HOVĚZÍ BURGER S RUKOLOU A BALSAMIKEM

Tak a vracím se k fotkám z receptu na rukolový salát s jahodami. Akorát jsou fotky z druhé strany a to ze strany burgru.

Jak jsem psala u salátového receptu, tak jsme se sešli s mým bratrem a manželem u nás na zahradě. Doma mám nový Lotus grill, který bylo nutno využít. Sluníčko svítilo a tak by byl hřích sedět doma.

Podpálili jsme tedy uhlí, zapnuli větráček a už jsem plácala placky z mletého masa. Napadlo mě do masa přidat i trochu krémového basamika. Ani nevím proč, původně jsem ho chtěla dát jen na salát.

Ale toto rozhodnutí se ukázalo, jako velmi vydařené. Za sebe mohu říct, že to bylo nejlépe dochucené maso na Burgery, které jsem kdy udělala.

Takže sem si hned zapsala ingredience, nafotila to, natočila postup a šup s ním na blog. Brzy vás čeká i video, ale na to si chvilku počkejte :-)

Video recept ZDE:


Doba přípravy: 10 minut (grilování 20 minut)
Náročnost: malá
Počet porcí: 6
INGREDIENCE:
Maso:
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 1 polévková lžíce balsamikového krému
  • 1 polévková lžíce provensálských bylinek
Zdobení:
Bulky:
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Mleté maso vložíme do větší mísy.  Přisypeme bylinky, přidáme balsamiko, sůl, pepř a prolisovaný česnek.

Vše rukou pořádně promícháme. Chce si s tím dát opravdu práci.

Poté uhňácáme bochánky, které si přehazujte silou z ruky do ruky a nebo o prkénko. Maso se pak krásně spojí a nebude se při grilování rozpadat.

A jdeme na to. Každý kousek masa položíme na gril a grilujeme z obou stran. Pro zvýraznění chutě dejte na každý kousek masa lžičku másla, který se rozpustí a vteče do masa.

Bulky si rozkrojte a těsně před podáváním vložte na gril a prohřejte.

A nyní budeme sestavovat.
na spodní část bulky přidejte majolku, položte plátek rajčete, plátek okurky, maso, rukolu, balsamikový krém a další bulku. Celé to propíchneme špejlí a můžeme podávat.
Já použila fíkové balsamiko. 
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
mleté hovězí maso - Lidl
česnek - Kaufland
sůl - Kotanyi
pepř - Kotanyi
balsamikový krém fíkový  - Kalamáta papadimitriou
provensálské bylinky sušené - Kotanyi

majolka - domácí
rajče - Kaufland
okurka - Kaufland
rukola - Světbedýnek.cz

bulky - domácí

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:


PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


2 komentáře:

  1. Manžel má v pondělí narozeniny a včera jsem se rozhodla, že mu udělám právě domácí burgery, inspirovala mě kuchařka od Vaňka, no a už mám vytisknutý recept na domácí bulky z Tvého blogu, takže jsem zvědavá, jak se mi to povede:) Já jsem vegetariánka, takže pro sebe vymyslím nějakou vegetariánskou verzi burgeru, koukala jsem na recept s portobello žampiony a vypadá to super:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PORTOBELLO Burgry jsou naprosto dokonalé. Zamilovali jsme si je všichni a už jsem si objednala další houby abychom je udělali. Tak držím palce at se povedou a dej vědět. Oslava bude určitě jedinečná :-)

      Vymazat