KARAMEL A KARAMELOVÉ STŘÍPKY + VIDEO POSTUP



Tak a je to tady. Konečně jsem se rozhoupala natočit "JAKVIDEO" V těchto videích Vám budu ukazovat malé vychytávky, jak a co dělat. Točila jsem to na zapůjčený fotoaparát od Olympusu a koukám, že kvalita není moc dobrá. Ale pro začátek to určitě stačí :-)

V dnešním videu se můžete podívat, jak vytvářím karamelové střípky na ozdobu dezertů, dortů nebo čehokoliv jiného.

Hlavní dezert, ke kterému patří je Smooth Chocolate cake, recept ZDE.

Je to jednoduchá věc, ale musí se dodržovat pár pravidel.


Doba přípravy: 3 minuty
Náročnost: střední
Počet porcí: 1 dort

INGREDIENCE:
  • 2 polévkové lžíce cukru krupice nebo krystal
  • pánev + vařečku + kousek pečícího papíru

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si ustřihneme kousek pečícího papíru, narovnáme a položíme na kuchyňskou linku.

Na studenou pánev vložíme 2 polévkové lžíce cukru. Poté zapneme plotýnku na maximum a necháme cukr rozpouštět.

Po chvilce začnou tát kraje a když začne v místě, kde začal tát hnědnout, tak ho promícháme se zbytkem cukru. Děláme to proto, aby se na jednom místě nezačal připalovat.

Během půl minutky by se měl cukr rozpustit celý. V tu chvíli stáhneme z plotýnky a ještě chviličku mícháme. Pokud by začal hodně hnědnou, tak ihned naléváme.

Nemícháme dlouho, jakmile karamel začne stydnout, tak zatvrdne.

Karamel přelijeme na pečící papír a pohyby ze strany na stranu přeléváme karamel, aby se nám rozprostřel na co nejtenčí vrstvu.

Hlavně na něj nesahejte, můžete se hodně popálit. Karamel necháme pár minut vystydnout.

Poté zmačkáme pečící papír i s karamelem a tím utvoříme střípky a je hotovo. Jen pozor, když dáte střípky do lednice, tak Vám přes noc roztečou. Karamel se vlhkostí rozpouští. Takže je nejlepší ho dělat chvíli před podáváním :-)

Více ve videu!

10 komentářů:

  1. Chtěla jsem se podívat na video, ale youtube mi píše : Video obsahuje obsah partnera SME, který ho ve vaší zemi zablokoval na základě autorských práv. Myslíš, že je problém v nastavení u mě nebo u tebe? Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za info. Už na tom pracuji a snad to za chvíli poběží.

      Vymazat
    2. Právě jsem se vrátila z oběda a hned jsem si video pustila. Parádní, nevím proč jsem se vždycky bála dělat karamel, vypadá to jednodušše :) Už se těším na další videa a máš krásný úsměv :)

      Vymazat
    3. To editování mi dělá trochu problém. Teď ještě dohrávám hudbu, ale trvá to. Ale snad za pár videí už budu profík a bude to lepší a lepší :-)

      Jinak už mám předtočené zkaramelizované ořechy, které jsem použila také na dort, pak výrobu tohoto Smooth Chocolate Cake-u a ještě jedno krátké video, kde mluvím o tipech v kuchyni. Takže brzy určitě něco sestříhám a půjde to na web :-)

      Vymazat
  2. no vidíš, jsi se toho bála a nakonec je to super to video :)! já bych si třeba bez toho videa na to netroufla, ale na tom videu to vypadá jednoduše, určitě to někdy vyzkouším, je to hodně efektní :)..určitě se neboj víc takových videí, škoda jen, že s tím máš hodně práce, se stříháním atd...měj se pěkně, Verča - ta co ti psala o kuchyňský pomocníky..p.s. pořád vyhlížím, kdy se tu něco na to téma objeví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak práce s tím je, ale to bylo i dříve s focením a celkově blogem. Když se člověk do toho dostane a naučí se to, tak to jde snadněji. Tak uvidíme. Hlavně moc neumím s těmi efekty a tak ještě. Ale to se vše doučím.

      Jinak, Kuchyňský pomocníky jsem založila na blogu, to byl krok 1. Krok 2 je, že mám natočené pánvičky, ale není to sestříhané.
      Takže se na to o víkendu vrhnu a sestříhám, tak snad to tu příští týden už bude:-)

      V hlavě mám teď hodně nápadů. Ještě chci koupit nový foták s výklopným displejem abych se viděla a pak to půjde také snadněji. Ale stále děkuji za popud :-)

      Vymazat
  3. "Řve" to na mne: Video je soukromé...

    OdpovědětVymazat
  4. "Řve" to na mne: video je soukromé...to mne mrzí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to stáhla. Nelíbilo se mi provedení. Chci ho natočit znovu :-)

      Vymazat