1. ADVENTNÍ SOUTĚŽ O VÝROBKY RODINNÉ PEKÁRNY


A máme tu 1. Advent a s tím i SOUTĚŽ.

Napište mi do komentáře, jaký druh pečiva máte nejraději a proč?

Přesně za týden vylosuji jednoho vítěze, který vyhraje poukázku v hodnotě 5x 100 Kč na balík dobrot od Pekárny Kabát, dle vlastního výběru.

Jen pozor!!! Pekárna Kabát má pobočky pouze v Praze. Proto soutěžte jen ti, kteří máte možnost si výhru vyzvednout, či jí někomu darovat :-)

Hodně štěstí.


Soutěž bude trvat přesně týden do další soboty a na 2. Advent vyjde druhá Adventní soutěž. A takto budeme pokračovat až do Vánoc. Možná, až do Silvestra (když to vyjde).
Do toho čekejte plno tématických receptů, videí, diy, recenzí a článků, které vám pomohou vybrat a vyrobit ty nejlepší vánoční dárky.

Dárek pro všechny:
Ps: zadejte na ZOOT "RADOSTODSMOOTHCOOKING" a ziskejte 15% slevu na vse, krom jiz zlevneneho zbozi.
Pps: zadejte na Janova pec "smoothcooking02" a ziskejte 10% slevu na celou objednavku.


Jak správně vidíte, dnes to nebude o tom, co jsem upekla já, ale co pekla pekárna Pekárna Kabát.
Někteří si řeknou:"Další komerční článek, vypínám.", ale není tomu tak. 

Jednou jsem se dala do řeči s Dominikou. Ta je kamarádka "někoho" (nevím přesně koho) z této pekárny. Přišla řeč na ni a to mě opravdu zajímalo. Moc ráda poslouchám příběhy firem. Jak začali, v kolik zaměstnancích, v jakých podmínkách, kde, jak dlouho jsou na trhu, co je k tomu vedlo, jaké si prožili trable a hlavně, co je udrželo na trhu. Tyto věty nás dovedly k tomu, že by bylo dobré, abych něco od nich ochutnala.

Kdo mě zná trochu déle, tak by mohl vědět, že při těchto testech se zaměřuji spíše na malé firmy, většinou začínající, aby je dostala do podvědomí dalších lidí a tím jim pomohla na trhu začít. Více můžete najít ZDE.
Takže se mi zprvu do toho nechtělo. Za normálních okolností bych řekla hned ne. Ale po asi 2 měsících, kdy jsme se s Dominikou odmlčely se mi to rozleželo v hlavě. 
Přecijenom Pekárna Kabát je rodinná pekárna. Sice už má (jestli si dobře pamatuji) 34 poboček v Praze, ale stále je rodinná. Už jí totiž vede druhá generace Kabátů.

No není to kouzelné. Představte si, že váš děda založí pekárnu, vypiplá jí od prvního rohlíčku či koláčku a nyní jí vede váš táta a má 34 poboček. Tato představa je naprosto kouzelná a moc jim fandím.

Upřímně já moc na pekárny nejsem. Jsem spíše dortíčková a pečivo si objednávám od farmářů na Svetbedynek.cz.. Takže mě nic tak nějak netáhne do jednotlivých pekáren.

O to víc mě zajímala chuť, nabídka, propracování a tak celkově originalita.
Jednoho dne mi přišla krabička plná koláčků do práce. Jenže všichni tak byli tak mlsní, že jsme to snědli dřív, než jsem to stačila vyfotit. Škoda, řekla jsem si. Ty koláčky mají vážně moc dobré a celá firma se olizovala.

Dokonce mi x kolegů řeklo, že u nich pravidelně nakupuje. Takže mi to nedalo a prohodila jsem pár dalších slov s Dominikou. A něco jsme vymyslely.
Řekla mi, že mi zašle větší portfólio této pekárny domů, abych si to mohla důkladně ochutnat a doslova se tím prokousat. Ale co dalšího. Vymyslely jsme pro vás SOUTĚŽ! O tom více na konci článku...
A tak mi jednoho dne u dveří zazvonil jeden sympaťák s jemným plnovousem a pěkným úsměvem. Převzala jsem od něj 5 krabic plných jejich produktů a nestačila se divit. "Co s tím budu dělat?" A tak jsem vše rozkrojila na kousky, obdarovala rodinu, kamarádku a od každého kousek ochutnala.

A co mě nejvíce zaujalo? Tyto "zmrzliny". Bohužel jsem nenašla odkaz na jejich web a tak nevím, jak se to přesně jmenuje. Ale je to na špejli upečená buchta, obalená v čokoládě a posypaná semínky. Má to být nějaká zdravější verze pro děti.
A za se musím opravdu říct, že to je velké lákadlo. Tohle bych si koupila i já. Překvapivě to není ani žádný cumel. Chutná to zdravě a přitom jemně sladce.
Dále jsem v balíčku měla celozrnnou bábovku. Z té byla naprosto unešená moje kamarádka. Říkala, že už teď prohlédla, kde jsou pobočky pekárny a musí pro ní zajet.

Jak už název napovídá je to zdravá bábovka, ale přitom výborně dochucená.
Dalším super kouskem jsou tyto sušenky. Přesněji Celozrnné sušenky s medem. Chuť je jemná a přitom vyvážená. 
Já sušenky miluji a dělím je na dvě. Na ty, kdy mě hodní mlsná a potřebuji něco opravdu sladkého a pak na ty, kdy mám pocit, že jím opravdu zdravě a tak chci něco opravdu jemného s trochou cukru. A to je přesně tohle.
Další jejich klasikou je jejich Tvarohový závin s rozinkami nebo verze s jablky. Myslím si, že jestli jste aspoň jednou v této pekárně byli, tak jste si ho všimli.

Mě osobně více chutná s jablky, i když normálně dám vždy přednost s tvarohem. Tento tvarohový mi přijde až moc sladký. V podstatě u druhého sousta mám dost.
Ale jablkový je jemně nakyslí po jablkách, přesto dostatečně sladký a ještě s rozinkami. A chválím to těsto, to bych se také chtěla naučit :-)
A dále jsem tam měla dva šneky. Ořechový a pudinkový šnek. U toho se mi líbilo balení. Je to totiž pečené a dále podávané v takovém košíčku, což bylo poměrně praktické.

Celkově co musím uvítat bylo dochucení. Nic přeslazeného. Ten ořechový moc chutnal mé mamině :-) U jídla totiž miluji takové ty poznámky stylu: " Mňam přesně tohle mi dělávala babčička.".
Je vidět, že se výrobci zamýšlí i nad zdravějším pečivem. V dnešní době chce mlsat každý, ale ne každý chce tloustnout. A tak volíme variantu střední a to třeba ze zdravější mouky.

Tento šáteček je Korenetový šátek s tvarohem. Těsto bylo vážně super. Myslím, že s kousky slunečnicových semínek, jestli si dobře pamatuji. Opět to nebylo přeslazené a mě osobně to chutná víc, než šátečky z klasické bílé mouky.
A po sladkém jsem se propracovala na krabici pnou slaných pochoutek.

Tento zeleninový burger jste mohli vidět na mém Snapchatu. Tam jsem o něm básnila. Mě to přišlo, jako super nápad. Jednoduše burgrová bulka, naplněná zeleninou a s zeleninovou plackou, která byla vážně výtečná. Tohle bych si dala klidně znovu. Ač na ty burgry celkově moc nejsem.
A teď tu mám nějaké rohlíky a bulky. Co já naprosto miluji je kombinace žervé a čerstvé papriky. Nevím, proč. Už od mala mě tato chuť opravdu uspokojí. Nepotřebuji žádnou šunku, jen si užívám křupání papriky. A to mi přesně tento rohlík dal.
Tohle je Dýňový trojhránek s mozzarellou. Opět super nápad. Tmavá bulka naplněná salátem, pestem, rajčetem a mozzarellou. Kombinace, která nikdy nezklame.
Tato bulka má vtipný název a to Žitánek cottage. Je to tmavá bulka naplněná sýrem cottage a okurkou. Pro někoho trochu chudé a já  to naopak opravdu chválím. Myslím, spíše doufám, že dobám, kde všude bylo tuna majonézy a nějaký šílených pomazánek odzvonilo a nastal čas, kdy si člověk dokáže vychutnat jemnou chuť jemného sýra a bulky.
A tady je něco pro masožravce pod jménem Hovězí kašpar. Zajímalo by mě, kde vnikl tento název. Každopádně tohle byla opravdu pochoutka. Pro mě troch prasečinka, protože uvnitř byla nějaká taková pikantní pomazánka, ale celkový dojem dobrý.
Jelikož takový věci moc často nejím, tak jsem to nakonec snědla celé...:-)
A jdeme opět na sladké. Nebudu vám tady říkat kolik druhů náplně mají. Asi bych to shrnula. Najdete zdě ořechové, tvarohové, makové, což jsou takové klasicky. Dále ovocné, ale žádné marmelády, vše plní kusy ovoce, za to palec nahoru.

Ale největší plus u mě mají za to, že do okrajů koláče dávají tvaroh. Tím pádem okraj není suchý. A ti lidé, kteří ho vyhazují si ho rádi sní. Super nápad a koláček pak vydrží i dva dny a je stále měkký.

A když vám řeknu, že já tyhle druhy koláčů téměř nemusím a vážně jsem si pochutnala, tak to je poklona...

A přecházíme k pečivu. Pečivo já miluji a jsem obrovský kritik. Francie mě naučila, jak má pečivo chutnat a křupat. Avšak tento olivový chléb je vážně super. Dokonce moje kamarádka, která nesnáší olivy si na něm opravdu pochutnala a ptala se na název, že si ho musí koupit.
 Kombinaci semínek a ořech v pečivu miluji. A tak jsem uvítala, že do tohoto chleba dávají ořechy. Takže Ořechový chléb měl také úspěch.
K tomuhle vám řeknu jediné, až půjdete kolem pekárny, tak si to kupte. To je něco tak neuvěřitelně dobrého. Neobsahuje to ani kousek mouky. Jsou to jenom semínka, která se prý namočí do vody, pustí jakýsi sliz, který se zpracuje a vytvoří se z toho takovýto Ryzí chléb.

Kdo neochutnal, tak nepochopí. My to s mamkou nakrojily a stály u toho a pořád uždibovali. To je vážně pecka.
Tohle byl kousek, který mě vůbec nezaujal. Je to škvarková placka. Na to, že je to škvarková placka, tak mi to přišlo hodně suché. Asi jsem lehce rozmazlená plackami od babičky, ale tohle bych si podruhé nekoupila.
Brusinková bageta. No nezní to skvěle? Jako je pravda, že dokud jsem nevěděla ten název, tak jsem tam brusinky nijak nezaznamenala. Ale ta opečená semínka na okraji jsou hodně dominantní, tak to asi přebila. Každopádně já ta semínka miluji a vždy je z rohlíku prvně uždibuji :-)
Tohle je myslím Celozrnný žitánek. Opět kousek, který mě nikterak nenadchnul. Asi má takový být. Já z žitné mouky moc věcí nekupuji. Ale na mě byl moc hutný.
Tohle je Bio dalamánek. Ano i do bio přípravy se vrhli. Pan Sympaťák mi vyprávěl, že tato bulka splňuje všechny bio normy a osvědčení. Já si na to moc nehraji. Myslím na to bio. A tak to asi neumím pořádně docenit. Za mě to byla taková klasická bulka. Kterou bych si nekoupila, ale kdybych jí někde jedla, tak by mi to nevadilo :-)
To stejné bych řekla o Dýňovém trojhránku. Toto pečivo bylo to výše plněné. Kdybych šla kolem pekárny a měla hlad, tak bych si koupila to plněné. Avšak toto bych si asi nevzala. Celkově bych tomu nic nevytkla, jen tyto druhy pečiva nevyhledávám.
Ale dámy a pánové toto bylo moc dobré. Kvásková bageta s rozmarýnem. Už jen ten název zní skvěle. Asi je to tím, že já si tolik nehraji na tmavé/světlé pečivo. Já jím pečivo moc ráda a tak si užívám takové, jaké mi chutná. Proto miluji Francii a jejich křupavé bagety. A tohle bylo podobné. Uvnitř nadýchané a na povrchu křupavé. Tohle bych si rozhodně koupila znovu.
A máme tu poslední kousek. Ano jsme na konci. A to je tento Křupavý chléb. Ten se mi určitě zapíše do paměti. Jsou to plátky upečeného chleba. Někomu to může připomínat Knocke brot, ale tohle je superově dochucené.
Je to i krásně zabalené. Já to podávala doma k salátu a spokojenost byla na všech stranách. Pro tohle se taky určitě ještě někdy ráda zastavím.





92 komentářů:

  1. Ahoj :-) Všechno to pečivo v článku vypadá skvěle, úplně se mi sbíhají sliny.. Jinak já osobně mám radši spíš slaná jídla než sladká, proto i v pečivu mám raději bagety či chleba. Úplně nejvíc ze všeho mi chutná domácí kváskový chléb od maminky, jednak protože má úplně jinou chuť než kupovaný a jednak proto, že vydrží velmi dlouho měkký, jako tvrdý se pak hodí na topinky. Na druhé místo bych dala čerstvé bagetky z pekárny, něco jako ta kvásková s rozmarýnem, kterou zmiňuješ v článku. Zbožňuji různé sýry či šunky (které kupuji ve Formaggerii) a k nim je prostě bagetka nejlepší.
    I když nejsem z Prahy, občas tam zajedu, takže do pekárny Kabát se určitě zajdu podívat, děkuju za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, pečivo vypadá fantasticky, hned bych si ho nakoupila hromadu! Já osobně preferuji spíše tmavší druh pečiva (hubneme do plavek :D), konkrétně od tebe mě zaujala bageta s cottage, do té bych šla hned :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejradeji mam cerstvou krupavou bagetu, protoze si ji muzu vychutnat jak na sladko s dzemem,tak na slano s nejakou dobrou pomazankou :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám nejradši bagetu rustikální nebo graham a k tomu nějaký moc dobrý sýr :) a ze sladkých miluju šneky s pudingem a rozinkami. Taky mě moc zaujali ty nanuky, až půjdu okolo, tak rozhodně vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to všechno strašně moc dobře! :) Já jsem na sladké, takže pro mě ke vždy nejlepší volbou sladké pečivo jako jsou koláče, vánočky, croissanty apod. No jo, vím, že to není nijak zdravé, ale vždycky mi to zvedne náladu a dodá energii na celý den :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím, jak jsem článek otevřela a začala číst, hned jsem si musela jít ukrojit vánočku ;)
    Pečivo vypadá luxusně.
    Mám hrozně ráda pečivo, jeden čas jsem se mu vyhýbala, ale štrůdlu od babičky a škvarkovým plackám od budoucí tchyně nelze odolat.
    Jak píši miluji štrůdl, škvarkové placky a takové ty sváteční věci jako je mazanec, vánočka, povidlové skládané koláče.

    OdpovědětVymazat
  7. Nejraději mám klasické české (tlačené) koláče, a když jsou ještě k tomu s tvarohem/mákem/ořechy (nebo ideálně kombinace), tak jsem v sedmém nebi :). Občas mám období, kdy se uchyluji spíš k "moderním" sladkostem typu cheesecake, muffiny, mousse...ale nakonec se vždycky vrátím k osvědčené klasice - asi mi připomíná dětství a babičku :).

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj:) Já osobně preferuji a kupuji spíše zdravější varianty pečiva. Nejraději mám semínkový chléb, který máš také tady v čánku a musím říct, že vypadá opravdu skvěle, od Kabátu jsem ho totiž ještě neměla. Co už jsem vyzkoušela a úpně mě to uchvátilo byla ta celozrnná zmrzlina, nejen že hezky vypadala, ale chutnala moooc dobře. Dále si ráda kupuji ve zdravé výživě křupavý chléb, ale někdy zhřeším i na nějakých makových či tvarohových koláčkách, čerstvé bílé bagetce nebo třeba na čokoládové koblížce.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj :) já mám nejradši sladké pečivo, hlavně povidlové koláče, úplně si mi udělala chutě :) plus tmavé pečivo a kaiserky. Hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj :) nejradši mám povidlové koláče a kaiserky plus tmavé pečivo :) a samozřejmě zbožňuju chleba, pěkně čerstvý s máslem a medem, mňam. Hezkou neděli Kati.

    OdpovědětVymazat
  11. Pekárnu Kabát miluji, U Anděla má hned dvě své pobočky. Miluji jejich plněné rohlíky, housky a briošky, ty mi asi chutnají nejvíce. Mají také suprové kroucené rohlíky a sladké pečivo je také excelentní, ale já příliš sladké nejím, ale jejich koláče jsou neodolatelné :-))

    OdpovědětVymazat
  12. ahoj, do pekárny Kabát chodím pravidelně a téměř vždy u mě vítězí jejich sušenky =)

    OdpovědětVymazat
  13. Nejradši mám asi cokoliv s dýňovými semínky :D
    liondande@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Já pečivo miluju obecně. I když je pravda, že žitné tolik nevyhledávám a koláče nemám ráda s mákem. Jinak ale snad všechno. A když je čerstvé, jsem schopná ho sníst kila:-)

    OdpovědětVymazat
  15. Jsem z Prahy, takže soutěžím :-) Je strašně těžké si vybrat nej pečivo, mám toho ráda spoustu, hlavně sladké pečivo, dát si na snídani s kakaem nebo odpoledne s kávičkou, mňam! Nejvíce asi boduje croissant :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, já pečivo miluji, i když všichni víme, jak moc škodí, haha!:) Nejvíce si potrpím na tvarohové mňamky, hlavně koláče. Po nich se můžu utlouct! ale ne takové ty ošizené z trapných pekáren, kde je 60% koláče kynuté těsto a vevnitř trošku tvarohu a to celé ještě dovršeno hnusnou marmoškou. Škoda mluvit. Ale ty poctivé, s drobenkou, ty stojí za to! Jinak mám moc ráda tmavé pečivo, slunečnicové chlebíky a tak. Vždy s máslem a zeleninou a je mi jedno, jak moc je mouka nezdravá :). Nebo když přijde chuť tak prostě salát Caprese, bílá bagetka a k ní oliváč s krémovým balsamikem. :)

    OdpovědětVymazat
  17. No teda ten chleba vypadá uplně božsky.:)) Moc by mi určitě chutnaly právě ukázané šneky, moc mám ráda i z pekárny Sázava skořicové františky :) no mňam :P Rozhodně si ráda zasoutěžím :)))

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj :), ja miluju klasiku: čerstvou Šumavu nebo Hostivařsky pecen, nad to snad nic neni! I když např. celozrnné pečivo nebo chleby mají taky něco do sebe. Stejne tak klasické bílé pečivo servírovane s maslickem nebo suncickou, mňam, po tomhle se muzu utlouct :D.
    Diky a pěknou neděli. Jana Z.

    OdpovědětVymazat
  19. Ze slaného miluju cokoliv se slunečnicovými semínky a ze sladkého nikdy neodolám šnekovi se skořicí :)

    OdpovědětVymazat
  20. nejraději mám ze sladkého pečiva jahodový koláč a klasický jablkový závin, asi jako pozůstatek z dětství, miluju tu mokrou chuť ovoce :) a pokud jde o slané, vyhrává na celé čáře sýrový chléb, mňam, sýr totiž krásně oživí chuť nějakého dobrého celozrnného těsta <3

    OdpovědětVymazat
  21. Recenze na pečivo, to je dobrý:) Příjemná změna po všech těch krémech a řasenkách:)
    Mě zaujal ten semínkový chléb, něco podobného začali prodávat v Lidlu, ale četla jsem více zkušností s tím že už v obchodě byl tento chléb plesnivý, asi španým skladováním, tak nevím zda ho zkusit. A fo Prahy daleko:)
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  22. Miluji sladké, ale moje neoblíbenější pečivo je chleba a nebo rohlik. Vždycky mi to připomene víkendové ráno, když jsem byla malá. To jsem si dávala u babičky chleba s máslem a sýrem a doma rohlík s máslem a kakao. :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Eliška Kolmanová29. listopadu 2015 v 15:45

    Miluji chléb, klasický český křupavý chléb...a vím jaké to je, když Vám tuto dobrotu někdo odepře :), proto se již nikdy neodstěhuji z České Republiky. Nikde totiž neumí tak dobré pečivo jako u nás, takže kdykoliv po dovolené již na cestě zpátky se těšíme až si s přítelem nakoupíme žitný chléb v první pekárně kterou potkáme a vychutnáme si tu nejlepší snídani :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Kačí :)
    Na pečivu jsem docela závislák. Především tedy na sladkém. Nejradši mám ale kostku z listového těsta, která má na vrchu semínka. Jeden čas jí prodávali u nás v pekárně, ale teď už jí nemůžu nikde sehnat...

    OdpovědětVymazat
  25. Kačí, vypadá to vše nádherně, Kabát znám a nakupuji. Takže zkusím štěstí. Nejvíc miluju štrůdl od mojej "starkej" na ten nikdo nemá, starká nám ho vždy upeče když přijedem a to jí už je 86. Má úplně tenoulinké těsto, tahané a dělá různé kombinace, ale nej je mák+jablka. No a já doma peču focaciu a litý perník, taky super.

    OdpovědětVymazat
  26. .
    Ja osobne pečivo nejedavam ale boli časi ked to bolo inak milovla som taku velikansku škoricovu buchtu v tvare pismena S ach ach potom croasant poliaty čokoladou alebo obrovske moravske kolače . Ale aj ked pečivo nejedavam vždy ked pridem za sestrou do prahy musim si kupit niečo v takom tom stanočku presklenenom jaj jidaše alebo štrudla to je moja smrt a tie nadherne chleby čo v prahe peču bože ej ale mate šikovnych panov a pani pekarov erika fedorova SK

    OdpovědětVymazat
  27. Martina Fivebrová29. listopadu 2015 v 16:09

    Káťo, já osobně Pekárnu Kabát mám hrozně ráda a nakupuji u nich (a občas ochutnávám novinky, které mi nechávají). Nejraději mám od nich tvarohový a ořechový koláč, kornetový šáteček, obyčejný i plněný trojhránek, brusinkovou bagetu, finský chléb, špaldovou hvězdičku....a ten jejich ryzí chléb je vážně úža. A nevím, zda to už někdo nepsal - ty jejich zmrzky jsou "celozrnné nanuky". A celkově samozřejmě ujíždím na sladkém pečivu typu bábovka, perník apod. :)

    OdpovědětVymazat
  28. Ja miluju nejvic asi sladke kolace-plnene tvarohem a take zaviny jablkove i tvarohove. Vzdy,kdyz si dam neco takoveho a k tomu kavu,vracim se do detskych let-vune cerstve upecenych kolacu u babicky :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Mám moc ráda loupáky nebo rustikální bagetky

    OdpovědětVymazat
  30. Ty brdo! Jsem mimoprazska, ale pro tenhle balicek bych si klidne zajela! Mnam! :-) Pecivu se snazim teda spise vyhybat, ALE! Makove, tvarohove a merunkove kolace zboznuji a obcas mivam na snidani slunecnicovou kostku s almette a susenymi rajcatky :-) Dcera by se utloukla po buchtach!

    OdpovědětVymazat
  31. Ty brďo, krása! Jsem bohužel bezlepkář, takže pekárna je pro mě zapovězený les a pouze čmuchám a slintám před výlohou, bohužel...ALE! Můj muž miluje čerstvé rohlíky a kváskový chléb! Já osobně miluju sladké pečení a koukala jsem, že dělají pusinky, takže bych jim je asi vybrakovala :D!

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj Kačí,
    já mám ze všeho nejradši asi jakékoliv celozrnné bagetky, protože je můžu naplnit úplně čímkoliv a mám tak hned rychlou snídani, sváču do práce nebo večeři :)
    Jinak parádní článek a skvělé fotky, až se mi sbíhají teď sliny z toho! :) :)

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj Kačí,

    musím říct, že pěčivo vypadá božsky. Dlouho jsem neviděla tak krásné pečivo.

    Jinak nejraději mám křupavou, čerstvou bagetu s čímkoliv co mám ráda.

    Hezký první advent. :))

    A.

    OdpovědětVymazat
  34. V pekárně Kabát si často kupuji obloženou housku k snídani, když jsem líná si večer přichystat něco doma. A pokaždé tam koukám na ty jejich "nanuky" a říkám, co asi je uvnitř, ještě nikdy jsem je nezkusila :D A teď je díky tvému článku celé tajemství prolomeno :))) Rozhodně zkusím ten chléb ze semínek, vypadá to superzdravě :)

    OdpovědětVymazat
  35. Páni,všechno pečivo vypadá skvěle,obzlášť mě zaujal ten semínkový chléb,pečivo plné semínek,hlavně dýňových miluju :) !
    Jinak mám taky moc ráda žitný kváskový chléb,poctivou křupavou bagetu a žitný slunečnicový chléb z Lidlu :D !

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Káťo,
    musím říct, že tato soutěž mě velice potěšila. Pekárnu Kabát obdivuji již delší dobu, ale ještě jsem neměla možnost se k nim zastavit, a to jsem z Prahy, a jak sama říkáš mají dokonce 34 poboček. Já vím, jsem ostuda :-D. Tvůj blog a instagram mám moc ráda, jsi úžasný človíček a jsem ráda co pro nás všechny děláš a kolik tomu věnuješ času. Jsi opravdu sluníčko.
    A co mám nejraději? To je velice těžká otázka. Miluju pečivo a sladkosti. Vždycky s nějakou dobrou kávou :-). Nejraději mám ovšem makové koláče. Zatím vedou ty od mé babičky, které nemají konkurenci, a proto bych ráda ochutnala i ty od Kabátů, myslím, že budou bezesporu alespoň stejně dobré, jako ty od mé babičky :-). Rodinných firem je u nás velmi málo, proto je za to obdivuju, a Tebe taky, že se jim tímto snažíš pomoct se zviditelnit. Jen tak dál. Hezký den, Hanča
    hanka.zednickova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj,
    já mám nejraději hořovické rohlíky a čerstvé makové koláče, obojí mě vrací do dětství :)

    M.

    OdpovědětVymazat
  38. Souteze tohoto typu me hrozne bavi! Diky za to. A ted k pecivu. Neni nad bily tukovy rohlik s majkou a teply loupak s maslem:-) ale bohuzel to nejde jist porad:-) ale preferujem krupave bagety nebo slunecnicove chleby. Hezky vecer. Radka
    radussshka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  39. Já mám nejraději sladké pečivo, jako jsou croissanty ale také cokoliv z listového těsta. A klasický pivní rohlík, tím nepohrdnu nikdy :D
    Vše z pekárny Kabát vypadá opravdu delikátně, úplně se mi zbíhají sliny :D :D
    baborovakri@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj Katko,
    tato soutěž je super ;)
    Z pečiva nejvíc miluji čerstvý křupavý kráskový chleba s máslem a k tomu hrnek super kávy - to je taková lahoda a slast po ránu :D A samozřejmě i nějaké ty rustikální bagety s prosciuttem a dobrým sýrem, se zeleninkou - to je zase úžasná sváča ;) A jelikož jsem taky hodně na sladké, tak samozřejmě nějaký ten tvarohový koláč, nebo něco se švestkama a mákem, hmmmmmmm... :D
    Ale jak jsem četla tenhle tvůj článeček, tak ta kvásková bageta s rozmarýnem, to musí být něco, hned mrknu, kde máme nejbližší pobočku a musím ji vyzkoušet, rozmarýn miluju.
    Hezký den!
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj, já miluji všechno pečivo a neumím bez něj žít. Všechny druhy diet, které radí pečivo omezit nebo zcela vyřadit jsou pro mě absolutně nepřijatelné a vždy, když se o to pokusím, tak vydržím max. den, dva, a zase se k pečivu vrátím. Jelikož miluji Francii, tak mám asi nejraději bagety a croissanty, ale opravdu nepohrdnu žádným pečivem.

    OdpovědětVymazat
  42. Ahoj Kačí, ja mám ráda věci z celozrnné mouky, ovesných vloček nebo semínek. Moc mě zaujala bábovka a sušenky. Určite bych ochutnala skořicového šneka, to je láska od základky..
    Měj se krásně, Katka

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj, mezi moje nej patri loupak :)

    OdpovědětVymazat
  44. Krásné pondělní ráno,
    sleduji Vás na instagramu a řekla jsem si, že zkusím štěstí ve Vaši soutěži. Co se týče pečiva, tak preferuji žitný chléb, který je "hrubý" a obsahuje hodně vlákniny. Ale na čem si opravdu ujíždím, jsou bílé bagetky; pěkně čerstvé - na slano, na sladko a někdy i jen samotné. Z uvedeného článku bych ráda vyzkoušela lízátka. Mějte pohodový týden, Aneta

    OdpovědětVymazat
  45. Ráda se zúčastním. Mám ráda prakticky jakékoli pečivo, ať už sladké nebo slané. Mám ráda kynutá těsta, křehká, třená, plundrová, listová, piškotová - vše z čeho se dá cokoli upéct. :-) Ze slaného pečiva na nejvyšším stupni obliby stojí vše, co křupe. Jinak jsem letos na jaře podlehla kouzlu pečení vlastního kvasového chleba a to je nyní moje láska. Ráda zkouším nové a nové recepty a postupy. Krom klasického českého pšenično-žitného s kmínem jsem si zamilovala tartine country bread. Bože ta kůůůůrka!

    OdpovědětVymazat
  46. ahoj moje nejoblibenejsi pecivo je jakykoliv chleba- kvaskovy, zitny atd :)

    OdpovědětVymazat
  47. Ahoj, najradsej mam pecivo "ako od babicky" teda kysnute s naplnou, najma makovo-visnovou :-).
    Dakujem, Betka K.

    OdpovědětVymazat
  48. Já mám nejradši taky kynuté těsto, koláče, houstičky, honzovy buchty, ale taky žitný chleba, protože je dobrý a zasytí a také rohlíky.

    OdpovědětVymazat
  49. Ahoj Kačí :-) Opravdu krásný článek a skvělé fotky :-) Z článku mě nejvíce zaujal jablkový závin, vypadá krásně a hned bych si ho dala :-) A moje nejoblíbenější pečivo a proč? To je těžké, hodně se to odvíjí podle toho, jaké mám zrovna chutě :D Ale jelikož miluji sladké, tak sem zařadím skořicové šneky, ty miluju, nejvíce ty domácí :-)) Měj se hezky, Klára Andrejsková

    OdpovědětVymazat
  50. Mňam! Já pečivo miluji snad všechno, úplně nejraději teď ale mám asi makové koláče :))

    OdpovědětVymazat
  51. U Kabáta miluju vše, protože mají vše podstivé a z kvalitních surovin. Často si tam kupuji žitnou placku, ale favoritem je cokoliv slakého. Kdybych se musela rozhodnout, tak asi ořechový šnek, miluju ořechy a to jejich těsto...no jedna báseň. :)

    OdpovědětVymazat
  52. Muj oblibenec je croissant. Poradny maslovy. Je to spojene s uzasnymi vzpominkami na chvile v kavarne s croissantem a dobrou kavou, kdy se zastavi cas a clovek si jen uziva tu harmonii chuti.

    OdpovědětVymazat
  53. Muj favorit je urcite poradny maslovy croissant. A o to vic ,ze uz si ho umim i upect sama doma. Proste asociace croissant a k tomu dobra kavicka evokuje same krasne vzpominky na ruzna mista po svete kde jsem tuto lahodu jedla.

    OdpovědětVymazat
  54. Ahoj, já zbožňuji vánočku podle starého rodinného receptu od babičky. :-)

    OdpovědětVymazat
  55. Ahoj, já zbožňuji vánočku podle starého rodinného receptu od babičky. :-)

    OdpovědětVymazat
  56. Ahoj :)
    já mám ráda většinu sladké snídaně jako například tvarohové,makové a ořechové koláče a domácí vánočku :)

    OdpovědětVymazat
  57. Z chlebů u mne jednoznačně vede čistozrnný nebo vícezrnný chléb - chuť semínek v pečivu je prostě nenahraditelná. Když se ještě k tomu povede pěkně křupavá a tak akorát popraskaná kůrka, je to nej :-) Ze sladkého pečení mám ráda muffiny na 1000 způsobů - jsou většinou jednoduché a lehce se s nimi experimentuje. A potom poctivou domácí vánočku nebo mazanec - jak člověk jednou ochutná, vyhýbá se těm supermarketovým velkým obloukem. Z pekárny Kabát jsme zatím ochutnali jen famozní celozrnnou bábovku, ale koukám, že ještě máme co dohánět :-)

    zuzka.krejcova(zavinac)centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj, tak nejraději asi tvarohový koláč ke snídani a momentálně jsem si zamilovala chléb jen ze semínek ❤️😊👍🏻

    OdpovědětVymazat
  59. Ahoj, úplně nejvíc mám nejraději chesecake a vánoční cukroví :-)

    OdpovědětVymazat
  60. Kabát znám a chutná mi tam vše, nejvíc je ale nejlepsi maslova vanocka, která je snad jeste lepší jak od babičky :)

    OdpovědětVymazat
  61. Ahoj, tak pokud se zamyslím co mám z pečiva nejraději, tak to určitě není suchý bílý rohlík ze supermarketu. Nejraději mam takové ty žitné, pšenično-žitné chlebíky s vydatnou porcí různých semínek - slunečnicových, dýňových... Někdy si dám ráda třeba selský rohlík,nebo kornspitz právě také v kombinaci žervé a čerstvá zelenina. Na co se mi sbíhají sliny z tohoto článku asi nejvíce jsou ty plátky chleby připomínající knockebrod. To bych klidně hned vyzkoušela. :)
    Také nejsem z Prahy, ale kdybych vyhrála věnovala bych výhru asi kamarádce, která je v Praze a ještě nikde nic nevyhrála, myslím,že jí bych jí tim udělala radost.

    OdpovědětVymazat
  62. Existuje jen par veci, bez kterych si nedokazu svuj zivot predstavit a jednim z nich je "bohuzel" nebo "bohudik" pecivo:) pres obycejne rohliky, celozrne bagetky, kolacky, cheescake a vanocku...ale u Kabatu mam zamilovane hlavne dve veci, jablecny zavin (strudl) a kaiserku s mrkvovou pomazankou (oblozena). Mej se krasne a uzivej vanocni dobu:)

    OdpovědětVymazat
  63. Ja si ted v posledni dobe oblibila plneny donuts bud cokoladovy nebo vanilkovy, maji je v lidlu a v penny a vzdy jsou mekke a vlacne!

    OdpovědětVymazat
  64. Ahoj,
    já mám nejraději celozrnné křupavé pečivo, hlavně když je čerstvé a krásně voňavé :) a co se týče sladkého, tak určitě borůvkové koláče a koblihy, ani nevím proč, jsou prostě sladké a výborné.
    Veselé Vánoce :)

    katka.kunteova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  65. Eliška Maitnerová2. prosince 2015 v 13:03

    Ahoj :)
    Co se tyče slaného pečiva ,tak nejvíce miluji tmavé ,celozrnné a zitné pečivo. Nejsem moc zastáncem bílých rohlíku nebo chleba. Kdyz uz chleba,tak nějaký tmavý s pořádnou dávkou semínek a krásně krupavý a nadychaný. Miluji krupavé pečivo:') a ze sladkého nejvíce zboznuji listové těsto, čokoládové buchty například brownies nebo cokoaldovy croassant a vánoční cukroví!

    OdpovědětVymazat
  66. Miluju pečivo, prakticky všechno, ale nejraději mám sladké. Podle vzoru Kabata jsme začali péct babovku se seminkama a od té doby je dávám skoro všude. A když Nestíháme, Kabát to jisti. Kupuju tam i chleba (uvedeny olivový mám nejraději a to olivy jinak nejim). A obložené pečivo, když nestiham svacinu a jejich mandlovky jsou výtečné. Sladké od Kabata je jediné okupované, které ji můj drahy, do té doby kupovane nechtěl vůbec a teď když kupují sobě, tak musím i jemu ;-)

    OdpovědětVymazat
  67. Ahoj, zdravím všechny :-)
    Je pěkné si o pekárně Kabát tohle přečíst.
    Není nad to si dát čerstvý křupavý rohlíček, výborný chléb z kvasu, nebo něco sladkého k snídani . ... Nicméně Já mám tuhle radost každý den, protože pro pekárnu Kabát pracuji 6. rokem :-)
    Je velice příjemné tyhle dobroty s úsměvem prodávat a je podávat doma rodině která je mi nejvíc :-)
    Takže, kdo má možnost soutěžit. ..doporučuji

    OdpovědětVymazat
  68. Ahoj, zdravím všechny :-)
    Je pěkné si o pekárně Kabát tohle přečíst.
    Není nad to si dát čerstvý křupavý rohlíček, výborný chléb z kvasu, nebo něco sladkého k snídani . ... Nicméně Já mám tuhle radost každý den, protože pro pekárnu Kabát pracuji 6. rokem :-)
    Je velice příjemné tyhle dobroty s úsměvem prodávat a je podávat doma rodině která je mi nejvíc :-)
    Takže, kdo má možnost soutěžit. ..doporučuji

    OdpovědětVymazat
  69. Ahoj, zdravím všechny :-)
    Je pěkné si o pekárně Kabát tohle přečíst.
    Není nad to si dát čerstvý křupavý rohlíček, výborný chléb z kvasu, nebo něco sladkého k snídani . ... Nicméně Já mám tuhle radost každý den, protože pro pekárnu Kabát pracuji 6. rokem :-)
    Je velice příjemné tyhle dobroty s úsměvem prodávat a je podávat doma rodině která je mi nejvíc :-)
    Takže, kdo má možnost soutěžit. ..doporučuji

    OdpovědětVymazat
  70. Já jsem milovník pečiva a musím říct, udělala jsi mi hrozné chutě na všechno:D Nejradši bych ochutnala opravdu všechno! V čem si ale opravdu nejvíc libuji - čerstvé křupavé bagety♥ to je největší slast pro má ústa:)

    OdpovědětVymazat
  71. jako správná valaška , mám nejraději pravý domácí valašský frgál :-) hruškový , tvarohový nebo makový....v neděli jsem pekla
    zdraví Tereza

    OdpovědětVymazat
  72. Pečivo z pekárny Kabát .... jedním slovem úžasné vše...... nejvíce vede Finský chléb, pro zdravou stravu, k snídani plněný preclík a když trochu hřešit tak makovým závinem nebo švestkovým koláčem. I když je vlastně jedno, který výrobek to bude, protože všechny uspokojí chuťové pohárky :-)

    OdpovědětVymazat
  73. Ahoj, moje nejoblíbenější pečivo je obecně jakékoliv slané pečivo, at´ už se jedná o ciabbattu, bagetky a nebo obycejny rohlik s krystalky soli navrh:)

    OdpovědětVymazat
  74. Ahoj Kačí, já mám ráda pečivo jako takové. Slané i sladké. Ráda ho peču i dostávám. Ale co mám opravdu ráda, je ještě teplá domácí houska k snídani! To jsem v sedmém nebi!

    Hezký předvánoční čas!

    Lucka (hrabakovalucka@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  75. Jestli se to počítá, miluju domácí štrůdl z hromadou rozinek a skořice! Mňam! Z klasického pečiva pak nezdravé měkké housky z Tesca s mákem :D
    lucie.jenickova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  76. Nejvíc mám ráda v podstatě jakékoli semínkové pečivo a když mě honí mlsná, jednoznačným favoritem jsou muffiny nebo francouzské chinois. :)
    m.snajdarova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  77. Je to obyčejný rohlík, dneska se mi málo kdy stane, že si někde koupím pravý měkký, vláčný, voňavý a poctivý rohlík ! Jedinou příležitost, kdy ho můžu zakoupit je chalupa, na vesnici je to zatím pořád domácí záležitost .
    Jája - svabovajaja@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  78. nejlepší jsou domácí tvarohové koláče

    OdpovědětVymazat
  79. Nejradsi mam asi obycejny rohlik, kdyz je cerstvy tak jen s maslem. To je pochoutka. Nabidka pekarny paradni!!!!Az budu u segry v Praze urcite nejakou jejich pobocku navstivim. lenka.polakovicova7@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  80. Ahoj, Tvůj článek mě hrozně potěšil, jsem Kabáta miluju a vždycky se tetelím, když se najde někdo nový, kdo je ocení :-) A nejoblíbenější pečivo? Ze všeho nejradši mám chléb. Kvasnicový, kváskový - upéct chleba je jako upéct něco živého. Stačí přidat to, či ono, jíst se může sladký, slaný, má miliony podob, ale úžasný je i jen obyčejný, ze základních přísad. Vždycky mě omámí ta úžasná vůně dopékajícího se chleba a sbíhají se mi sliny při představě teplé, měkké střídy a křupavé kůrky. To je prostě láska! :-) Krásné Vánoce!

    OdpovědětVymazat
  81. Já mám oblibené celozrnné sušenky s medem které jsem dostal od svého partnera jako důkaz jeho vděku a proto mám k nim citovou vazbu, protože i pekárna kabát peče od srdce s láskou a toho si moc vážim. Konzument Ivo

    OdpovědětVymazat
  82. Já mám nejoblíbenější cereální sušenky s medem které jsem dostal od svého partnera jako důkaz jeho vděku a proto mám k nim velkou citovou vazbu, protože i pekárna kabát peče od srdce a s láskou a toho si moc cením. Konzument Ivo.

    OdpovědětVymazat
  83. Výborný je žitný chleba, ale musí to být ten 100%. Je příjemně nakyslý a výborný namazaný máslem.
    Míša

    misa@2b.cz

    OdpovědětVymazat
  84. Ahojky, ty jo, to jídlo vypadá tak lákavě! I když se poslední dobou snažím jíst zdravě, všechno bych to na posezení spořádala :D Sliny se mi sbíhají hlavně na to sladké, obzvlášť na ty koláče nebo ty zdravé nanuky hned na začátku článku. I celozrnné vypadalo velmi chutně. Co se týče pečiva, dávam přednost tmavému. Vše to vypadá opravdu lákavě. Pekárnu určitě musím navštívit :)

    OdpovědětVymazat
  85. Já miluju sladké pečivo a to všeho druhu. Nejvíce mi ted chutnají s ořechovou náplní. Jelikož ted mám ale období zdravé výživy a vyřadila jsem lepek(jenom na nějaký čas, abych vypozorovala nějaké změny), tak žádné pečivo nejím :( když ale mám velký hlad a málo času, namažu si celozrnný chléb. Někdy mám ale ukrutnou chuť na bílý obyčejný rohlík :D

    OdpovědětVymazat
  86. Dobry den, nejradeji mam 100% zitny chleb a dobrou bagetu!

    OdpovědětVymazat
  87. Tak za mne je to teda croissant. Dat si ho pekne ke kaficku, neni nic lepsiho:). A cerstvej krupavej chleba je hned na druhem miste. !!:)

    OdpovědětVymazat
  88. Já jsem strašně moc pečivová. Mám ráda pečivo na sladko i na slano. Hooodně mi chutnají kaiserky s mákem a na to jen máslo a marmeladka, nebo šunka a sýr + k tomu třeba rajčatka. Ale nejčastěji jim žitné chleby nebo celozrnné pečivo. Abych ale řekla pravdu nejradši mám všechno pečivo s tvarohem <3
    lenka.dvorakova.skoda@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  89. Já jsem strašně moc pečivová. Mám ráda pečivo na sladko i na slano. Hooodně mi chutnají kaiserky s mákem a na to jen máslo a marmeladka, nebo šunka a sýr + k tomu třeba rajčatka. Ale nejčastěji jim žitné chleby nebo celozrnné pečivo. Abych ale řekla pravdu nejradši mám všechno pečivo s tvarohem <3
    lenka.dvorakova.skoda@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  90. Nejoblíbenější pečivo? Na to je jednoznačná odpoveď, saozřejmě čerstvý kváskový chléb od maminky mého přítele. Pustila se teď do pečení ve velkém, zkouší různé druhy a je vlastně jedno, o jaký chleba se jedná, důležité je, že je upečený doma s láskou a proto chutná nejlépe :))

    OdpovědětVymazat
  91. jednoznacne loupacky mame u nas v dedine pekarnu ktera dela nejlepsi loupacky ale pletynky ma taky top

    OdpovědětVymazat