Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

úterý 6. května 2014

TOMATOVÁ POLÉVKA S KOUSKY ZELENINY


Minulý  měsíc jsem byla na kurzu vaření v Chef parade. Jednalo se o kurz Itálie III. I když většinu jídel, které tam učí umím, tak tam chodím moc ráda, protože každý recept se dá dělat jinak. A i o tomto mě přesvědčila tato polévka.

Tomatovou polévku mám zde na blogu delší dobu. (naleznete ji ZDE) Ale vždy jsem ji mixovala do krému. Tato je s kousky zeleniny a musím uznat, že je lepší a naprosto dokonalá.


Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 3 - 4

INGREDIENCE:
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • trocha cukru (v případě, že rajčata nejsou sladká)
  • 3 malé plechovky loupaných rajčat
  • 100 g mrkve
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 50 ml olivového oleje
  • 200 g zakysané smetany
  • bazalka


Postup aneb jak jsem postupovala já:
Cibuli, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky, opravdu malinkaté.
Do hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme zeleninu, vše orestujeme a přidáme lisovaný česnek.
Osolíme, opepříme zalijeme loupanými na drobonko pokrájenými rajčaty, přidáme trochu posekané bazalky.

Vaříme cca 15 minut, poté přidáme trošku cukru a dochutíme solí dle svého.

Polévka by neměla být moc sladká, musíme cítit chuť rajčat. Nabereme polévku do talíře a přidáme lžičku zakysané smetany.

A podáváme...









Žádné komentáře:

Okomentovat