Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

pondělí 9. června 2014

DIJONSKÝ DIP, DIJONSKÁ OMÁČKA


Minulý  měsíc jsem díky Brandnooz boxu vymyslela recept na LOTUS TVAROHOVÝ "RÁDOBY CHEESCAKE.
Sice Lotus sušenky znám dlouhou dobu, ale nekupuji je. Zato Lotus krém jsem neznala a nadchl mě tak, že jsem ihned koupila další balení.
Tento recept doteď patří mezi nejnavštěvovanější na mém blogu a z toho mám vážně radost. Od základu je recept můj a jak řekl můj kamarád, měla bych si ho nechat patentovat :)


Taky proto jsem se těšila na květnový Brandnooz box. Říkala jsem si:"Co tam asi bude za ingredienci, kterou využiji do svého receptu?". Z prvopočátku jsem byla z boxu zklamaná, avšak ne proto, že by v něm nalezla špatné ingredience a potraviny, ale proto, že jsem si říkala "Sakra, z čeho mám něco vymyslet?".

Když jsem pak večer usínala, tak jsem si pořád vybavovala, co tam bylo za suroviny a trklo mě to. Dijonská hořčice. Já jí naprosto miluji, dokonce jsem byla v Dijonu ve Francii. Kupujeme jí domu velmi často. Také ochucené varianty, jako s malinami, parmazánem, bazalkou atd. Opravdu doporučuji.

Takže jsem si druhý den stoupla k plotně a začala vařit. Na celém jídle nebylo nic zvláštního, ale ten dip, olala to bylo něco.

Vymyslela jsem ho v pátek a od té doby jsem ho dělala již 5x. Ke grilování je to úžasná záležitost. Může se jíst k masu, ke grilované zelenině, ale také k sirové zelenině či čipsům nebo nachos.


Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 3 - 4
 
INGREDIECE: kaloričtější varianta
  • 3 lžičky dijonské hořčice
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • špetka soli a pepře
  • 1 stroužek česneku
  • pažitka

INGREDIENCE: dietnější varianta
  • 3 lžičky dijonské hořčice
  • 1 malý bílý jogurt
  • špetka soli a pepře
  • 1 stroužek česneku
  • pažitka


Postup aneb jak jsem postupovala já:


Do malé mističky vložíme dijonskou hořčici a smetanu a pořádně promícháme, aby se nám vše krásně spojilo. Zkuste ochutnat. Někdo má raději štiplavější chuť dijonské hořčice, někomu zase bude chutnat, když se více zjemní smetanou.

Poté prolisujte česnek, vložte sůl a pepř a vše promíchejte.


Pokrájejte si pažitku a přimíchejte do dipu. A to je vše. Můžeme podávat.


Jak jsem psala výše, dip se hodí k masu, grilované zelenině, k sirové zelenině, ale také například k čipsům.
Nebo jako na obrázku s kuřecím masem na přírodno a šťouchanými brambory.




Žádné komentáře:

Okomentovat