TVAROHOVÝ "RÁDOBY" CHEESECAKE S CITRÓNOVOU KRUSTOU

Máte rádi krémové buchty či koláče? Tak mám pro vás jeden ozkoušený recept, který měl opravdu velký úspěch.
Někdo ho nazývá cheesecake já tvarohová buchta, přecijenom je z tvarohu a ne z mascarpone. Ale říkejme tomu jak chceme, hlavně ho zkusme upéct, je to opravdu lahoda.

Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 8-10
INGREDIENCE: Pečící forma průměr 26 cm
Na krustu:
  • 100 g krupicového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku
  • 1 vejce
  • 100 g másla, změklého
  • šťáva ze 1/4 citronu
Na krém:
  • 50 g másla, roztátého
  • 210 ml mléka
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2vejce
  • 1/2 sáču vanilkového pudinku
  • 3 lžíce rumu
  • 80 krupicového cukru
  • šťáva ze 1/4 citronu
Na potření:
  • marmeláda, já použila malinovou

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Předehřejeme si troubu na 150 stupňů.

Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a rukou prohněteme, až se nám vytvoří lehce matlavé těsto. Kdyby hodně lepilo, přidáme trošičku mouky. Hotové vložíme do lednice.

Poté vezmeme suroviny na krém. Nejprve rozpustíme máslo v mikrovlnné troubě nebo na sporáku úplně do tekuta. Pak do misky přidáme zbylé ingredience a vyšleháme, dokud se pořád nespojí veškeré ingredience.

Vezmeme těsto z ledničky a do předem vystlané dortové formy pečícím papírem rozložíme těsto. Lze to udělat tak, pokud lepí, že si vždy ruku lehce namočíte a těsto posouváte do stran až se rozloží, po stranách na výšku bude cca 2 cm.

Pak vezeme krém a nalijeme ho do formy na těsto.

Celé vložíme do trouby a pečeme cca 45 min dokud vršek není lehce hnědý. Necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc v ledničce.

Nakonec potřeme vrch marmeládou a posypeme moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat