HUMMUS A TAPAS DEN

Nedávno na Facebooku na mě vyskočilo, že se opět koná  akce v Bislli. Tentokrát to bylo Poznej nepoznané: Tapas a hummus. Už před nějakou dobou jsem tam byla na čistě hummus dni a bylo to skvělé. Psala jsem o tom ZDE.

Manžela jsem měla v Amsterdamu, tak jsem tuto akci zprvu zavrhla. Ale pak mě napadlo vytáhnout mojí drahou kamarádku Marcelku a udělat si dámskou neděli. Zarezervovaly jsem stůl a dokonce přes bookio.cz jsme to měly ještě o 30% levnější.

V sobotu jsme s Marcelou piknikovaly a grilovaly, takže jsme vlastně měly takový dámský celý víkend (vlog brzy na youtube).
Vlastně jsme spolu byly i v pátek. To jsme byly v Le Caveau. Jak to tak píši, tak si říkám, že se nám už dlouho nepodařilo být tolik dní po sobě spolu. Hezky se nám to sešlo.
V neděli jsme měly sraz v 11:50 před HM Na Příkopě. Jenže to by nebyla má drahá Marcelka, kdyby neměla zpoždění. A taky ho měla. Přešlapovala jsem z místa na místo, volala jí a nic. Až jsem to nevydržela a ve 12:00, kdy to mělo začít, šla dovnitř. Chtěla jsem jim aspoň oznámit, že přijdeme, ať s námi počítají.
Ze začátku jsem byla lehce v šoku. V restauraci téměř nikdo nebyl. Oproti minulé akci, kdy bylo narváno do poslední židle. Vešla jsem dovnitř a ujistila se, že jsem nepřišla jinou neděli či jiný čas :-) Opravdu jsem si to nejdříve myslela.

Pan z Bissli mě ujistil, že ne a usadil mě ke stolu. V tu chvíli se tam vřítila Marcelka a já myslela, že jí přetrhnu. Já tak nesnáším, když někdo chodí pozdě a ona vždy, opravdu vždy! Ale po chvíli jsem neodolala jejím obrovským kukadlům a vychladla :-)
Restaurace se začala lehce plnit a obsluha nám začala nosit jejich vyhlášené pochoutky. K tomu nám vždy řekla, co jíme a odkud to pochází.

Zapomněla jsem říct, že to bylo degustační menu a stálo 290 Kč.
Bohužel vám nemohu napsat, co jsme přesně jedly, protože si ty názvy nepamatuji.

První ale přišel hummus. Byl to klasický základní s Tahini pastou. K tomu jsme dostaly variaci nakládané zeleniny, jako zelí, mrkev s petrželkou a okurky s olivami.

Tento hummus je můj favorit už od minula.
Druhý chod byla variace různě dochucené a tepelně upravené zeleniny. Co si pamatuji, tak tam byla taková kapsička plněná bramborou. Ta byla vážně skvělá, pak obalovaný lilek s masala kořením a nějaká další zelenina. Vše výborné. K tomu jedno meruňkové chutney a mátová omáčka.
Třetí chod byl opět hummus, ale tentokrát s kuřetem, mátou a chilli. Mno chilli tam bylo trošku více, než naše pusa snesla, ale já to dala. Marcelka se vzdala. Ale snědla téměř vše, to se musí nechat.
 Co u nich miluji, je jejich pečivo. Vždy dostaneme variaci asi 4 druhů chleba.
 Čtvrtý chod byl pečený lilek s rajčetem, plněný dvěma druhy sýrů a k tomu Mango Lassi.
Mango lassi je moje závislost. Vždy, když jsem šla do indické restaurace, tak jsem si ho dávala. Tady mi chutnalo tak, že jsem vypila svou skleničku téměř na jeden nádech. Marcelce se mě zželelo a tak mi věnovala své.

Nejdříve jsem dělala "fóry", že si to od ní nevezmu. Ale nakonec jsem to vysrkla do poslední kapky.
Po čtvrtém chodu, kdy už nás pnulo na těle absolutně vše, začaly jsme povolovat knoflíky u kalhot funět. Tak jsme si začaly dělat legraci, že přijde ten největší talíř.

A bylo tomu tak. Jako pátý chod přinesli velký talíř plný několika druhů masa a opravdu výborného. Bylo tam kuře masala, nějaký špíz s burákovou omáčkou, pečené brambory, jehněčí klobáska a jehněčí kousky. Vše opět výborné.
Naštěstí nám po pátém chodu dali lehce prostor strávit již snězené jídlo. Takže jsme načerpali síly a dokonce se nám vrátil i úsměv.
Jako šestý chod přišel dezert. Konečně. Vždy potřebuji něco sladkého. I kdybych byla nejvíc plná, tak musím sníst sladkou tečku na závěr.

Tu nám také donesli a to v podání kokosového, smetanového želé, polité karamelem a mangovou omáčkou. Bylo to lehoučké a vážně výborné. Až jsem si říkala, že  mohli přinést větší. Ale to bych už vážně asi nesnědla.
 Po dezertu jsem dopily poslední lok vody a vyrazily ven. Musely jsme se projít a vychodit to.
Takže nastal čas na poslední úpravy, poděkování restauraci za výborné degustační menu a organizaci Hummus a Tapas akce a šly jsme směr Václavské náměstí.
 
Prošly jsme několik obchodů a nakonec zalezyi do Starbucks. Ano, zase Starbucks. Mají tam letní novinu a to jogurtovo mangové frapuccino. Sice za nehoráznou cenu 139 Kč. Uf. Ale bylo vážně skvělé.

Myslím, že na tuhle kalorickou bombu budu chodit v létě častěji.
A rovnou u té příležitosti jsem si koupila nový přenosný hrníček. Ano už asi 10 to sbírky.

Ale já mu nemohla odolat. Jednou jsem si řekla, že až budou mít růžový, tak si ho prostě koupím. A mám z něj neskutečnou radost a stále se s ním mazlím :-)
No a to byl konec našeho dne. Prošly jsme se ještě zpět z Václavského náměstí na Náměstí republiky a tam se rozloučily.

Byl to úžasný den. Ale já si připadala trochu jako balónek. Nafouklá k prasknutí.

Poté jsem přišla domu a šla stříhat videa. Ano, vlogy z víkendu a můj FOOD HAUL. Na první část se můžete podívat zde:

Děkuji za přečtení článku a těším se opět u dalšího.


Krásný den všem

Kačí





Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:


PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7


Žádné komentáře:

Okomentovat