OCHUTNÁVKOVÝ DEN V CHEFSHOP.CZ no2

V listopadu roku 2014 se konal první Ochutnávkový den v Chef shop. Této akce jsem se zúčastnila a také jsem o ní napsala. Článek si můžete přečíst ZDE.
Už na této akci jsem se bavila s Hančou (organizátorka a vlastně takový Chefshop master) o dalším ochutnávkovým dni. Hlavně proto, že mě to opravdu zaujalo. Ani nevím, jestli něco takového jiná firma pořádá.

V jednom dni máte možnost ochutnat velkou škálu produktů, který Chef shop nabízí. Dále si všechny produkty zakoupit se slevou a k tomu vidět kuchařskou show. Vstupné je vlastně zdarma. Sice při vstupu zaplatíte 100 Kč (aby nestála fronta po celé Koněvce, až k Floreci), ale když si cokoliv koupíte, bude Vám od toho odečtena sleva a ještě těch 100 Kč.

A čím byl tento Ochutnávkový den no.2 pro mě výjimečný? Hlavně proto, že jsem tam vařila. Ano. Dostala jsem tuto úžasnou nabídku, předvést, co umím. Ale také, co neumím :-) A jak to probíhalo? Čtěte dále...


Bylo něco málo před desátou hodinou a já už stála před ChefParade v Koněvově ulici v Praze. Chtěla jsem se důkladně nachystat. Přecijenom tohle bylo moje úplně první vystoupení, kuchařská show. Wow stále tomu nemůžu uvařit.

Ještě nedávno jsem nad tím snila. Vlastně snila mít cokoliv společného s ChefParade. Sny se plní. Já to říkala, že rok 2015 bude osudový :-)
 Ubylo přesně 11 hod. a začali chodit první návštěvníci.
 Po chvíli se prostor plnil čím dál více.
 I takový ochutnávači přišli :-)

























I když to prý nevypadalo, tak ano, byla jsem opravdu nervozní. Pokaždé, když jsem se zamyslela nad tím, že za chvíli půjdu na řadu (chvíli myšleno 4 hodiny), tak jsem se celá opotila a tep jsem měla tak 200 za minutu.
 Minutu po minuté lidí přibývalo a po chvíli byla hlava na hlavě.
Vše jsme důkladně připravovali, ale také ochutnávali. To se musí nechat. Na výběr bylo několik druhů paštik, balsamic, sýrů, salámů, olejů, vína, tatarky, hořčice, nakládaných surovin a také sušenek. Vše top kvality a dovezeno převážně z Itálie.
V průběhu dne jsem stále vyhlížela moje přátelé. Rodina a přátelé mě přišli podpořit. Sami věděli, co to pro mě znamená. Byla to první zkušenost a také první krůček k plnění snů.

Takhle zhurta a s nadšením na mě vlítla moje kamarádka :-)
Podpořit mě přišel i můj bratříček. Který byl na mě hrdý a stále mi to opakoval.
První v programu vařil Honza Hajný. Je to úžasný kuchař, člověk a taky velký šikula. A to jeho charisma? Holky, příště musíte přijít, abyste pochopily :-D

Honza si pro nás připravil přípravu sushi. Já doma sice sushi dělá, ale tak nějak domácky. Sice ne jako pan Hruška s párkem. Ano kupuji si všechny ingredience, které tam patří, ale rozhodně ho neumím tak, jako Honza.

Pozorně jsem poslouchala (vpravo v rohu) a pochopila, že sushi je jedna velká věda. Tím mě i Honza nalákal na jeho kurz Sushi I., na který půjdu v nejbližší době.
Honza to předvedl přímo ukázkově. Je vidět, že je člověk na svém místě. Sushi chutnalo naprosto dokonale. I když jsem si ukořistila pouze 1 kousek a to z talíře mého bratra :-)
Celou akci natáčela Janča (popečeníčko.cz), která také vede kurzy v ChefParade.  Video můžete vidět ZDE.
Tak a je to tady. Moje chvíle nastala. Hanča slíbila, že mě podrží a že mi bude klást otázky, aby nevzniklo takovéto trapné ticho. Začátek byl opravdu šílený, pro mě určitě. Srdce mi bušelo na plné otáčky, krev mi přetekla pouze do hlavy a bylo mi šílený vedro. Uff...
Naštěstí jsem měla úžasné publikum, diváky, kteří mě podpořili. Hodně se ptali a dávali pozor. Trochu jsem se bála, že během chvíle všichni odejdou.
Nejprve jsme se vrhli na přípravu těsta. Byla jsem lehce prozíravá a připravila si 4 dávky předem. 1 dávku jsem připravovala před diváky a dodělávala ji jedna z přihlížejících.
Chtěla jsem zapojit diváky do dělání těstoviny. Věřím, že málo kdo měl tu šanci si to zkusit. A hlavně jsem chtěla, aby pochopili, že je to opravdu snadné a na chuti se to odrazí.
Měla jsem opravdu radost z toho, že se zapojilo hodně lidí. Zatímco jsem se věnovala přípravě zbytku jídla, pasta byla hotová.
 Orestovala jsem si tedy cibulku na kapce olivového oleje...
 Poté pokrájela pančetu a přidala jí k cibulce...
Téměř na závěr jsem přidala plátky česneku...
 A na úplný závěr kousky cukety.
 Cuketa se zarestuje opravdu chviličku. Celé se to opepří a máme téměř hotovo.
Smícháme s uvařenými těstovinami a posypeme parmazánem, lehce poprášíme čerstvě namletým pepřem a zakápneme kapkou olivového oleje. A je hotovo. Vlastně celý recept naleznete ZDE.
A měla jsem hotovo. Celé jsem to nandala do mističek a proložila trochou poznámek. Uff je hotovo. No ještě aby chutnalo. Nakonec jsem měla vážně radost. Chodili za mnou návštěvníci a chvíli si to. Opravdu jim chutnalo a já se ujistila, že zase tak úplný trapas to nebyl.
Hned po vaření pár fotek s "hvězdou dne".

Co musím ale upřímně říct, že mě strašně potěšilo, že jsem potkala pár z Vás. Pár čtenářů, kteří čtou můj blog. Někteří mi dokonce řekli, že přišli kvůli mě.

Vlastně jsem si ze začátku říkala, proč na mě každý tak kouká a pousmívá se. Pak mi došlo, že tento den jsem tu nebyla za obyčejného hosta. Ale za člověka, od kterého se něco očekává. Tak snad jsem to "něco" splnila.
Chvilku po mě nastoupil znovu Honza Hajný a uvařil nám Indický wrap. Byla jsem za to vděčná, protože po celý den jsem měla stažený žaludek, že jsem nic nesnědla. Až pak 1/3 wrapu. Ale aspoň kousek do žaludku :-)
Ale to bych nebyla já, abych se zase někam nenacpala. Ba ne. Mě bylo dost, ale sám Honza mě vytáhl a pobídl.
 Honza byl jak jinak výborný a wrapy udělal se zeleným indickým kari. Mnam.
No a to bylo vše. Bylo toho hodně. Akce začala v 11 hod. a skončila v 17 hod. Jídla se snědlo požehnaně, prodalo se nespočet kusů zboží a přišlo něco přes 100 lidí. Což na ty menší prostory bylo opravdu hodně.

Doufám, že příště se nás sejde více a prostory se tudíž zvětší. Už nyní se chystá Ochutnávkový den no. 3, takže kdo nemohl dorazit na ten lednový. Bude mít možnost dorazit na další. Jaký měsíc? To se vše dozvíte, když budete sledovat můj blog, můj Facebook, můj Instagram a nebo web. stránky a Facebook Chef shop nebo Chef parade.


Celá vyčerpaná jsem po celé této akci a rozloučení doplazila do Paul na Floře a tam si nakoupila horkou čokoládu, čaj, čokoládovou tartaletku a briošek :-) Dávka cukru po tom stresu byla zasloužená :-)

Tímto Vám chci poděkovat za přečtení článku, poděkovat těm, kteří dorazili a podpořili mě. Byl to nepopsatelný zážitek, který jsem se Vám nyní snažila popsat.
 
Doufám, že se potkáme na Ochutnávkovém dni no. 3.
 
Krásný den, Kačí 


13 komentářů:

  1. Vypadala si úžasně úplně profík ☺ Je super že můžu sledovat zrození "hvězdy" od jejích začátků. Jen tak dál Kačí. Jsi moji velkou inspirací. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se budu červenat. Teda asi se už červenám :-D Děkuji za podporu :-)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Bohužel foták jsem v ruce vůbec neměla a nikdo téměř nefotil ochutnávku, i když zrovna o ní hlavně šlo. Příště to napravím a napíši o tobě román švagrová :-)

      Vymazat
  3. Moc pěkné...muselo to být super. Škoda, že jsem se musela učit a nemohla jsem přijít!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevadí, v březnu by mohl být další. Tak snad to už vyjde :-)

      Vymazat
    2. Tak to určitě, to už se nebudu muset učit :) To už se těším..hledala jsem ty karamelky, asi ještě na blogu nejsou viď? Tak holt zkusím tiramisu podle tebe :))

      Vymazat
    3. Karamelky to myslíš jak vyrábět domácí karamel? Já doufám že to stihnu natočit o víkendu. Chtěla jsem točit dnes ale musela jsem na rychlo za kolegyni do práce a jsem tu zase 8-19h takže až přijdu bude tma. Ale zítra chci natočit určitě něco. Tak tohle upřednostním :-)

      Jinak tiramisu zkus, já ho naprosto zbožnuji a dělám pořád :-)

      Vymazat
    4. Jj tím myslím ten domácí karamel na dortík co jsi minule vymyslela :-) Planuji ho udělat příští týden až přijedou naši na víkend, ale nevím jestli ho zvládnu :))

      Vymazat
    5. Tak dort zvládneš určitě. To ani jednodušší být nemůže. Už ho jedna slečna dělala a byl nádherný. A karamel zkusím natočit zítra. Bude to moje první video, takže to budou pěkný nervy :-)

      Vymazat
  4. Tak já se pak pochlubím fotečkou na instagramu, pokud se povede :-)) Na video se těším, a určitě to bude v pohodě a bez nervů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se těším a kdyby cokoliv, tak piš a poradím a můžu :-) budu přítel na telefonu :-)

      Vymazat
  5. Beru tě za slovo, ale pečení mě baví, tak si myslím, že to půjde :) Děkuji a přeji pěkný víkend :)

    OdpovědětVymazat