Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

pondělí 17. srpna 2015

DOMÁCÍ NOKY S PÓRKEM A CREME FRAICHE

Upřímně, smetanové omáčky ve spojení s těstovinou či nokem spíše nesnáším, než miluji.

Je to asi tím, že jednoho dne nastala doba, kdy jsme smetanové omáčky jedli všude. Ve školní jídelně, doma, na návštěvě, v restauraci. Prostě to byl boom, který bohužel nepřestal. Nemám nic proti těm italským, ale ty české, ve které jsou těstoviny ponořené - ee. To ne, to nemůžu.

Tohle je ale jedna výjimka. Chuť domácích noků je zaručená, to je dobrá surovina sama o sobě. Když se k tomu přidá pancetta nebo dobrý kus slaniny, už to zní senzačně. Když ale přidáme pár lžic creme fresh, tak to přivedeme k dokonalosti.

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 4 porce
   
INGREDIENCE:
  • 500g domácích noků (recept zde)
  • 1/2 balení creme fraiche (myšleno balení 250 g)
  • 100 g slaniny
  • 1 kávová lžička másla
  • 1 střední pórek
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si připravíme noky.
Poté si dáme vařit vodu do hrnce a osolíme ji.
 Slaninu si pokrájíme na tenké proužky.
 Vložíme jí na pánev a orestujeme. Chceme docílit křupavých a zlatavých okrajů.
 Když jsou okraje opečené, přidáme kávovou lžičku másla.
 Pokrájíme si pórek na půl měsíčky.
 Pórek přidáme ke slanině a orestujeme ho také.
 Když se voda vaří, tak dáme vařit noky.
Pokrájíme si česnek na kostičky.
  K pórku přidáme pokrájený česnek na mini kostičky a také orestujeme.
 Uvařené noky scedíme a přidáme do směsi s pórkem.
 Vypneme plotýnku a vše zamícháme.
 Přidáme creme fraiche.
 Opepříme. Osolíme.

 A můžeme podávat.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
noky - domácí
creme fresh - SvětBedýnek.cz
slanina - SvětBedýnek.cz
máslo - SvětBedýnek.cz
pórek - SvětBedýnek.cz
česnek - SvětBedýnek.cz

miska - Butlers
ubrousek - Butlers

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


17 komentářů:

  1. Tak to vypadá výborně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kači, jak docílíš toho kulatého tvaru s vlnkami?:) děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uděláš si váleček, ten pokrájíš na kousky, rukou je vyválíš a nakonec vidličkou uděláš vlnky :-)

      Vymazat
  3. Co je creame fresh? Da se to koupit i v normalnim obchode?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. creme fresh je taková tučnější zakysaná smetana. Já jí kupuji na www.svetbedynek.cz, ale viděla jsem jí už i v Globusu a Tescu a také v Marks and spencer jí mají.

      Vymazat
  4. Smetanove omacky opravdu nesnasim,ale tohle vypada uzasne :) !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to mi bereš slova z úst. Já je také nesnáším, ale tohle je takové lehké, svěží...

      Vymazat
  5. Dnes jsem tvůj recept udělala rodině k večeři - a sklidila velký úspěch! Díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  6. Skvele �� diky za recept, M.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak na takovehle jídlo už mám strašně dlouho chut, tak asi nastal čas to zkusit ,vypadá to výborně :))

    OdpovědětVymazat
  8. Bylo to opravdu vyborne! Moc dekuji za recept, Kato!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda. já to také miluji. Taková jednoduchá závislost :-)

      Vymazat