6. ADVENTNÍ SOUTĚŽ

Dnešní den vám přináším soutěž a zároveň pozvánku. 

Dne 10. a 11. prosince 2016 a 17. a 18. prosince 2016 (ano, dva víkendy po sobě) od 10:00 do 19:00 se totiž koná Dyzajn market na Náměstí Václava Havla (dříve Piazzetě Národního divadla), Národní 2 v Praze
V předchozích měsících jste mohli u mě na blogu vyhrát poukazy do food stánků plus nějaký ten kousek z autorské tvorby. A tak to bude i nyní.

Z vlastní zkušenosti vím, jak je to úžasný pocit ráno vstát, vydat se přes krásné centrum Prahy přímo k Národnímu divadlu, procházet stánky jednotlivých a hlavně českých dyzajnérů, okukovat, co nového si pro nás připravili, dát si něco sladkého, slaného, kyselého a zapít to lahodnou kávou či limonádou a odnést si v tašce nějakou tu dyzajnovku. Tentokrát bude vystavovat dokonce 300 dyzajnérů a to už je z čeho vybírat.

Mno a v tomto článku se dozvíte, jak tohle všechno zažít a neutratit ani korunu. I když. Pokud tam budete, tak si stejně určitě nějakou tu dyzajnovku navíc odnesete. Bez toho to prostě nejde.

Už jste se mě ptali, zda tam budu. Ano. Budu. Tohle si nenechám ujít. A už se moc těším na všechny ty novinky, o kterých jsem slyšela. Nyní tam bude dokonce moje kamarádka Lucka z LuckaVo, která vyrábí nádherný porcelán a také třeba úžasná Deni z Cupcake Land.
Dyzajn market je velká open air prodejní výstava autorské tvorby, které se účastní kolem 300 dyzajnérů

Celý den budou doprovázet zajímavé workshopy ve vyhřívaných stanech a další doprovodný program. Pro vaše děti zde bude dětský koutek, pro vás chill out zóna a hlavně food stánky. Ty zajímají nejvíce mě, i když není Dyzajn marketu, kdy bych neodcházela s nějakou tou dyzajnovkou v tašce.

Je nutno podotknout, že celá akce je bezbariérová a je zdarma!!! Pokud vás to zajímá, nezapomeňte si kliknout na událost, ať všechny informace máte z první ruky - ZDE.

Dyzajn market se koná 5x do roka. Obvykle na Náměstí Václava Havla (Piazettě Národního divadla) a to již od roku 2010.

FOOD ZASTOUPENÍ
Dyzajn market miluji jako takový, ale samozřejmě jako foodoholic je téměř mojí povinností se zaměřit na food stánky. Na zimním Dyzajn marketu se zase stánky obměnili a tak vám teď popíšu, kdo tam všechno bude. Dokonce i jedna foodblogerka.

Kdo neviděl předchozí videa, zde jsou.
Musím vypíchnout to, že Dyzajn market se snaží vybírat food prodejce srdcem a hlavou. Nenajdete zde tedy nějaké komerční stánky, jako u většiny food akcí. Takže za tohle jim opravdu tleskám. Mám tak šanci ochutnat vybrané dobroty od bister, do kterých se jen tak v průběhu roku nedostanu.

Ale abych to tentokrát trochu ozvláštnila, tak jsem některým food vystavovatelům a prodejcům položila několik otázek.


ILoveEspresso
Jaká slova charakterizují váš projekt? A jaká slova charakterizují vás? 
O projektu ILoveEspresso dosti vypovídá již jeho název. Takže určitě slova "Love" a "Espresso" sedí.
Určitě bychom tam přidali "Kvalitní" a "Správně připravená káva" a nemůžou chybět "Přátelé", protože ti, nejen že vás mohou povzbudit psychicky, ale ti naši nám pomáhají i fyzicky na našem stánku na Dyzajn marketu a je to na něm vidět. Baví je to a dokážou se za nás i postavit. To opravdu hřeje u srdce.
Pracujeme na projektu víceméně dva. Martin a Karolína. Nás charakterizuje určitě "Zapálení pro kávu", "dobrá káva". Nemáme rádi komerci a pohrávání si s pravdou.

Jaké byly vaše začátky? Co bylo překvapivě nejsnadnější a co naopak nejtěžší?
Náš projekt rozjíždíme velmi pomalu, a to hlavně vzhledem k naší časové vytíženosti. Projekt by nás sám o sobě neuživil  a ani na to zatím neaspirujeme. Myslíme si, že pokud to jde, je fajn věnovat se různorodým věcem, aby měl člověk širší rozhled a nezůstal tzv. u sebe na dvorečku a nehrál jednohru.
Nejsnadnější bylo asi koupit si doménu. Nejtěžší je pro nás vydávat negativní recenze. Nechceme nikomu ubližovat. Těžké je také najít podnik, kde by espresso a cappuccino (což je náš střed zájmu) opravdu správně připravovali a ještě k tomu měli i vhodnou kávu. To se nám zatím stalo málokde, ale věříme, že takových podniků ještě hodně najdeme. Největší dnešní problém je, že se někdo stále snaží lidi přesvědčit, že espresso má být kyselé a v lepším případě, že to nevadí.

V čem vidíte svůj projekt jiný, originální?
Není zatížen finančně. Nepotřebujeme z něj třískat peníze, a tak opravdu můžeme dělat, co chceme a nemusíme se snažit někomu zalíbit a zaujmout co nejvíce lidí nehledě na morálku. V tom co děláme se pohybujeme více než 10 let v širším kontextu. Nikdo nám nemůže zaplatit za to, abychom někam přišli a napsali dobrou recenzi a za své recenze odpovídáme. Uživatelské a laické recenze často neodpovídají realitě. A v tom je právě náš projekt originální, snažíme do projektu vnést i názor "odborníka". Je hrozně složité to o sobě napsat, ale někdy to přijít musí.
Jsme "hodně do kávy" a rádi bychom, aby lidé opravdu dostali to, co se říká, že dostávají.

Jak vnikl název projektu?
Martin: To jsem takhle seděl u sebe v kavárně a blesklo mi to hlavou. Podíval jsem se na web, co je s tímto názvem spojeno a překvapivě nic moc. Podíval jsem se také, zda nemá někdo registrovanou doménu pod cz a neměl. Pak jsem s tím oslovil moji kolegyni, kamarádku Káju, bez které by to nešlo. A tak jsme na to dva a ve dvou se to vždy lépe táhne. Název vypovídá o tom, co máme rádi a také to, na čem bezpečně poznáte kvalitu kávy -  na espressu.

Jak pracujete na propagací vašeho projektu? Máte např. Facebook a Instagram?
Facebook, máme. Nicméně funguje spíše jako taková výkladní skříň našeho webu iloveespresso.czkterý teď upravujeme a pořád zkoušíme, co nám bude vyhovovat nejlépe. Nicméně se učíme a přidáváme a snažíme se facebook trochu oživit Instagram pomalu rozjíždíme a zase se učíme. To je podle nás úkol odborníka...odborník ví, že se musí učit a učit dál.

Co byste nakonec vzkázali všem, kteří stále váhají, zda do vlastního projektu jít?
Zkusit se má všechno. A jak řekla jedna naše dobrá kamarádka: "Když něco fakt chceš a vysíláš to do vesmíru, tak to prostě jde!". Člověk za sebou nemusí mít vždy velký kapitál ani velká očekávání. Jde začít pomalu, protože čím vyšší očekávání a startovní kapitál, tím hlubší pád to může být. Důležité je hlavně dělat to, co člověka baví.

Proč milujete prodávat na Dyzajn marketu? 
Dyzajn market opravdu milujeme, jelikož na něj chodí fajn lidi, kteří se více zajímají JAK, než ZA KOLIK.
Cítíme také velkou zodpovědnost za to, co prodáváme. Kolem vás je spousta lidí, kteří sami tvoří, věnují tomu čas a svou energii. Pak si tam sami stoupnou a prodávají. To je trochu jiné, než když prodáváte, co jste nevytvořili. Jdete opravdu s kůží na trh a každá pochvala vás strašně povzbudí, ale naopak výtka strašně zpraží. Cítíme to tak, že jsme součástí této akce a rozhodně bychom rádi přispěli k tomu, jak je Dyzajn market dobrý.

Co pro vás Dyzajn market znamená?
Dyzajn market je vlastně naše porodnice. Dostali jsme od JEHO ZAKLADATELKY TEREZIE TUNKOVÉ důvěru opravdu velikou, ne jen že můžeme na Dyzajnu být, ALE stali jsme se I JEHO partnery a velmi si toho vážíme a nechceme Terez a ani zákazníky zklamat. Nebýt Dyzajn marketu, píšeme asi recenze a nemáme možnost se aktivně podílet na našem projektu tímto způsobem a případně komunikovat přímo s lidmi, což by nám moc chybělo a podle nás to mnoha recenzistům chybí. Takže moc děkujeme.

Tak s kým se tam potkám? 
Pro ty, kteří se tam nemohou dostat, což je opravdu škoda, tak vše budu dokumentovat a napíši článek. Takže nikomu nic neunikne.

FOOD STÁNKY:
Na italské farmě
TamarindTree
Frank's
MaKárna
ILoveEspresso
Herbert sirupy
bistro Tady
Cakeland Cupcakes
Upekla

Velvet Bakery Prague



SOUTĚŽ
Napište mi, co byste na tomto Dyzajn marketu (10. a 11. prosince 2016) chtěli nakoupit, sehnat nebo ochutnat.
Na vánoční dárky je totiž jak dělaný.


Soutěž ukončím ve čtvrtek 8. prosince 2016 večer a rovnou vyhlásím výherce.
Tento úžasný a obrovský balíček výher do soutěže věnoval Dyzajn market.

Výhru si můžete vyzvednout kdykoliv do soboty 10. prosince 2016 v krámku Dyzajn off, který se nachází v Praze na Národní třídě.

O CO SE SOUTĚŽÍ:
První výherní balíček: 

Druhý výherní balíček:
Tento článek byl sepsán pro Dyzajn market. 


VÝHERCE 5. ADVENTNÍ SOUTĚŽE:

Prosím vítěze, aby mi napsali na smoothcooking.cz@gmail.com, do předmětu napište 5. Adventní soutěž a pošlete mi váš email a celé jméno. 
Kdo se neohlásí do 3 dnů, bude nahrazen jiným soutěžícím,


33 komentářů:

  1. Kačí, Dyzajn market miluju, ale nebýt Tebe, asi bych ani nevěděla, že něco takového existuje ;) je to úžasná akce, plná krásných věciček, určitě bych se tam ráda zase vypravila a doufám, že i vypravím a najdu ještě pár krásných a stylových dárečků pod stromeček, zatím nedokážu říct, přesně na co se tam soustředím, já nakupuju hodně intuitivně a pocitově, takže když se mi něco hodně líbí, nebo mě to nějakým způsobem osloví, hned se mi při pohledu na nějakou věc někdo vybaví - je to ten správný dárek ;) a určitě ochutnám dobrou kávu a nějakou dobrůtku k ní :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Kaci, jelikoz nemam jeste ani jeden darek na Vanoce, jakoze vubec ne a zacinam byt docela ve stresu z tech vsech lidi v obchodacich, kdyz ja nemam zadny, ale nemam na to popravde kvuli zkouskam ve skole, cviceni a vsem mym brigadam skoro zadny cas, byl by pro me tento market urcite uzitecny :) Chtela bych nakoupit neco originalniho, co jinde treba ani nesezenu, nebo ne tak snadno, coz bych urcite sehnala, nic konkretniho me zrovna nenapada. Budu tedy doufat, ze se na me treba usmeje stesti a vyhraju jeden z techto dvou krasnych balicku a budu moc alespon timhle nekoho z me rodiny podarovat, ale nejspis maminku, ona si na takove originalni, ale zarovne krasne veci potrpi :)
    Muj email: terezka99999@email.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Na minulém Dyzajn marketu jsem byla jen díky Tobě, protože jsem se tak o něm dozvěděla. Ten zimní bohužel budu muset oželit, protože budu mimo Prahu na oslavě narozenin. Ale kdybych tam byla, určitě bych chtěla hlavně okusit něco z jídla, jsem taky hodně na jídlo. Z dyzajnových kousků mě minule hodně oslovily květinkované čelenky, u kterýhc jsem později litovala, že jsem si jednu nepořídila.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, ráda bych tam načerpala nějakou inspiraci na vánoční dárky, protože mě vůbec nic nenapadá! A pro sebe bych si ráda pořídila novou peněženku.
    ann.pavelkova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. O Dyzajn Marketu jsem už slyšela, dokonce jsem se tam už tolikrát chtěla vypravit! Vždycky mi do toho vlezla nějaká povinnost nebo nemoc, takže jsem se na něj pak dostala akorát prostřednictvím fotek blogerek, co se tam byly podívat. Nebo vlogů! Strašně ráda se dívám, co se tam komu líbilo a co si odtamtud přinesl!
    A teď k soutěžní otázce - co bych tam ráda pořídila na Vánoce? Hrozně oceňuji ruční práci a nápady! Sama jsem teď začala trochu fušovat všem švadlenkám do práce a pořídila si šicí stroj. Takže bych rozhdoně šla prohlížet všechny ušité věcičky, především ty, co jsou obléci. Moc se mi líbí třeba retro šaty a tutu sukýnky! Ale to mluvím vlastně jen o dárcích pro sebe :-D Pro přítele bych se šla podívat po nějaké dyzajnové peněžence, taťkovi třeba po pásku do kalhot. Věřím, že něco takového bych rozhodně sehnala. Kamarádkám nějakou roztomilou blbinku, taštičku na nezbytnosti nebo nějakou krásnou brož. Pro mamku? Třeba nějaký šátek, nebo nějakou věcičku do kuchyně. Sestřičku by rozhdoně neurazil nějaký pěkný hrneček. Tak co, myslíš, že bych pochodila? porakovai@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky, chci si nakoupit všechno a ochutnat všechno. :) Ale z těch praktických věcí bych chtěla nějaký hezký hrneček, ale nebráním se ničemu :D a z jídla to je hlavně sladké :)) a káva :) Krásný den Email: kreminek96@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Já miluju plecháčky všeho druhu takže určitě na ty bych se tam chtěla zaměřit :) a pak nějaké stylové vodítko pro pejska :) dkujeme za soutěž :) mishelle17@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj,
    je zde tolik věcí, které bych chtěla ochutnat a zakoupit. Fotka muffina je tak roztomilá, že bych zkusila něco sladkého.
    Koupila bych takový dárek, který by se mi nejvíce líbil, u kterého bych věděla, že t je ten správný pro blízkého. Sháněla bych něco zajímavého, originálního a roztomilého. Nejvíce se mi líbí ruční práce.
    Avšak tady je tolik dobrot, že bych nejspíše zakoupila jídlo a vytvořila z něj dárkový balíček. Musel by však vydržet do rozbalení.
    Měj se hezky!

    natalka.nedomova@email.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ja bych rada na designmarketu videla vyrobce obleceni na noseni deti v satcich. Zoufale shanim hezkou bundu mebo mikinu. Posrradam i hezky a vtipny obleceni na noaeni pro mrnouse. Z jidla bych rada ochutnala poradny pad thai. Bara javurkob@vscht.cz

      Vymazat
  9. Já bych si tam dala dobrou kávu.
    ervulenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Kačí,
    Já osobně Dyzajn market miluji už léta, dříve jsem chodila i na podobný Fashion market,ale vždycky màm smůlu že jsem zrovna v práci a beru si dovolenou právě na Dyzajn ;-)
    Ochutnávám tam Vše, protože je tam vždy něco co zkouším poprvé :-)
    Letos se tam chci kouknout bráchovi po ponožkách,tchýni po ručně dělaném mýdle,kamarádce po naušnicích, a sobě chci koupit Vše pěkné co se mi bude líbit...spíš aby mě někdo držel a já nemusela do výplaty okusovat zdi :-DDD
    Měj se krásně a třeba se na Dyzajnu potkáme ;-)
    Bára
    Barbora.vagneru@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Na Dyzajn market sa určite chystám, pretože verím, že tám chytím nejakú super inšpiráciu na vianočné darčeky, čo presne to ešte neviem, ale nikdy som z neho neodišla naprázdno, takže strach vôbec nemám. Určite si však dám dobrú kávu a kúpim si nejaký diár na nový rok, pretože ten súrne potrebujem :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Kačko :)
    O Dyzajn Marketu jsem se dozvěděla poprvé od tebe a miluju ho ! :)
    Letos mi chybí dárek už jen pro sestru, jeto divné, ale je to největší oříšek, zatím mám jen plátěnou tašku ze ZOOTu a právě se o víkendu chci chystat sem, abych něco originálního ulovila :)
    Nejlépe nějaké tričko nebo něco na zub :)
    Tak snad se poštěstí a nakoupím.

    Přeji ti krásný den a klidný předvánoční čas.
    hvackova96@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Ten cupcake na obrázku vypadá skvěle, hned jsem na něj dostala chuť! Takže ten plus nějakou dobrou kávu na zahřátí :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj kácí rozhodně rozhodně bych si tam šla koupit něco originálního na sebe a do kuchyně ty válečný ty jsou tak roztomilé a praktické letost doufám že mi to vyjde a že se tam podívám moc se na to těším jinak přeji šťastné a Veselé Valnoce a Nový rok

    OdpovědětVymazat
  15. Jelikož jsem milovník burgeru, byla by pro me jasná volba nejaky dobre vypadající burger. A samozřejmě nejakou sladkou tečku, jako je treba uzasne vypadající cupcake na fotce. Nejake darecky bych urcite nakoupila.

    OdpovědětVymazat
  16. Na dyzajn marketu mají nádherné boží věci, miluju origami šperky, které jsem tam loni pořídila, ale i další věci, které znám hodně z fler.cz, ale tady to má člověk hned a bez poštovného :))
    dzeejnyy@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Katkooo,..
    Dyzyjn market jsem vlastně poznala díky tobě a určitě toho nelituji. Moc se mi líbí ten nápad. Úplně nejvíc mě samozřejmě zaujalo jídlo, protože já jsem snad ten největší milovník jídla na světě. Potom jsem se zamilovala do zápisníků a různých notesů, které jsou prostě originální a nadchly mě na první pohled. A dárkový balíček bych pravděpodobně darovala své úžasné mamince, která si ho rozhodně zaslouží a myslím, že Dyzajn market ji určitě nadchne, tak jako mě!
    Užij si zbytek dne,
    s pozdravem Anežka

    anezja@email.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Kačí,nemám ještě žádné vánoční dárky,takže bych tam každýmu chtěla koupit nějakou originální roztomilost a sobě peněženku a třeba
    i kabelku... :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Kačí,
    rozhodně vyrazím at uz tento nebo příští víkend. Plánuji pořídit nějaký drobný designový doplňek a sperk jako darek. A při tomto náročném vybírání bych se posilnila horkou čokoládou a dortem, či cupcakem :)
    anikboehmova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj, už jsem na marketu dlouho nebyla, ale před vánoci je to ideální příležitost. Chybí mi pár posledních dárků, ale jsou to ty nejtěžší, protože moc nevím, co sehnat. Proto si půjdu hlavně pro inspiraci. Ráda bych pořídila nějaká trika, šperk a samozřejmě se na to posilním něčím dobrým. Zuzka (spirall@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  21. Na letnim jsem cekala na muze se sklenickou ruzoveho prosecca. Sel z nejakeho skoleni a ty jeho oci zazarili, jen co me videl sedet na lemu nad Divadelni ulici. Desne se rozzaril! Tak te klidne zase na prosecco.Je sice zima, ale to nam neva..bublinky proste chutnaji i tak. Ja to mam vic na to jidlo;) tak ze urcite chci cupcake a kaficko. A okouknout celenky a hrnicky :)) Ted leti ty se srdicky nebo hvezdicky, cekam ze tu budou mit nejake jine a krasne. Luci (luci.vorisek@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Kaci,
    vzdycky chodim omrkavat nadherny stanek s kvetinama,ikdyz si ted nevzpomenu na jmeno. A taky nevim,jestli tam ted v zime bude:) Hrozne se mi sbihaji sliny na ten burger co je hned v uvodu tohohle clanku..takze na ten asi zajdu:)
    Krasne Vanoce,
    Kristina Sovova
    kri.solarova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  23. Mám ohromný zálusk na nějakou pěknou sukni od Black Mountain. ;-) A pak se také moc těším na šperky, aneb Vánoce přicházejí! ;-)

    OdpovědětVymazat
  24. Dobry den, urcite nejdriv pujdu ke stanku s kavou. A pak bych rada koupila nejaka pranicka a darky pro kamaradku a jejiho psa. Diky a hezke Vanoce. VB

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj,

    na dyzajn market, zejména ten vánoční, chodím pravidelně. Obvykle tam pořídím několik dárků. Letos bych tam potřebovala sehnat několik chlapských dárků.
    Monika Švandrlíková

    OdpovědětVymazat
  26. Přeji pěkný den Kači :)
    V toto nádherné období Vánoc bych na Dyzajn Market zamířila hlavně s úmyslem nakoupit krásné a originální dárky pro svou rodinu. Vždy mám problém najít dárek pro tátu, a tak si myslím, že právě zde by mi mohl nějaký ten nápad cvrnknout o nos :) Dárky pro sestřičku bych tam jistě také našla. Babička nikdy nepohrdla dobrým jídlem a všemožnými vychytávkami do kuchyně, u kterých je originálnost, funkčnost a skvělý design podle mě to nejdůležitější :) Krásnou kuchyň dělají přece hlavně doplňky (a také skvělá kuchařka :D). Věřím, že bych na Dyzajn Marketu našla vše potřebné pro to, abych své rodině zajistila krásná vánoční překvapení :)
    S pozdravem Lucka
    Email: lucie.pospisi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Kačí, určitě bych tam rada koupila nejaký originální dáreček pro dospelou neteř. Ona umí dávat dárky a zaslouží originalitu. Ocení to.
    Stejně tak dáreček pro sebe, pro radost :)
    co ochutnat? Těžko říct, co bude v nabídce.... takové momenty dělají vánoce :)
    patkova.sarka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Kačí,
    Dyzajn Market ráda a pravidelně navštěvuji - vždy s předsevzetím, že se jen tak juknu a pořídím si něco pro radost a odcházím se spoustou skvělých kousků. A proto bych ráda opět objevila pár dárků pro kamarádky pod stromek a jistě i něco pro sebe :) Díky za přehled food stánků - nemůžu se dočkat :)
    pavla.vintiskova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. Kačí Puchtová8. prosince 2016 v 11:15

    Na Dyzajn se moc těším jako minule na burgery a koupit bych potřebovala ještě nějaké drobné dárečky, tričko, brož nebo se mi libi i váleček se vzorem!
    Katerina.puchtova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Milá Kačí,

    Na Dyzajn Marketu jsem byla poprvé teď na podzim a bylo to boží :) Určitě bych tam chtěla koupit nějaké pěkné sešity - minule jsem koupila sešity s květinami a měly úspěch. Nejvíc se ale těším na všechno to jídlo. Musli z Janovy pece je nejlepší, minulý rok dostal táta k Vánocům několik balení a zmizelo během měsíce. Mrzí mě, že tam nebude Koko z Menu domů, protože vývary má nejlepší, obzvlášť ten na přípravu Pho. Určitě zajdu i tentokrát do TamarindTree, ty knedlíčky mě dostaly.
    ... A tak bych mohla pokračovat dál a dál, minulý Dyzajn Market byl zážitek :)

    Měj se krásně, K.

    rieciciarova.k@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  32. Určitě bych si koupila něco na sebe a snad i do kuchyně a hlavně bych vybrala něco, co by udělalo radost mamce! :)

    OdpovědětVymazat