VELIKONOCE NA JIŘÁKU + ČOKOLÁDOVÝ FESTIVAL

4. dubna 2015 bylo v Praze hodně food akcí. Opět jsem nevěděla na jakou jít. Ale jelikož byl velikonoční víkendu, tak se to dalo čekat.

Nakonec jsme s manželem jeli na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde se konal, jako každou sobotu, farmářský trh + lidé oslavovali Velikonoce.

Měl tam být stánek, kde si každý mohl uplést vlastní pomlázku a to pro mě bylo opravdu velké lákadlo. Nazuli jsme pohodlné botky a vydali se pěšky. Pár kilometrů po ránu je vždy příjemná záležitost.

Jelikož ale byla větší zima, než to za okny vypadalo. Tak první cesta vedla do našeho oblíbeného Le Caveau.
Zde jsme si koupili jejich naprosto nejlepší a dokonalou bagetu, horkou čokoládu a hruškový páj s mandlemi.
Já si vždy dávám 70% čokoládu a manžel 30% čokoládu. To je spíše takové kakaíčko, ale v té mé stojí lžíce.
Když jsme si zahřáli tělo a teplota venku stoupla, vyrazili jsme se podívat na trhy a nasát velikonoční atmosféru.

Byla zde paní, která na přání pletla velké a malé pomlázky. Bylo vidět, že to nedělala poprvé. Za pár minut měla několika metrovou pomlázku.
U tohoto stánku si každý mohl uplést pomlázku. Byl zde pán, který s tím pomáhal. Ale fronta byla tak veliká, že jsme si nakonec koupili už hotovou. Ale jak byla čerstvá, tak pěkně švihala.

Můj zadek se měl na co těšit :-)

Když jsme prošli všechny stánky, rozhodli jsme se jet na Národní třídu, kde se konal festival čokolády. Znělo to lákavě a byla jsem zvědavá, jak to organizátoři pojmou.
Čokoládový festival byl v Quadrio, v novém obchodním centru. Byl rozdělen do tří pater. V jednom bylo několik informací o čokoládě z historie a ukázky balení čokolády.
Prodávali zde Wonkovu čokoládu. Určitě každý zná tuto pohádku. Také zde měli čokoládová placatá vajíčka, který si každý za 30 Kč mohl ozdobit jedlými ozdobami. Dobrý nápad :-)
Já jsem ale čokoládový závislák a čokoláda v Le Caveau mi nestačila. Takže mě nalákala horká čokoláda. Cena 0,2l za 35 Kč. A byla vážně výborná.
V druhém patře prodávali různé druhy čokolády. Opravdu krásné kousky. Až by mi bylo líto je sníst.

Také zde byla čokoládová fontána, ve které vyráchali ovocný špíz. Ten jsme také potom koupili mamince.
 A ještě o patro níže prodávali čokoládové bonbony. Byla to opravdu nádherná ukázka.
Těsně před odchodem jsme koupili mamče čokoládový špíz a odnesli jí ho do práce, aby to tam měla v sobotu aspoň trochu příjemnější :-)
 Tohle je už úlovek z trhu a vlastně i z Marks and Spencer. Pán od stánku Grand Moravia mě ukecal, ať si koupím tento sýr v tubě. Až, když jsem ho koupila, tak jsem zjistila, že to je tavený sýr.

Tyto sýry nejím už několik let. Prostě mi to už nic neříká a nemám potřebu to jíst. Tak jsem byla zvědavá, zda mi to zachutná. A ne. Bylo to něco strašného. Prostě divná mazlavá hmota připomínající nejlevnější taveňák.

No jelikož to stálo 33 Kč, tak mě to tolik nevadilo, ale už bych si to nikdy nekoupila.
A to je vše z tohoto dne. Zažila jsem dvě nenáročné akce a vlastně si užila fajnovou sobotu. Více takových dní :-)

Takže děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na:

Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:



2 komentáře:

  1. Úžasné fotky :). Všechno bych nejraději ochutnala. Ty asi nebudou z mobilu, co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne ne je to focené na Olympus Pen E-pl. Jiný už nepoužívám, tahám ho s sebou denně a nemůžu se těch fotek nabažit :-)

      Vymazat