RŮŽOVÝ MÁJ - FESTIVAL RŮŽOVÝCH VÍN

Minulou sobotu, to bylo 16. května 2015 se konal Růžový máj na Náměstí Jiřího z Poděbrad.

Loňský ročník jsem vynechala, protože se kryl s jinou akcí, ale letos jsem si ho nenechala ujít. Ráno jsme si šli s manželem zaběhat a ihned poté vyrazili pěšky směr Jiřího z Poděbrad. Sluníčko svítilo a bylo opravdu  nádherně. Dokonce jsem zase odhalila nohy a dokonce i ramena.
Doprovod nám dělaly naše psí slečny, které jsou z těchto akcí v sedmém nebi.

První krok měl směřovat opravdu na tento festival, ale už po cestě, kdy jsme míjeli Paula, jsem dostala chuť na horkou čokoládu a bagetu s marmeládou.

Do Paula jsme nakonec nešli, protože je na Floře v podzemí a bylo opravdu nádherně. Tak jsme šli dál a bylo jasno. Řekla jsem: "Co kdybychom šli do Le Caveau?". Manžel neváhal a kýval, že ano.

Zahrádka byla plná, ale my se nevzdali. Trochu jsme se vetřeli ke dvou paním a usedli ke stolu.
Šla jsem dovnitř okouknout, co mají nového. Měla jsem šílenou chuť na kozí sýr v kombinaci s něčím sladkým.

Po chvíli bylo jasno. Objednala jsem si bagetu plněnou kozím sýrem, brusinkami, rukolou a nějakou omáčkou (65 Kč). K tomu 70% horkou čokoládu, ve které opravdu stojí lžíce (45 Kč).

Manžel si objednal jejich snídaňové menu a to bagetu s máslem a Nutellou (45 Kč) a k tomu jejich domácí francouzskou limonádu s grenadinou.
Po tom, co jsme seděli asi 2 hodiny na zahrádce Le Caveao (kde nám bylo úžasně) jsme se přecijenom vydali konečně na festival růžových vín.

Hned první stánek byl Kaiser Franz, kde prodávají Burgery a snídaňové sendviče. Takže netrvalo dlouho a manžel, jako obrovský milovník burgrů si jeden objednával.

Dal si hovězí burger se zeleninou a majonézou (100 Kč).
Když jsme tam tak postávali a čekali na burger, tak mi to nedalo a ještě jsem si objednala Snídaňový sedvič. Překvapila mě cena. Stál jen 50 Kč. Byla to obr bulka s cibulkou, rajčaty, salátem, míchanými vajíčky a slaninou a bylo to vážně dobrý.
Chtěli jsem si dát sklenku vína, ale nakonec jsme si řekli, že alkohol vynecháme. Ale nemohli jsme vynechat růžovou barvu. Takže jsme si dali malinovku do půllitru za 25 Kč.
 Sluníčko opravdu pařilo a lidí přibývalo.
 Posilněni jídlem jsme se vydali na průzkum festivalu. Za sebe mohu říct, že takhle dobře zorganizovaný festival jsem už dlouho nezažila.¨

Vstup byl zdarma, jedna půlka náměstí byla plná růžových vín. Ceny lidové, až po vybrané kousky.
 Uprostřed náměstí byla plocha se zázemím pro sezení a dokonce i plocha se stříškou pro děti.
 Vepředu hrála kapela. Vystřídalo se několik skupin. Zahájení ale bylo v doprovodu cimbálovky.
 Na to,že zde bylo opravdu hodně lidí, tak to tak ani nepůsobilo. Nebyla jsem ve stresu z mačkání, fronta byla u každého stánku tak akorát.
Po náměstí bylo několik těchto kovových barelů, kde si návštěvníci mohli vypláchnout sklenice od vína. Opravdu dobrý nápad.
 Sklenička stála 100 Kč a tu si pak návštěvník mohl nechat.
 A druhá půlka festivalu byla vyplněna stánky s občerstvením a s farma trhy.
Bylo zde od každého něco. Trocha masa, ryb a mořských plodů, sýry, šunky, raw, sladké, slané, zmrzlina, prostě vše, na co si vzpomenete a můžete mít chuť.
Konečně jsem tu potkala vyhlášené Bahn Mí makers, ale už jsem byla tak plná, že jsem je opět neochutnala. Grr.
 Super nápad byl tento kornout s domácími brambůrky. To tu lidé kupovali opravdu po kilech.
 Samozřejmě nesmělo chybět Dortíkovo a jejich slané a sladké dobroty.
Hodně stánků prodávalo mořské plody a vše kolem ryb.
A jak jsem psala, tak i na farma trzích bylo plno. Ty zde byli do 15 hod. a od 15 hod. nastoupil jeden stánek vedle druhého plný designových kousků.
 Také zde byl Tomáš Babinec, který prodával jeho klobásky a paštiky.
 Hudba hrála i na farma trzích.
 A i krásné květinky tu měli.
 Po chvíli se vyměnila kapela a nastoupila The Brownies. Kdo chodí na Náplavku, tak je určitě zná.
 Dokonce zde byla slečna, která učila návštěvníky tančit.
Mé srdce bylo potěšeno, když jsem zahlédla tuto zmrzlinu. Na Instagramu jsem vám už psala, že jsem si jí zamilovala. Je to bio zmrzlina od kravičky Eličky, která se pase na trávě s výhledem na hrad a je strašně spokojená. Takovou pohádku mi aspoň řekl majitel.

Mají klasickou smetanovou a pak si můžete vybrat příchuť, což jsou celé maliny, celé višně, celé jahody a lesní smět. Vše naberou, dají do přístroje, tam se to umíchá a vyleze vámi vybraná zmrzlina.

Za mě super nápad a moc příjemná obsluha.
Jak originálně sdělit zákazníkům cenu? Co třeba takhle? I když moc jich to nepochopilo :-)
Po chvíli slunění, no chvíli, několika hodinách jsme se vydali do blízkých Riegrových sadů. Tam byla akce Pesecco.
A co to je Pesecco. Měla to být akce pro psy a páníčky. O psy mělo být postaráno, měl tam být psí tréning, psí jídlo a páníčci měli popíjet Prosecco a užívat si ho.
Za mě musím říct nebo vlastně za více lidí, že to bylo lépe popsáno, než zrealizováno. I když nápad suprový.

Na velké ploše nás přivítal mini stánek, jedna roura pro psy a jeden kruh na přeskakování, několik dek a létajících talířů.

U stánku stála slečna zastupující toto jídlo. Je vyrobené z nejlepších surovin a musím říct, že vonělo natolik, že bych ho snědla sama. Byla to například rýže s lososem apod.
Dostali jsem skleničku Prosecca a psice misku jejich jídla. Ta jim opravdu chutnala.
Jenže malá mistička stála 95 Kč. Věřím, že do tohoto jídla dávají majitelé hlavně lásku ke psům a budu jim držet palce, aby našli, co nejvíce odběratelů. Ale trochu se bojím, že v České republice moc lidí nenajdou.
 Naše holky měly nadlábnuté bříško a tak jsme všichni polehávali na dece a slunili se.
 Po nějaké hodince jsme se vrátili zpět na Náměstí Jiřího z Poděbrad. Zde to žilo snad ještě více. Lidé už ale byli v lehce možná i více, jak lehce podnapilém stavu.

My si koupili opět malinovku, ale tentokrát domácí. Byla z čerstvě rozmačkaných jahod a zalitá perlivou vodou (0,5 l / 55 Kč) .
To jsem už ale byli pěkně unavení a tak jsme se podívali na design market, který vystřídal farma trhy a šli opět pěšky domů.
Ano, opět jsem vás zahltila miliony fotek a informací, ale doufám, že ti kteří mi psali, že chtějí, abych udělala report, protože se tam nemohou dostat. Tak že jsem je potěšila a splnilo to jejich očekávání.

Takže mějte se krásně a doufám, že takových festivalů bude letos více. Opravdu jsem se bavila a užila si to.


----------------------------------------------------------------------
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:


PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


4 komentáře:

  1. Krásne zachytené prchavé momenty. Šikulka, máš naozaj dobrý cit nato.
    Môžem sa spýtať na ten olympus, máš nejakú speciál zrkadlovku? Pri tvojich záberoch zvažujem kúpu práve tohto typu aparátu. ďakujem za odpoveď. Lucka z dortíkovo

    OdpovědětVymazat
  2. Ona to není zrcadlovka, ale právě taková ta napůl. Na cesty a festivaly a pikniky, jako dělaná. Tento foták je malý, lehký a přitom fotí nádherně. Má výměnné objektivy a přídavný blesk atd.

    Je to přesně tato Olympus PEN E-PL7. Točím na objektiv Pancake a fotím hlavně na ten profilový.

    OdpovědětVymazat
  3. paráda, vypadá to, že to v Praze žije a líbí se mi ta rozmanitost - už žádné párky v rohlíku a útrum!! :) a máš fakt krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žije a žije čím dál víc. A já jsem za to vděčná. Díky tomu mám program na každý víkend a naplno si to užívám :-) A je pořád, o čem psát :-)

      Vymazat