O MNĚ A O BLOGU


Člověk se mění a vyvíjí a jeho práce také.

Jak šel čas s mým blogem?
prosinec 2012 - začala jsem perem sepisovat recepty do papírové kuchařky
duben 2013 - začala jsem sepisovat recepty pro své přátelé na smoothcooking.blog.cz
duben 2014 - koupila jsem doménu a začala blogovat na smoothcooking.cz
prosinec 2015 - založila jsem rubriku Cestování a začala psát o cestování za jídlem
leden 2017 - založila jsem rubriku Ze života a psala nejen recepty, ale i články o mém životě
leden 2018 - ponechala jsem doménu, ale změnila název na Smooth&cooking. Proč? Protože mi většina lidí říká Smooth a tak tento blog vyjadřuje vše o mém životě a vaření.

Jaká jsem?
Extrovertní introvert a introvertní extrovert, to je nejlepší charakteristika mojí osoby :-)
Vařím, peču, věnuji se manželovi, psům, práci, přátelům a nově i synovi.

Miluji cestování a proto jsem svůj blog lehce přetransformovala i na lifestylový, založila Smooth Cooking na cestách a píši svůj deník z cest. Nově vznikla i rubrika Ze života, ve které se dělím o vše, co můj život doprovází. Hlavně o zkušenosti a zážitky z mateřství.

Také miluji ochutnávat jídlo. Vlastně se tím člověk stále vzdělává a učí se nových chutím. Tak jsem založila další rubriku Restaurace.

Nejvíce miluji chvíli, kdy mohu uvařit předkrm, polévku, hlavní jídlo a upéct dezert, k tomu pozvat pár přátel či rodinu, krásně naaranžovat stůl, prostřít do posledního detailu, otevřít lahev lahodného bílého vína a začít servírovat, jíst, pít a povídat si.

Můj blog není dokonalý, ani já nejsem. Blog píši tak, jak mi narostla pusa. Pro někoho neúnosné čtení, kde nalezne chyby, pro někoho přirozený projev, který je čtivý a neškrobený.
Jaký je můj blogerský sen?
  • Jeden se mi už splnil. A to vařit pro mé nejbližší a vidět, že jim chutná.
  • Ale ten další, otevřít si okénko u rodinného domu, denně péct a vařit všelijaké dobroty a vedle svého okénka mít tabuli, na které by bylo napsáno to, co mám aktuálně v troubě. Vše z domácích surovin, zdrojů a hlavně pečeno a vařeno s láskou. Kolem bych měla pobíhající děti, na zahradě pěstovala základní ovoce a zeleninu a vše dále fotila a psala na blog.
  • Natáčet videa - mít video pořad na téma vaření a věci do kuchyně či domácnosti. Videa sice už natáčím na svůj Youtube kanál, ale jsem omezena prostory. Doma je špatné světlo a tudíž jsem téměř vyřadila natáčení video receptů. Nevypadalo to pěkně. Ale opravdu mě to baví.
  • Poskytnout někdy rozhovor do food časopisu. Protože, až se tohle někdy stane, budu vědět, že je opravdu zájem o to, co dělám. 
  • Navrhnout svůj merchandise nebo čistě design kolekce pro nějakou firmu. Hrnečky, nádobí, trička s tématikou "chuť k jídlu". Mám už plno nákresů a nápisů, jen to zrealizovat.
  • Mít fanouškovskou základnu, která mi každý den vykouzlí úsměv na rtech.
  • Vydat vlastní kuchařku (České  smoothie)
  • Živit se tím, co mě opravdu baví. Něčím kolem jídla a home/kitchen decoru.
Kdy jsem začala aktivně vařit?
Před 4 lety jsem jela s manželem do Vídně. Po cestě jsem se stavili v Bille u Argentincké ul. v Praze. Nakoupili nějaké jídlo do auta na cestu a šli k pokladně.
V tu chvíli jsem se rozhlížela a přemýšlela, co ještě bych si koupila. Pohled se mi zasekl do novinového stojanu a tam byl časopis Apetit.

V tu chvíli jsem přemýšlela, zda se mi chce utratit něco kolem 60 Kč za časopis, který stejně prolistuji a vyhodím.
Ale pak jsem si všimla, že jako přílohu dávají kuchařku. Ne ledajakou, ale takovou, do které si můžete zapisovat své recepty. A ručně!
V dnešní době neobvyklá věc.

Proto jsem sama sebe vyhecovala a koupila si ho. Po návratu z Vídně jsem si do něj přepsala rodinné recepty a řekla si, že tohle bude taková moje bible, kterou jednou předám svým dětem.

...a tak jsem začala vařit.


Jak dlouho je blog na světě?
Jak jsem výše psala, před několika lety jsem si koupila ruční zápisník na recepty, poté jsem přešla do online verze. Bylo to praktičtější a nemusela jsem stále fotit recepty z kuchařky. Jen jsem zkopírovala odkaz a poslala dál.

Takto blog fungoval cca rok na doméně www.smoothcooking.blog.cz. Nebyl to ale blog. Byl to zápisník plný receptů focených mobilem ve špatném světle. Nebyla tam téměř zmínka blogování, prostě a jednoduše jen recept bez duše a příběhu.

Po cca roce jsem si řekla, že to změním a začnu se věnovat opravdovému blogování. Nebo se o to aspoň pokusím.

13. dubna 2014 jsem si koupila doménu www.smoothcooking.cz a začala blogovat. Vnesla jsem do blogu duši, příběh a hlavně svůj osobní život.
Založila Instagram, Snapchat a nakonec i Youtube.

Nyní mohu říci, že dělám to, co mě opravu baví. Tímto blogem žiji a vyplňuje mi veškerou volnou chvíli.

Odezva a podpora čtenářů mi dodává síly a snažím se být stále lepší a lepší.
Učený z nebe nespadl, jak se již mnoho let říká. Takže stále budou chyby na blogu, stále bude nějaká ta fotka přesvícená či špatně zaostřená, ale stále to budu já, ta která to dělá s láskou a pílí.


Jak nejvíce relaxuji?
Když zajdu do příjemné kavárny, usadím se ke stolečku poblíž oknu, obejmu hrnek prsty a pozoruji dění na ulici.
Miluji kupovat vybavení jako pánvičky, příbory, mističky. Ale také věci jako prostírání, kroužky na ubrousky, skleničky na všechny druhy drinků, talíře od nejmenšího po největší, ubrousky všech vzorů, barev a materiálů, až po např. tabuli na psaní menu, když si pozvu hosty.

Není toho málo, nestojí to pár kaček, ale mě to uspokojuje. A moment, kdy uvařím a vše naservíruji, svítí svíčky na svícnech a vše se blyští od skleniček, je pro mě naprosto uklidňující a naplňující. Necítíte to stejně?

Nyní se vše ale mění. Jsem novopečená maminka a tak se celý můj život změnil. Vlastně ne celý, jen částečně, ale rozhodně k tomu lepšímu. Neznám krásnější pocti než být maminkou. A tak tato nová životní role je pro mě asi tím největším relaxem.


A moje vysněná práce?
Určitě vymýšlet, fotit, aranžovat a psát recepty (do nějakého food časopisu).
Bohužel bez žurnalistického vzdělání se mi asi nikdy nesplní, ale nikdo neříká, že si žurnalistiku nikdy nevystuduji :-)

Oblíbená kuchyně?
Francouzská, italská, asijská.
Hlavně polévky, saláty, těstoviny a rýže na všechny způsoby a k tomu vždy něco sladkého.


Oblíbené místo?
Měla by být na prvním místě Česká republika, ale vždy, když se zasním, představím si Francii. Jakékoliv místo, jak vesničku, tak rušnou Paříž. Miluji zde všechno. Hlavně jídlo, kulturu, prostředí, lidi, mentalitu, módu a každičký metr, na který mohu šlápnout.

Česká republika je také úžasná a každý víkend si ji zpříjemňuji návštěvou farmářských trhů, hlavně těch v Praze na Jiřího z Poděbrad.

Z restaurací miluji Le Caveau, Peter´s Apartment, Antonínovo pekařství, Letka, Marthy´s kitchen, Cacao Prague, Prosecco, Pastař a další.

A jaká jsem?
Ambiciózní, neústupná, dominantní, ale přes to všechno přátelská, usměvavá, ztřeštěná, akční, pohostinná, milující a rozdala bych se pro každého, kdo o to stojí.

Řídím se heslem: Nesuď knihu podle obalu. Já jsem tomu zdárným příkladem.

Kdo je můj největší hnací motor?
Hlavním hnacím motorem je můj manžel. On je ten, kvůli kterému denně vymýšlím recepty, ten který ochutnává, ten který chválí a kritizuje a ten, který mi pomáhá vymýšlet nové a nové nápady, jak něco udělat lépe.
Jsme sehraná dvojka a bez něj by to nešlo.
Na co se u mě na blogu můžete těšit?


57 komentářů:

  1. Jééj, ty si neskutočne krásna ♥ Nádherné fotografie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábi děkuji moc, na takovou lichotku nejsem zvyklá, tak ani nevím, co napsat :-) Prostě děkuju :-)

      Vymazat
  2. máš hrozně krásnej obličej a úsměv, vyzařuje z tebe (alespoň z fotek, co mohu posoudit) hrozná energie. Věřím, že jsi hodně akční, jak sama píšeš :) Super !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to moc děkuji :-) jj akční střeštiprdlo :-D Tak třeba někdy na nějaké akci osobně, ať to můžeš posoudit reálně :-D Ještě jednou děkuji...

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  4. Super blog! a krásné fotky :) good job...ať se daří .... LV

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, krásná zpětná vazba. A krásná zkratka jména. LV zkratka je snem asi každého fashion maniaka :-)

      Vymazat
  5. Ahoj, ráda čtu Tvůj blog a zkouším recepty od Tebe - ještě se mi nestalo, že by se mi vaření podle Tebe nevyvedlo, což u mě není zdaleka samozřejmé (jsem spíše začátečník). Moc děkuji za inspiraci!
    Mám jednu osobní otázku, doufám, že se neurazíš... Několikrát jsi zde zmínila výživovou poradkyni. Dnes jsem u Tebe na instagramu četla, že jsi dřív vážila o pár kilo víc. Moc by mě zajímalo, jak jsi docílila takové změny, resp. jak se teď udržuješ? Vím, že to není o přísné dietě, ale celkovému přístupu k životu, i já jsem zhubla poměrně dost, ale stále ještě si některé věci možná zbytečně odpírám, kolikrát při prohlížení Tvých fotek malinko závidím, jaké dobroty si dopřáváš:). Nechtěla bys o tom, tedy o zhubnutí a způsobu, jak si váhu zdravě udržuješ, napsat na blog? Děkuji a pokud je to moc osobní téma, tak se nezlob :). Beky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, to mě těší. Takové zpětné vazby si moc vážím.

      Ráda článek na blog napíši, ale nevím, zda o to bude zájem. Nejprve bych řekla, že každý musí poznat své tělo. Jedna rada nestačí. To co pomáhá jednomu, nemusí pomáhat dalšímu.

      Každopádně ano, docházel jsem rok k výživové poradkyni, která mi neurčovala jídelníček, spíš mě učila, co jíst, co znamená výživa a co je důležité pro fungování těla.

      Proto já většinou přes týden opravdu jím zdravě, snídám smoothie, v 10 ovocná svačina, ve 12 oběd většinou vydatná luštěninová polévka, ve 4 salátová svačinka a pak něco malého k večeři. Ale když někam jdu a mám chut tak si to dám. Avšak většinou vynechávám jídla velká a spíš si tak umlkávám. Mě to vyhovuje a vždy si říkám že za ten jeden zákusek si dám dva saláty. Někdo si dá guláš a zase si nedá zákusek. Já sladké miluji a bez něj bych byla nešťastná a protivná.

      Takže tak ve zkratce. Člověk se musí naučit jídlo milovat a netrápit se sním.:-)

      Vymazat
  6. Krásný blog, určitě něco vyzkouším! Nejdříve asi smoothie, uvidíme, jestli mě zasytí :P :) Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Smoothie určitě zkus. Ale jak říkám všem. Nejprve vše co dáš do smoothie si dej na talíř a uvidíš jaká hromada to je. Třeba dnes jsem si dělala ze čtvrt řepy půlky pomeranče 1 banánu hrsti vloček lněných semínek a chia semínek k tomu voda a byla jsem plná až do oběda. Doporučuji kombinaci na snídani s vločkami a různými semínky. Slunečnice, dýně, chia, lněná prostě cokoliv :-)

      Vymazat
  7. Krásný den,
    tento blog jsem objevila dnes-vlastně úplně náhodou na mne vyskočil při hledání čehokoli co se týká smoothie. Smoothie jsem si donedávna kupovala jen venku....,do kelímku s tlustým brčkem :-))) Ale na jaře když jsem přemýšlela co chci k narozkám.......napadlo mne: co třeba nějaký mixér abych mohla "mixovat" smoothie i doma. Takže zhruba od dubna mixuji a kombinuji a kombinuji a mixuji :-)
    No a dneska jsem zase brouzdala na netu a jelikož jsem smoothie docela propadla tak uvažuji i výkonějším mixéru,který zvládne lépe např.semínka,takže hledám nejen recepty ale dneska třeba i tipy na mixér. Hlavně jsem chtěla napsat,že tenhle blog je skvěla inspirace a postupně ho 100% pročtu celý :-)
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to mě těší. Tohle náhodné objevení je pro mě největší poctou. Každopádně tvé pocity ze smoothie naprosto chápu. Já ho začala pít před 3 lety a od té doby mixujeme s manželem každé ráno a někdy i přes den. Když občas vynecháme, tak si oba píšeme, že na něj máme největší chuť :-D

      U mě na blogu vpravo nahoře je rubrika smoothie. Tam se snažím dávat nové recepty. Upřímně to lehce flákám. Mám nafoceno kolem 30 druhů smoothie, jen to tam dát :-)

      Tipy na mixéry určitě mám, ale spíše z doporučení čtenářů. Já sama měla dlouho starý, ten se mi rozbil. Teď mám ECG mix and go, který je super, ale spíše pro jednu osobu. Nyní se rozhoduji jestli zainvestovat více nebo to nemá smysl a rozhoduji se mezi Catler, Kitchan aid, Kenwood nebo Russel Hobs. Tak uvidíme, co nakonec koupím.

      Ps: pokud máš instagram, tak mě tam sleduj. Jsem tam jako SmoothCooking.cz. Používám hashtag rannismoothie, pod kterým najdeš už přes 2 tisíce kombinací :-)

      Vymazat
    2. Tak po několikatýdenním váhání-hledání-vybírání-rozmýšlení a zvažování "pro a proti" jsem si v pátek donesla KENWOOD :-)

      Vymazat
    3. A mě se právě Kenwood těsně před odletem do Francie rozbil :-( tím neříkám, že je špatný, stále ho řadím mezi nejlepší v poměru cena výkon. Takže musím řešit další problém a to koupi celého robota a ne jen na smoothie :-(

      Vymazat
    4. Od Kenwoodu jsem zatím nic neměla tak jsem zvědavá.....,nicméně po dvou mixování jsem z něj nadšená :-)
      https://www.mall.cz/stolni-mixery/kenwood-blp-610-wh

      Vymazat
    5. Já od něj mám už xtou věc a byla jsem vždy spokojená. Tak ať se dobře mixuje a těším se na smůtýčka na Instagramu :-)

      Vymazat
  8. Jsi skvělá:) Sleduji tvůj blog a hlavně videa z Paříže protože ji miluji stejně jako ty.Baví mě všechna tvá videa, snapy atd.. Jen tak dál:)

    OdpovědětVymazat
  9. Jsi moc šikovná, po každém Tvém receptu který zkusím se olizuju až za ušima a doma ostatním taky chutná! S manželem vypadáte jako supr dvojka a Ty působíš úžasně mile a energicky!!:) Přeju hodně nápadů a radosti do/z dalších receptů a zážitků:)
    - Julča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Julčo, opravdu moc děkuji. Jsem ráda, že ti chutná a snad bude i nadále :-)

      Vymazat
  10. Teprve nedávno jsme objevila Tvůj blog. je naprosto úžasný. Přeji mnoho energie do tvorby weby. Tvá "nová" čtenářka...

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, s potěšením bych ti chtěla oznámit, že ode dneška tě mám ještě radši :) Tvoje recepty, především na instagramu, sleduju už dýl, ale až dnes jsem si přečetla tento článek, ve kterém píšeš, že jedna z oblíbených restaurací je Prosecco, a protože já to tam miluju a jsme tam pečený vařený (rodina, přátelé, všichni), tak tim si tedy stoupla o 100% :) a děkuju za tip na Cacaoprague, minulý týden jsme otestovali a rozhodně ne naposledy, MŇAM! :D Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělé. Prosecco je vážně super. Moc ráda tam chodím a hlavně obsluha je tam úžasná :-)

      Vymazat
  12. Ahoj!
    Pred nekolika dny jsem, za pomoci facebooku, nasla Tvuj blog a je uzasny!! Strasne sympaticky a moc se mi libi, jakym stylem pises.. o jidle, cestovani, zivote. Ja sama moc rada pecu pro sve pratele, predevsim kolace, cupcaky a makronky. Bavi me prostrednictvim dobreho jidla delat lidem radost. V rijnu jsem na rok odjela do sve vysnene zeme, do Kanady, abych si uvedomila, jak moc mam Ceskou republiku rada a jak moc mi tady chybi vsichni mi pratele a rodina. I kdyz je to muj splneny sen byt tu, budu se o to vic tesit domu. Tvuj blog mi ted navic zprijemnuje volne chvilky :). Takze diky za nej a ze je takovy jaky je, jako Ty. Obcas mam myslenky na zalozeni blogu vlastniho, tak treba se k tomu jednou dostanu/dokopu... Mej se moc krasne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verů, děkuji moc za krásný vzkaz. To mě opravdu těší. Kanadu si užívej, i když tam musí být pekelná zima. Načerpáš tam spoustu zkušeností, inspirace a pak se vrátíš za rodinou a přáteli. Blog si založ, je to super věcička, ale pěkný žrout času :-D Ale mě to šíleně baví a snad poprvé v životě jsem se našla. Takže opravdu děkuji za pochvalu. Je to obrovský hnací motor.

      Kačí

      Vymazat
  13. Ahoj! Minulý rok na Holešovické tržnici se konal Restaurant Day. Ochutnala jsem tam jeden z nejlepších koláčů ve svém životě. Vzala jsem vizitku Smooth Cooking a bohužel na tomto webu jsem ho nenašla (i když v průběhu hledání jsem našla spoustu jiných výborných dortů a koláčů). Byl s karamelizovanými oříšky a byl strašně lehoučký. Tak chtěla bych se zeptat, jestli jsem ho nějak přehlédla anebo opravdu tady není? Fakt o tom koláči sním (anebo aspoň o něčem podobném :) Díky a měj se hezky!

    Ana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, máš naprostou pravdu. Ten dort, to je takový můj vip recept. Peču ho na různé narozeninové akce, či takové, jako restaurant day. Tak doufám, že se opět nějaké takové akce zúčastním a budeš ho moci opět ochutnat :-)

      Vymazat
  14. Dobrý den Katko, úplně náhodou jsem natrefila na Váš blog a moc se mi líbí :-) Máte tady super recepty a spoustu skvělého počtení a nádherné fotky :-) Moc se těším, na co ještě narazím :-) Hezký den :-) Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko děkuji moc, Opravdu. Těchto vzkazů si moc vážím. Snad se Vám bude můj blog i nadále líbit a bude vás bavit.

      Vymazat
  15. Ahoj, velmi obdivuji tvůj blog. Jak ho máš upravený, skvělou kvalitu fotek, a hlavně hodně příspěvků ! A vím že se to sem moc nehodí, a ani nevím jestli mi na to budeš schopná odpovědět, ale jsem začínající bloggerka a chci se zeptat jak jsi si na blogu vytvořila takové ty štítky kde máš různé nabídky ( např. vaření, pečení, nápoje atd... ) na které klikneš a zobrazí se ti vybraná nabídka. Já jsem hledala všude možně jak to udělat, ale pořád nevím jak na to, a tak pokud tě to nezdrží, tě chci poprosit o radu . Předem Děkuji . Simi



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nejdřív si musíš vytvořit stránku, takže dáš nový příspěvek a nadepíšeš ho třeba O MNĚ a dáš zveřejnit. Tím ti vznikne odkaz. Takže půjdeš klasicky na blog, zkopíruješ www té stránky o Mně a pak půjdeš zpět do blogger a tam dáš rozvržení stránky, pak přidat gadget a konfigurace stránek, tam si zadáš do jednoho řádku název O MNĚ a zkopíruješ ten www odkaz a je to :-)

      Vymazat
  16. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  17. Ahojky, předem děkuji za bezva stránky, které tvoříš... Už dlouho chodím na jedny anglické a zcela náhodně, díky receptu na kapustičky, narazím i na české, které jsou fajn a mají i širší rozsah k počtení... Moc se mi líbí a mám radost. Jen tak dál. Těším se na další novinky, receptíky atd. Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, děkuji moc za krásný vzkaz. Opravdu mě to potěšilo. Tyto zprávy mi vždy dodají tolik energie, abych v blogování pokračovala dála zlepšovala se. Děkuji moc za to :-)

      Vymazat
  18. Dobrý den Katko, dnes jsem objevila úplně náhodou Váš blog, který mě přímo nadchl. Protože stále hledám inspiraci mimo jiné i ve stravování. Hned jsem Vás nasdílela u svých přátel,nic zajímavějšího kolem jídla jsem zatím v češtině neobjevila. Vaše recepty jsou dokonalé. Už jsem stačila upéct Váš jablečný francouzský koláč - výsledek vynikající. Nejsem velká kuchařka, v minulosti mě to ani moc nebavilo. Ale Vaše inspirace a recepty mě přímo vyzývají, abych se do nich pustila. Umíte zaujmout slovem, obsahem i obrázky. Přeji Vám, ať se Vám daří. Děláte to skvěle. Vaše nová fanynka, těším se na další blogy, mějte se krásně :-) Marta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marto, omlouvám se, že píši až nyní, ale objevila jsem tuto zprávu ve spamu. Nevím proč :-/
      Děkuji moc za krásná slova. Je úžasné číst, že někoho moje práce nadchne a hlavně zaujme. Vaření je zábava jen to chce najít takovou cestu, která právě tebe bude bavit. Nač se pouštět do složitostí, když by tě to akorát odradilo :-)
      Měj se krásně a doufám, že tě můj blog bude bavit i nadále :-)

      K.

      Vymazat
  19. Ahoj. Mám na vás pár poměrně nezvyklých otázek. Váš blog obdvuji, je vskutku úžasný. Avšak snad více než váš blog obdivuji vás. Obdivuji způsob, kterým si užíváte života do poslední minuty, způsob, kterým jste schopná z každého dne udělat den úžasný. Fascinuje mě způsob, jakým sršíte štěstí do okolí. Proto bych se vás rád zeptal, jak jste se k tomu dostala, resp. co jste studovala a podobně. Způsob, jakým žijete život, je tak trochu totiž cesta, jakým bych jej chtěl žít já. Na plno. A nejen já. Dále bych se vás proto rád zeptal, jak v tom figuruje váš manžel. Vím, poměrně popudlivá otázka, ale přijde mi, že je nedílnou součástí jak tohoto, tak štěstí, s kterým život prožíváte. Že spolu tvoříte určitou synergii, díky které jste v podstatě "power couple". Jelikož je tohoto nedílnou součástí, také bych se rád zeptal, co studoval, popřípadě co vykonává za povolání. Pokud nejsou tyto otázky moc troufalé, budu rád za odpovědi :) Díky moc, a přeji vám mnohem více štěstím nabitých dnů.

    Jerry

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jerry, promiň, že píši až nyní, ale nějak mi tento vzkaz unikl. Tohle je asi na delší téma, ale ve zkratce je to, že jsem potkala svého osudového partnera a zároveň si prošla životní fází, která mi ukázala, že je důležité se radovat z malých věcí a i běžně neběžných momentů. Pak si člověk užívá každý den a je vděčný za každý moment :-)

      Vymazat
  20. AHOJKY, MÁM TĚ SKUTEČNĚ RÁDA, PROTOŽE JSI VELICE PŘIROZENÁ A MILÁ. JSEM RÁDA, ŽE SE TI PLNÍ JEDEN SEN ZA DRUHÝM :-). TEĎ SI TEDA MŮŽEŠ ODŠKRTNOU I TO NAPSÁNÍ KUCHAŘKY? DRŽÍM PALCE :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, děkuji moc. To máš pravdu. Měla bych to tu zaktulaizovat :-)

      Vymazat
  21. Dobrý den, omlouvám se, jestli můj dotaz není příliš "vlezlý". Na Novinkách jsem viděla fotky Vašeho bytu, velice se mi líbí nábytek naproti sedačce (zřejmě patří ke kuch. lince...). Mohu se zeptat na výrobce či prodejce? Děkuji. Eva Trojanová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta prosklená skříňka byla z xxxlutz a ta pod tv z ikea :-)

      Vymazat
  22. To je neuveritelny, kolik tvych snu uz se ti uz podarilo splnit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama tomu nerozumím a přijde mi to jako jeden velký sen :-)

      Vymazat
  23. Dobrý den Kateřino,
    připravuji novou jarní přílohu časopisu Žena a Život a moc ráda bych do ní udělala rozhovor s vámi a povídání o smoothie. Byla by jste tak hodná a napsala mi zskokanova@bauermedia.cz, jestli tot můžeme uskutečnit?
    Díky Zdena

    OdpovědětVymazat
  24. Dobrý den Kateřino,
    ráda bych s vámi udělala povídání do Ženy a život. Byla by jste tak hodná a ozvala se mi na znemcova@bauermedia.cz, nebo na tel 602881776.
    Děkuji. Zdeňka Skokanová Němcová Kulinární redaktor ŽŽ Bauermedia

    OdpovědětVymazat
  25. Ahooj Kačenko,
    strašně moc jsem si zamilovala tvůj blog. Jídlo je výborné.
    Chtěla jsem se poptat, jelikož se blíží velikonoce, jestli budeš péct nějakého toho beránka a receptík šoupneš tady =).
    Děkuji mooc za info a peč peč dál. Jde Ti to =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc a odpovídám pozdě, za to se moc omlouvám. Na beránka formu stále nemám, ale na mazanec recept na blogu je :-)

      Vymazat
    2. Dobry den Katko, mohla bych vas poprosit o recept na vas uzasny cokoladovy dort bez mouky? Bohuzel jsem si neulozila recept ☺.

      Vymazat
    3. Stačí najet do rubriky pečení a tam je odkaz a nebo přes vyhledavač :-)

      Vymazat
  26. Slečna se především nechává ráda fotit a ráda se na sebe dívá. Všudypřítomným vyřehtaným úsměvem má potřebu neustále všem dokazovat že ona je opravdu šťastná. Jestli umí slečna skutečně vařit nevím, ale exhibicionistka je zcela určitě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys slečnu déle sledoval/a a zajímal/a se o ní tak důsledně, jako o tento komentář, tak víš, že slečna je už dávno paní :-D
      A taková malá poznámka, myslím, že každý bloger je tak trochu exhibicionista, ne? Ale mě to nevadí, ráda se dělím o své zkušenosti, recepty a fotografie. Baví mě to a je to můj život. A upřímně nemám potřebu nikomu nic dokazovat. Protože já šťastná opravdu jsem :-)

      Vymazat
  27. Dobrý den, dnes jsem si koupila Vaši knihu České smoothie a hned jsem jedním dechem část přečetla. Další část (samotná příprava jednotlivých receptů) mě čeká v následujících dnech, a už se nemohu dočkat :-) Na knihu jsem narazila v momentě, kdy jsem se rozhodla sama začít experimentovat právě se smoothie, takže Vám děkuji za velikou inspiraci. A Váš blog budu ode dneška sledovat - žádný jsem nikdy předtím nenavštívila, natož abych jej vedla v patrnosti, dneškem se ale ledacos mění :-D Krásné a spokojené dny přeje Jana Soukalová z Lysé nad Labem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to je tak krásná zpráva, děkuji moc. Toho si opravdu moc vážím. Celá kuchařka vznikla díky velké lásce ke smoothie a blog vzniká díky velké lásce k jídlu. Tak doufám, že je to z toho cítit :-)

      Vymazat