RESTAURACE PROSECCO NA PROSEKU

ADRESA:
Prosecká 66, Praha 9

WEB:
www.ristoranteprosecco.cz

Další nedávno objevená restaurace, která mě velmi mile překvapila je Prosecco na Proseku v Praze.



Jednoho dne jsem po netu vybírala restauraci, která je nějak blízko mému okolí. Internet mi nabídl několik a já se rozhodovala mezi klasickou českou a italskou. Zvolila jsem dobře, zvolila jsem Prosecco na Proseku.

Podle webových stránek tato restaurace vypadá velmi luxusně, čistě a dle jídelního lístku je vidět, že ví, co dělají.



Když jsme tam s manželem dorazili, tak nás to překvapilo ještě více. Zaparkovat se dá u Billy, před vchodem krásná zahrádka, kde v létě je velmi příjemné posezení. My jsme zvolili vnitřní variantu. Slavili jsme tam manžela narozeniny, tak jsme si řekli o stůl více v soukromí.
 
Krytá zahrádka


SERVIS:
Takhle dokonalou obsluhu jsem dlouho nezažila. Přivítala nás tam velmi milá slečna/paní, která nám nabídla něco k pití. My chtěli víno a nemohli se rozhodnout které. Ona přišla, vzala vinný lístek a začala popisovat chutě jednotlivých vín. Doporučila nám jedno a to jsme si objednali a udělali moc dobře. Bylo výborné a přesně podle našich chutí.
To co mě mile překvapilo bylo, že vždy když nám víno docházelo, ihned přišla a dolila nám. Stále nás sledovala a cokoliv jsme potřebovali, tak byla po ruce, poradila a vždy s úsměvem.

Tato blonďatá slečna tam bývá pravidelně a můžu říct, že snad lepší obsluhu jsem nikde nezažila. Je milá, přirozená, ví co prodává, se vším poradí, vyzná se. Prostě člověk na pravém místě.


NABÍDKA JÍDEL:
Následoval výběr jídla. Jako vždy jsme začali polévkou. V nabídce byla tomatová, pro nás vždy jasná volba. Musím uznat, že takhle dobrou jsem dlouho nejedla. To co jsem cítila v ústech nelze ani popisovat, to musíte zkusit sami :).


Dále jsme přemýšleli jaký další chod. Opět přišla slečna, která nás obsluhovala. Zase jsme byli nerozhodní, takže po konzultaci s obsluhou jsme si vybrali.


Já si dala:
Dušené telecí na způsob ossobuco v silné šťávě zasypané bylinkovým salátem, s restovanými čerstvými špenátovými listy a pečenou šalotkou za 235 Kč.

 
Přinesli nám celkem velkou porci, která dokonale vypadala. Na dvou kopečkách čerstvého, pouze lehce spařeného špenátu a samozřejmě dokonale ochuceného se nacházelo kolečko masa. Masa se stačilo lehce dotknout a to se rozpadalo. K tomu jsem měla bramborové pyré. Nechci nikoho urazit, ale lepší jsem v životě nejedla. Tu dokonalou chuť si pamatuji ještě doteď.

 
Manžel si dal:
Pečené kachní prso s omáčkou z vína Barolo, křupavou fritovanou cibulkou a jemným bramborovým pyré za 330 Kč.

 
V životě jsme nejedli tak dobrou kachnu. Bylo to kachní prsíčku, prořízlé na dvě půlky, uprostřed krásně růžové a šťavnaté. Kdo má chuť na maso, tak toto mu naprosto doporučuji.

 
JÍDLO S SEBOU:
Co musím dodat, že ani jeden jsme to nedojedli, stačila nám půlka jídla. Obsluha nám nabídla zabalení. Co bylo perfektní, že to nebalili do žádných klasických přepravek, ale měli na to speciální krabičky, které byli rozděleny do třech vaniček a celé to zaletovali v přístroji. Takže se jídlo nespojilo a nerozblemcalo a my si to druhý den mohli krásně naservírovat.

 
Dezert jsme bohužel neochutnali i když nabídka byla dokonalá, ale nevešel se do nás. Doprovod všem jídlu dělat po domácku pečený chléb, který byl naprosto božský.


Tuto restauraci jsme navštívili ještě několikrát, dali jsme si například Domácí jumbo ravioli se špenátem, ricottou, šalvějovým máslem a sýrem Pecorino Romano za 145 Kč nebo Spaghetti aglio olio e peperoncino za krásných 95 Kč.


ZÁVĚR:
Na závěr bych shrnula, že:
Servis byl na jedničku
Design a interiér také na jedničku
Vizuál na jedničku
Chuť jídla na jedničku podtrženou
Celkový dojem - nepopsatelný


Takže pokud si chcete pochutnat za rozumné peníze, tak vyražte do Prosecca na Proseku v Praze :)


A tady jsou další úryvky jídel, které jsem tam měla.

Jejich máslíčko a pečivo je téměř bezkonkurenční
 Čas od času dělají degustační menu a to stojí za to






 
I dezerty mají domácí

Dělají tam i výbornou pizzu, lepší jsem možná nikdy nejedla


Žádné komentáře:

Okomentovat