHEN AND THE CITY
  10. MEG V KUCHYNI
COSMO OBJEV ROKU
  1. MY COOKING DIARY
  2. CCUMRIK
  3. BARUŠMINKY
  4. SIKLS
  5. NOT SO FUNNY ANY
  6. CUKRFREE
  7. A CO TEDA JÍŠ?
  8. MESHA
  9. BOBOVIBE
  10. FEMME ARMERIA
LIFE
  1. TEREZA IN OSLO
  2. KAFE A CIGÁRKO
  3. KISSBOOK
  4. ANIE SONGE
  5. DBLOG
  6. THE NATTINESS
  7. SEXY MAMAS
  8. BE AT PEACE NOT IN PIECES
  9. MYSTIC LIPSTICK
  10. BLOGES ROBES
BEAUTY
  1. PETRA LOVELY HAIR
  2. GET THE LOUK
  3. TERRY MAKEUP TUTORIALS
  4. BEAUTYLIFE BY AJA
  5. TALE OF MISS A
  6. HANNY BROKOLICE
  7. ORDINARY LIFE
  8. MARKÉTA VENENÁ
  9. OK MAKEUP
  10. I LOVE MAKEUP
FASHION
  1. A CUP OF STYLE
  2. CZECH CHICKS
  3. ANN BLOGGER KID
  4. EVERYDAY RUNWAY
  5. LOVE FASHION
  6. EJVI FREEDOM
  7. GLAMAZON BLOG
  8. BK BLOG
  9. VOGUE HAUS
  10. MILKWOMAN
VIDEO BLOGERKA ROKU
  1. SHOPAHOLIC NICOL
  2. TERI BLITZEN
  3. MAMA LIFESTYLE
  4. PETRA LOVELY HAIR
  5. FALLENKA
  6. A CUP OF STYLE
  7. GET THE LOUK
  8. MAKYNA016
  9. STYLE WITH ME
  10. GABRIELLE HECL
VIDEO BLOGER ROKU
  1. PETR LEXA "HOGGY"
  2. DENIS TV
  3. JMENUJU SE MARTIN
  4. VADAK
  5. MENT
  6. KOVY
  7. JIRKA KRÁL
  8. PEDRO
  9. ROTH WELLDEN
  10. ATI
BLOGER ROKU
  1. DENÍČEK MODERNÍHO FOTRA
  2. MIROSLAV ČÍŽEK
  3. MILAN POLÁK
  4. SLOVO OD SLOVA
  5. KLUK Z ČECH
  6. MONEY HONEY PRAGUE
  7. GASTROMAPA LUKÁŠE HEJLÍKA
  8. ON THE LEAF
  9. AJ LAF FEŠN
  10. CUKETKA
Tipovali jste to stejně?
Já jsem si myslela, že Domča z Dblog.cz to vyhraje. Nevím proč, ale na to, že bloguje takovou chviličku si myslím, že udělala obrovský kus práce.
Jinak mé tipy vyšli naprosto stejně.
A to byl celý večer. Poté se všichni přesunuli k rautu, který  nebyl vůbec dobře zvolen. Mačkalo se tam hodně lidí, stolků na asi 300 lidí tam bylo 6 a místnost byla opravdu maličká. V tu chvíli jsme se rozhodli, že raději pojedeme domů.

Zavolali si taxi, rozloučili se se všemi, které jsme v tom davu potkali a odjeli domů.

A gratulace?
Opravdu gratuluji Kačí z My cooking diary za její první místo. Objev roku a hned food. Kačí je moc šikovná a jsem ráda, že to vyhrála bloggerka, která to dělá srdcem a svou přirozeností.
Dále gratuluji Markétě z Kitchenette, která vždy v Blogerce roku, ale i Food blog roku skončila na druhém místě za Koko. Letos to poprvé prolomila a vítězství je zasloužené. Bloguje dlouho a její tvrdá práce a láska je na blogu opravdu znát.

Ještě bych chtěla pogratulovat Barče z Barušminky. Barču znám osobně a je to skromná holka, která dělá svou práci přirozeně. Dobře se kouká na její videa, která jsou plná originality a něčeho, co má málo kdo. Něčeho, co z ní vyzařuje.
Samozřejmě musím pogratulovat Lucce a Nicole z A cup of style. Pro holky jsem hlasovala a mají to zaslouženě. Titul Blogerka roku obhájily po třetí a zaslouženě. Osobně neznám lepší fashion blog. A jejich rodina? ACOS a Mamča a taťka jsou úžasnou oporou. Ps: jejich mamča má také instagram a také moc ráda vaří a přidává recepty :-)

Youtube kategorie byla volená po druhé a jsem moc ráda, že to vyhrála Nicol ze Shoppaholic Nicol. Neznám lepší, střeštěnější youtuberku. Je svá a osobitá a to je velmi důležité. Jen tak dál Niki.

Další, kdo obhájil titul je Petra lovely hair a TerezaInOslo. Obě holky to mají zasloužené. Takže hlavně hodně sil do blogování a těším se na vaše články a videa.


A to je vše.
Vše o večírku Blogerka roku 2015. Už teď se těším na další shon kolem Blogerky roku 2016.

Mějte se krásně a děkuji za přečtení tak dlouhého článku, za to, že vás mám, že jste mojí oporou, mým hnacím motorem, že za mnou chodíte a pozdravíte mě, chcete se semnou vyfotit a hlavně, že  máte stejný apetit jako já a vaříte podle mě. Věcí, za co jsem vám vděčná je nespočet. Jen a jen díky vám jsem tam kde jsem.

Vaše Kačí


32 komentářů:

  1. ses nejlepsi !!!!!!!! tvoje prirozenost a pozitivni nalada je neskutecne =)

    OdpovědětVymazat
  2. Kaci moc hezky napsaný a čtivý článek. ..mam pocit ze by takových mohlo byt vic. Proste a tom jak zijes třeba v nějaký zajímavý den.Moc me to bavilo ac me do něj houká la Any a ja ho přečetla fakt rychle :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko ani nevíš kolik takových článků mám v hlavě. Kolikrát řídím auto nebo jedu tramvají nebo jdu městem a říkám si, co bych chtěla položit na papír. Jenže si říkám, zda to na ten můj blog patří. Z videí jsem udělala lifestyle, ale blog jsem chtěla zachovat jako food. Hlavně se trošku bojím té kritiky, která přesně řekne, proč píši takové články na blog. Ale zamyslím se a třeba nějaké takové s podtextem foodu bych mohla připravit :-)

      Vymazat
  3. Gratuluji k 4. místu :) Moc ti to slušelo! Ráda se sem na tvůj blog vracím.
    Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko děkuji moc. Doufám, že nadále si zachovám tvou přízeň a bude tě to bavit :-)

      Vymazat
  4. Gratulujem ti, ale aj tak ma trošku mrzí, že si nevyhrala, ja som ti hlas poslala a plánujem aj o rok :))
    Inak som veľmi spokojná s víťazstvom My cooking diary, A cup of style, Shopaholic Nicol a tiež aj s Peťou z lovely hair :) všetky tieto baby si to zaslúžili, sú my sympatické a vidieť, že to robia s radosťou. tak ako aj ty:) jediné čo nechápem je víťazstvo Terezy, mám preskúmaných mnoho blogov a väčšinou si buď niekoho obľúbim alebo ho mám v takej neutrálnej rovine..ale Tereza mi hrozne nesedí, nejde z nej to čo ide z teba a z ostatných dievčat, ktoré som vymenovala...ale to je len môj osobný názor :) v každom prípade ešte raz gratulujem k 4 miestu a len tak ďalej, pokračuj v tom čo robíš, si skvelá ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Děkuji za tyto vzkazy a za celkovou podporu. Moc si jí vážím. Soutěž nesoutěž, tohle je to nejlepší na blogování.
      Všem holkám to moc přeji. Terka má širokou škálu čtenářů a věřím, že někomu nemusí sednout. Ale její blog je čtivý a je vidět, že většinu to baví.
      Ale jak píšeš, každý má jiný vkus a přilne k někomu jinému. Je tolik blogů a každý má možnost si najít ten, který je mu blízký. Opravdu děkuji za podporu :-) A krásný den přeji :-)

      Vymazat
  5. Moc hezký článek, dala jsem si u něj oběd. Naopak je fajn, že si to napsala za "čerstva" plná dojmů a emocí. Ještě jednou moc gratuluji. 4.místo je super, hlavně při takové konkurenci. Já jsem ale držela palce tobě:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačí děkuji moc. Opravdu děkuji za tu podporu. Kritiky píše člověk hodně, ale dobré zprávy málo kdo a o to víc si toho vážím. Dnes mám v sobě plno emocí. Ani jsem nevěděla kolik lidí mi opravdu fandí. Na tom večírku za mnou přišlo desítky lidí, že to určitě vyhraju, Dokonce i ostatní blogerky, že pro nikoho nehlasovaly a jen pro mě jo. Koukala jsem jako blázen. Jsem za to vděčná a opravdu děkuji.

      Ps: vše nej k svátku :-)

      Vymazat
  6. Moje VELKA gratulace k uzasnemu 4. mistu, Katko!! Je mi cti ze jsem Te spoznala jiz zacatkam 2015 prave u tve premierove live cooking show v Chefparade:-)
    Krasne (nexci se opakovat) a velice ctive popsany Tvuj special den, DIKY za sdileni s nami vsemi. Mam pocit ze jsem tam byla taky.
    PS: varim podle Tveho blogu pravidelne a s nadsenim. Tva ovesna kase je hvezda mezi snidanemi a jim ji temer denne.
    Tesim se dalsi SMOOTH inspirace!
    Miriam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miri, víš co je krásné. Když si přesně s někým můžu vytvořit tento vztah. Když vím, jak vypadáš a vlastně tě znám osobně. Děkuji ti za přízeň. Nesmírně si toho vážím a opravdu děkuji.

      Vymazat
    2. Tvoje uprimnost, nadseni a zivotni elan jsou mi velice blizke. A o lasce k jidlu ani nemluve...Tesim se na dalsi zive setkani :-)

      Vymazat
    3. snad bude brzy. Mohl by být opět nějaký ochutnávkový den :-)

      Vymazat
  7. K tomu zamyšlení "Jak je možné, že se octnu v TOP10 food a jak je možné , že mne zná a sleduje tolik lidí..."
    Odpovědi: 1. Dopomohla k tomu dostat se do povědomí zcela určitě Lu, ale to jen dala šanci jako mnoha jiným a ne každý ji využil. 2. Pokud bys v tom, co děláš nebyla dobrá a přitom sympatická, nebude přibývat sledovatelů a nebudou dávat hlasy do nominace... A už jen mimo - za 3. Právě ta rozmanitost - vaření plus něco jako live styl (videjka jsou úžasná a dají se shlédnout několikrát) dělají kanál zajímavý...
    Omlouvám se za tykání, ale tady se to asi tak nebere a já jsem v jiné věkové kategorii ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem naopak vděčná za tykání. Včera mi každý vykal. Jak říkám, kdo má rád jídlo tak si tyká protože si na nic nehraje :-)
      Lu mi určitě pomohla s Youtube kanálem. Za to jsem jí nesmírně vděčná. Byla takovou mou raketou, která odstartovala ty těžké začátky. Stále vím, že jsem v začátku, ale mít 800 lidí nebo 4000 je rozdíl.
      Za to jsem jí nesmírně vděčná. Jsem šťastná, že jí znám jako člověka a můžu jí kdykoliv napsat i s osobními problémy.
      Za ty další body moc děkuji. Když jsem začínala strašně moc jsem se hledala. Chtěla jsem být taková a maková, vtipná jak tahle a vařit jak tahle. Jednou jsem si ale řekla, že tak to nejde. Musím být svá a předávat to svou formou, i když ne každému se zalíbí. Tak to dělám a jsem ráda. Je to přirozené a vše se tak nějak lépe píše a mluví a předává dál :-)

      Vymazat
  8. Velká gratulace a poděkování za hezký report, je vidět, že jste si to užila :-) A všechno nejlepší k svátku Káťo! :)
    Karolína

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý článek! Tvůj blog i YouTube kanál mám hrozně moc ráda! Už se těším na vánoční příspěvky :-D Jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Pokusím se těch vánočních udělat co nejvíce :-) Pojmout to nějak jinak. Uvidíme :-)

      Vymazat
  10. Nojo jenže co z toho. Davas mnoho ze svého soukromí,ale je toto opravdu co chceš,co te naplňuje? Myslím ze by se ten čas dal využít smysuplneji,ale k tomu si musíte dojít samy...blogovani je závislost a úchylka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jelikož jsem psala, že mě to naplňuje, tak ano, naplňuje. Dlouho jsem hledala něco, co mě opravdu chytne. A u ničeho jsem nezůstala tak dlouho, jako u tohodle. A závislost? To teda je. Ale to se dá říct i o sportu či jiných aktivitách, když to člověka opravdu baví.
      A smysluplněji? Myslíš, že vaření, ochutnávání nových jídel, zážitky z restaurací, z cestování za foodem, z poznání nových a vážně zajímavých lidí je málo? Pro mě to tedy smysluplné je a hodně. Nikdy jsem neměla tak pestrý život, jako nyní. A ano je to smutné, ale je to tak a mě to vážně baví. Třeba mě to za měsíc, rok přestane. Ale momentálně mě to opravdu naplňuje. A naprosto chápu, že to někdo nemusí chápat. Že to je prostě zvláštní :-)

      Vymazat
  11. A věřím,ze to schvalis,i když to není asi chvalozpevne....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A dokonce i odepsala :-) Mě třeba těší, že sis přečetl/a článek. A to vlastně cílem blogera je. Aby lidé četli jeho články :-)

      Vymazat
  12. Tak se mi to celé smazalo :-(. Každopádně moc gratuluji. Objevila jsem tě asi před půl rokem a hrozně mě baví. Jak kanál tak blog. Díky tobě jsem třeba navštívila kavárnu Cacao, při mé návštěvě v Praze.

    Jen tak dál a už se těším na další články.

    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét to jsem moc ráda. Budu dělat vše pro to, aby tě blog stále bavil :-)

      Vymazat
  13. Urcite, rada si přečtu beru inspiraci, v něčem. Jen si ríkám pragmaticky, co s tím dal, kam se posunout, ukazovat pouze zážitky a produkty, je toho mraky a pouze konzum, který přece nemůže byt smyslem života.pak přijde nemoc, starosti a člověk úplně přehodnotil zebricek...a přijde na to, ze se jen honil, zviditelnoval, rozdával, zverejnoval pomoci internetu, ale zapomněl žít skutečný plnohodnotný život s pokorou, relaxaci a hlavně v soukromí.k čemu jsou ceny... Hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ty nemoci moc nedávala jako argument. Nikdy nemůžeš vědět, co se děje člověku, který žije blogováním. Sama za sebe mohu říct, že procházím ne lehkým obdobím a zrovna blog je to, co mě drží s myšlenkami nahoře. Protože z práce usednu k blogu či vařím či někam jdu kvůli blogu a nemám čas přemýšlet. Takže jak jsem několikrát říkala svému okolí, opravdu jsem ráda, že ho mám a také možná proto na něm trávím tolik času :-)
      Ale máš pravdu. Vše záleží, kam se to celé bude posouvat. Člověk si musí stanovit hranice, kam až chce zajít a kam už ne. Ale to je na každém.
      A už asi po sté opakuji. Nejde o ceny. Mě naopak nejvíce naplňovalo na večírku to, jak za mnou přišlo xy děvčat a povídaly mi o tom, jak sledují můj blog, jak je inspiruji, jak je to baví, jak díky mě vaří či zajdou do nějaké restaurace a že bere mě by to nepoznaly. A přesně pro tohle to píšu. Ne pro ceny :-)

      Děkuji a tobě také přeji hodně štěstí a krásný den i když je takový šedivý :-)

      Vymazat
  14. Gratuluju! Já jsem to upřímně přála Tobě ;)

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Třeba příští rok. Na trhu jsem teprve rok a půl a myslím, že tohle je obrovský úspěch. Už top10 byla. Jste úžasní a děkuji za hlasy :-)

      Vymazat
  15. Gratulujuuu :) !
    Šaty ti mooc sluší :) !

    OdpovědětVymazat