KVALITNÍ ZELENINOVÝ VÝVAR S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY A ZELENINOU JULIENNE ZA 10 MINUT!


Jak jsem se již zmiňovala v článku o KONEČNĚ VÝVAR, u mě na zvonku zazvonili kluci právě z této firmy a donesli mi jejich úžasný domácí vývar.
 
A jaký jiný recept udělat, abych opravdu zjistila, jaká úžasná chuť se skrývá ve sklenici, než právě čistý zeleninový vývar.
 
Jsou v životě totiž chvíle, kdy na krásně čirou, průzračnou a chuťově bezchybnou polévku  máme chuť. Jenže ne vždy máme čas a vlastně i sílu ji vařit.
Například, když jsem sama doma a manžela mám na služební cestě, tak nevařím vůbec.
Nebo když jsem nemocná a nemám sílu na nic, natož vařit a kvalitní, výživný vývar je to nejlepší do žaludku.
Nebo všichni tuto situaci známe, jsme na večírku, vrátíme se nad ránem a když vstaneme není nám nejlíp. Přesně v těchto chvílích mít v lednici sklenici KONEČNĚ VÝVAR, je ta největší spása. Udělala bych si přesně takovou polévku, kterou Vám tu níže sepíšu.
 
 
Doba přípravy: 5 minut + vaření 5 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 5

INGREDIENCE:
  • 1 sklenice KONEČNĚ VÝVAR zeleninový
  • 2 střední mrkve
  • 1 petržel
  • sůl, pepř, pažitka
 
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si rozmrazíme zavářku a vytvoříme knedlíčky.
Recept naleznete ZDE. Já si vždy koupím játra, připravím zavářku, rozdělím do mističek a zamrazím.
Poté si očistíme mrkev a petržel a nakrájíme na proužky.  


Do hrnce přelijeme KONEČNĚ VÝVAR a dáme vařit. Ihned přidáme proužky mrkve a petržele. Vaříme pár minut, dokud mrkev a petržel nezměkne.
 
 
Po cca 3 minutách přidáme játrové knedlíčky a chviličku povaříme. Podlijeme cca 0,5 l vody.
Mrkev a knedlíčky nám pustí chuť do polévky a vývar byl pak moc silný. Takhle má krásnou jemnou chuť.
 Nakonec osolíme, opepříme a na talíři posypeme pažitkou a můžeme podávat.

Samozřejmě tuto polévku můžete udělat pouze bezmasou a doplnit jen o trochu zeleniny, lehce naředit a osolit a opepřit a máte ji ještě rychlejší :)







 






Kde sehnat KONEČNĚ VÝVAR se dočtete v článku ZDE.


Žádné komentáře:

Okomentovat