Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

úterý 29. dubna 2014

PÓRKOVÁ POLÉVKA S PARMEZÁNOVÝM KAPÁNÍM

Venku je stále pochmurné podzimní počasí a dlouho to lepší nebude. V tutu chvíli miluji, když si uvařím horké kakao a zalezu si k filmu do postele.

Někdy ale přijdou chutě na polévku. Dnes Vám představím mojí nejoblíbenější a to je pórková. Není leda jaká, ale s parmezánem a ten té polívce dodá, jak originalitu, ale také na výborné chuti.

Kdo je v redukčním programu, tak je naprosto perfektní. Je v ní pouze pórek, cibule a voda. Pak vajíčko a parmazán. Takže nic kalorického a přitom zasytí. Na oběd přímo dokonalá.

A co je úplně nejlepší? Nezabere Vám ani 10 minut :)

Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 10
 
INGREDIENCE:
  • 2 ks velkého pórku
  • 1,5 l vody
  • 20 g másla (dietáři ho vynechají)
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • 1 vejce
  • 20 g parmezánu (samozřejmě více dle chuti)

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si pokrájíme suroviny. Nastrouháme parmazán, pokrájíme cibuli a hlavně pórek. Ten rozdělíme na dvě části. Jedna bude 1/3 a druhá 2/3.
Rozpálíme si hrnec a přidáme do něj máslo.
 Poté pokrájenou cibuli.
A restujeme až dozlatova.

Dáme si vařit vodu do rychlovarné konvice.
 Poté přidáme větší část pórku.
A zalijeme horkou vodou. A chviličku povaříme, aby pórek změkl. Cca 5 minut. Abychom zachovali krásně zelenou barvu polévky.
 Nakonec rozmixujeme do hladka.
 Opepříme.
 Osolíme.
 Přidáme prolisovaný stroužek česneku.
 V mističce si smícháme vajíčko s parmazánem.
 A do polévky nakapeme hrudky směsi z vajíčka a sýra.
Nakonec přidáme zbytek (1/3) pórku a povaříme. Opět tak 3 minuty. Aby změkl, ale nerozvařil se a barva stále zůstala krásně zelená.
 A můžeme podávat.


Žádné komentáře:

Okomentovat