FARMÁŘSKÉ TRHY DEJVICKÝ KRUHÁČ

Ten, kdo sleduje můj instagram a facebook už ví, že skoro každou sobotu navštěvuji farmářské trhy. Avšak nejčastěji chodím na ty v Dejvicích na "kruháči".

Proč se mi líbí nejvíce?
Na jednom místě naleznete stánky s produkty z českých farem a zároveň stánky, které zastupují zaměstnanci restaurací. Dále zde máte plac s židlemi a stoly, kde si můžete své úlovky v klidu sníst. Celou plochu trhů obklopují travnatá místa, kde si můžete rozložit deku a udělat si rovnou piknik.


A co zde vše můžete najít?
Čerstvé džusy, bio koncentráty, ze kterých si můžete snadno doma vytvořit domácí limonádu. Mě zaujala kopřivová, opravdu lahoda.


Kopřivová domácí limonáda


Na své si přijdou i masožravci, protože zde mají výborné kvalitní paštiky, klobásy, čerstvé ryby, mořské plody, uzená masa a ryby.

Samozřejmě zde naleznete stánky se zeleninou. Vše je krásně vyskládané a čerstvé, září to už z dálky. K tomu nesmí chybět sazeničky bylinek a ostatních kytek. Kytky zde mají i řezané, krásné růže, tulipány a další a za úžasné ceny. Až to kolikrát nechápu.




Když budete procházet davem narazíte i na další stánky se sýry, domácí pastou a noky, pečivem, samozřejmě zde mají kváskový chléb, na který se pěje taková chvála. V dnešní době skoro zázrak.




Nechci nic opomenout, každopádně je toho tu opravdu spoustu. Záleží v jaký měsíc sem zavítáte, ale vždy tu  naleznete sezónní ovoce, zeleninu a potraviny.

A tady pár fotografií ze sobotní návštěvy. A jelikož je chřestová sezóna, musela jsou koupit chřest a vymyslela další recept. Ten naleznete ZDE.










Farmářské trhy v Dejvicích jsou každou sobotu 8 - 14 hodin.






Žádné komentáře:

Okomentovat