JEDLÉ DÁRKY: KEŠU VE SKOŘICOVÉM KARAMELU

Vloni měli jedné dárky velký úspěch a tak i letos přináším nějakou inspiraci.

Když jsem tak přemýšlela, co ráda dávám, tak jsem si ihned vzpomněla na oříšky na různé způsoby. Avšak voňavé skořicové u mě vedou.

Je to naprosto snadné, zvládne to každý, kdo má trochu trpělivosti a šikovnosti při balení. Lze je nasypat do skleničky, do nějakého průhledného pytlíčku nebo i papírový sáček udělá velkou parádu. Také můžete vystlat krabičku kouskem pěkného papíru anebo zabalit do celofánu.

Tak nebudu zdržovat a jdeme na to...

Doba přípravy: 5 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 1

INGREDIENCE:
  • 100 g kešu
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky skořice
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Vysypeme si oříšky na suchou pánev a na malý stupeň pražíme.
Když jsou oříšky zlatavé, tak k nim přidáme cukru a dále pomalu opékáme.
Cukr se začne pomalu rozpouštět a hnědnout. Důležité je nikam nespěchat. Karamel by se spálil a cukr důkladně nerozpustil.
Nakonec přidáme k oříškům skořici a promícháme.
Horké oříšky přendáme na pečící papír a rozprostřeme. Hlavně opatrně, karamel je opravdu horký.
Vychladlé oříšky oddělíme, polámeme a přendáme do ozdobného sáčku či krabičky, kterou vánočně zabalíme.


Žádné komentáře:

Okomentovat