BABYMOON - ROZKAZ ZNĚL JASNĚ, DEN JEN PRO SEBE!

Co je "honeymoon" to asi všichni víme. Ale během těhotenství jsem narazila na termín "babymoon". Co to je? To jsem se také ptala. Tak jsem trochu zagooglila a jsem zase o něco chytřejší.

Babymoon by měla být relaxační dovolená, na kterou jede pár očekávající přírůstek do rodiny. Mělo by se na ní jet v druhém trimestru, kdy je ještě zcela bezpečné cestovat. Většinou pár jede někam, kam by obvykle nejel. Je to totiž jedna z posledních chvil, kdy si mohou spolu odpočinout a načerpat spoustu energie, kterou budou po porodu potřebovat.

Mně ale tohle cestování bylo zakázáno od začátku těhotenství (kvůli riziku). A tak poslední cesta byla na Slovensko do Vysokých tater. Tam jsme jeli v 17. týdnu.

Jenže před nedávnem na mě v mé těhotenské aplikaci (kterou používám od začátku těhotenství) vyskočilo upozornění, ať si rezervuji čas pouze pro sebe. Aplikace mi sdělila, že jsem vstoupila do 9. měsíce a tak bych měla dát nohy nahoru, odpočívat a naplánovat si aktivity, na které za chvíli nebude čas. Upřímně ani pomyšlení.

Tak jsem spojila "babymoon" a tohle upozornění a naplánovala si odpočinkový den. Řekla jsem si, že nesmím vynechat pedikúru, manikúru a kosmetiku. Přeci jenom jsem na pedikúře nebyla po celou dobu těhotenství a změna hormonů způsobila abnormální vysušení pokožky. Tedy i nohou. Takže bylo opravdu na čase.
Stejný problém mám i s rukama. Ty jsou tak suché, že je mám plné záděr. Tomu by se dalo předejít, jenže mám takový osobní problém. Absolutně nesnáším krém na rukou. Takže i když si namažu například obličej, tak si vždy poté jdu umýt ruce. Máte to někdo stejně? Ten pocit mastných rukou je pro mě nesnesitelný :-)
A kosmetika? Na tu chodím pravidelně. A jsem za to ráda. Je to vždy chvíle, kterou si opravdu užívám a vnímám jako chvíli, která je jen a jen moje. V těhotenství se mi pleť zlepšila o milion procent. Vlastně si pamatuji tu chvíli, kdy jsem byla asi v 3 měsíci (těhotenství na mně nebylo ještě vidět) a už v tu chvíli moje kosmetička poznala změnu. A rovnou mi řekla, že budu mít kluka. A taky se tak stalo :-)

Jelikož už mám obr pupek (to mi píše a říká každý druhý), tak mi manželova rodina zakázala řídit. Já se sice za volantem cítím komfortně a nemyslím si, že mi břicho nějak v řízení vadí, ale prý jde hlavně o bezpečnost (případnou nehodu).

Tohle nahrálo tomu, že jsem měla opravdu luxusní servis. Byla jsem objednaná na tento "můj den" už na 10 hodinu. Ráno jsme s Artym vstali, usadil mě do auta a odvezl jako princeznu do Sokolovny Průhonice. Naplánovali jsme si to tak, že jsme ještě stihli snídani.

Já jsem si dala Borůvkové smoothie a Arty tropické. To bylo naprosto dokonalé. Chutnalo totiž jako Piňa colada, kterou tááák miluji.
Arty ochutnal jejich ovesnou kaši s hoblinkami vysokoprocentní čokolády a s ovocem.  
Já jsem neodolala nápisu ve snídaňovém menu "Francouzské tousty". Ač jsem je kolem Velikonoc dělala několikrát doma, tak jsem si je stejně musela dát. A neprohloupila jsem. Nastartovalo to můj "babymoon" den k dokonalosti.
Takové starty bych potřebovala každý den. Je to přesně tak chvíle, kdy pomalu usrkáváte výborné smoothie, popíjíte doušky horkého čaje s medem, pomalu zapichujete vidličku do francouzského toustu a nožem si ukrajujete ten lahodný kousek, který ihned poté míří do úst. Tohle vše doprovází příjemná hudba a klábosení se svým manželem. No nezní to snově?
Bohužel i takovéto chvíle jednou končí. Ale bohudík poté následují chvíle, které jsou stejně dokonalé.
Políbila jsem Artyho na rozloučenou (on jel pracovat) a já se vydala o patro výše, kde už na mě čekala manikérka s kosmetičkou. Prvně jsem šla na nehty. Dělám to tak z toho důvodu, že eliminuji riziko dloubnutí do čerstvě nalakovaného nehtu. Na to jsem totiž expert. 

A tady už vidíte rozdíl před...
 ...a po.
Zvolila jsem tuhle pastelovou růžovou, která si myslím je nyní na jaře opravdu "in". Už jste se mě ptali na Instagramu, co je to přesně za lak. Číslo bohužel nevím, ale vím, že je z jarní kolekce pastelových barev od O.P.I. laků.
Další část mého "babymoonu" byla pedikúra. Na tu jsem se těšila snad nejvíc. Vlastně ne, nejvíc jsem se těšila na kosmetiku. Tu totiž v Sokolovně opravdu umí.
Přemýšlela jsem nad barvou, protože na nohou mi vydrží vždy déle. Nakonec jsem se ale rozhodla pro stejnou růžovou, jako jsem měla na rukou.

Vyfotila bych vám výsledek, ale jsem takový nožní dlouhoprsťák a tak vás toho pohledu ušetřím :-)
 Takže v tuto chvíli jsem si užívala masáže nohou, perfektní péče a popíjení horkého čaje.
A je to tady. Ta slavná kosmetická chvíle, na kterou jsem se tak těšila, je tady. Jak už jsem vám jednou (vlastně několikrát) psala, tak tohle je něco. V Sokolovně tato procedura trvá hodinu a půl a začíná masáží zad.

Přesněji začíná obléknutím tohoto fešného župánko-ručníku. Poté se usadíte na lehátko a užíváte si masáže šíje. Následuje položení se, přikrytí dekou, zavření očí a vychutnávání si každého doteku a okamžiku.
Před každou změnou krému či pohybu vám kosmetička zašeptá, co bude dělat. Říká to tak potichu, aby vás nevzbudila či nerušila, ale zároveň tak, abyste se nelekli změny pohybu. Tohle mi naprosto vyhovuje. Vždy, když jsem chodívala jinam, tak jsem byla taková rozpačitá z toho, co mi kosmetička dělá a v polospánku se lekla, když změnila místo aplikace krému.

Mohla bych vám tu teď popisovat další a další detaily, ale to by bylo opravdu na dlouho. Asi stojí za zmínku to, že celá kosmetika je zakončená masáží celých rukou a dlaní. Takže po hodině a půl si připadáte opravdu odpočatá a hlavně krásná.
I když odcházím bez make upu, tak mi přijde, že pleť je vytónovaná tak, jak kdybych měla aspoň BBcream. Takže jedním slovem? Spokojenost!
Nakonec na mě čekal můj princ na bílém koni v restauraci, kde jsme tento perfektní den zakončili nealko mojitem.
Tak jsem vám tu popsala můj snový den. A teď mám otázku na vás. Také si takový den plánujete? Prožíváte ho? I když třeba nejste těhotní?

Já si myslím, že zažívat takovéto dny je opravdu důležité. Člověk může krásně popřemýšlet a hlavně si odpočine. Což v tomto uspěchaném období je více než důležité.

Je mi jasné, že tyto dny nemůžeme zažívat tak často. Ale o to více si jich pak můžeme vážit a užívat. Takže jestli máte třeba narozeniny, budete rodit či potřebujete relax, tak si vzpomeňte na můj den a nechte se inspirovat. Opravdu to stojí za to.


Líbá vaše Kačí


    12 komentářů:

    1. Už delší dobu o tom uvažuji a tohle je super, že je vše na jednom místě! Díky za tip

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Jsem ráda, že jsem tě inspirovala. Snad se bude líbit :-)

        Vymazat
    2. Milá Kačenko,
      děkuji tímto za úžasný tip. Začala jsem 7 měsíc, takže jsem nadšená z toho co jsi prožila a chci taky. Jakmile ukončím pracovní povinnosti, tak si tento den také naplánuji.
      Držím palce a mějte se krásně všichni tři.
      P.S. taky čekáme kluka a nikdy jsem neměla tak krásnou pleť jako nyní...

      Zdeňka

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Zdenko, moc gratuluji k těhotenství. Už se také blížíš ke konci. Tak hlavně odpočívej a užívej si chvil jen pro sebe. Stojí to opravdu za to. Nemusí to být nic velkého, ale spojení nějaké kosmetiky, procházky a dobrého jídla je prostě úžasné :-)

        Vymazat
    3. Je hezké takhle skloubit všechno najednou,závidím.U nás jsem nenašla salon,který by poskytoval všechny tyto služby v jednom.Chodím sice pravidelně na kosmetiku,pedikůru ,ale každé jinam.V manikůře se musím polepšit.Ale budu mít narozeniny,tak si naplánuji manikůru.Díky za tip.

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Je fakt, že najít místo, kde je vše dohromady je těžké. Tady mají ještě saunu a sportovní vyžití, ale to nyní nemohu. Ale i tak to byl snový den. Kéž bych jich mohla zažít více :-)

        Vymazat
    4. Moc krásně napsaný jako vždy. Vždycky se těším na nové příspěvky do tyhle rubriky. S těma rukama to mám stejně, taky mi vadí mastné ruce a krém na rukou. Přeju hodně štěstí a hlavně zdraví tobě i miminku😍😘❤❤

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama :-D Musím říct, že založením téhle rubriky jsme se zase našla. Ono psát jen o jídle je po x letech poměrně náročné. V tomhle se tak krásně vypovídám a hlavně, když přijde tak super odezva, tak je to úžasné. A já se cítím taková naplněná :-)

        Vymazat
    5. Ahoj Kačí,

      krásně napsané :) Mě jsi teda rozhodně inspirovala :))

      OdpovědětVymazat
    6. Jen poznámnka, mě se v těhotenství vždy plet hodně zhoršila a i když jsem dřív nechodila na kosmetiku, tak v těhotenství ano.To se nedalo. No a mám dvě holky, takže na těch pověrách něco je....

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Asi ano. Něco opravdu odpovídá dle pověr a něco třeba vůbec. Ale je pravda, že i když některé věci byly jinak, tak babička u mě i u švagrový tipnula pohlaví správně :-)

        Vymazat