Pojďte si vysoutěžit vánoční dárky!

pátek 12. srpna 2016

PEČENÉ BATÁTY S UZENÝM A ČEDAREM


Abych pravdu řekla, tak batátům jsem propadla až nedávno. Ale o to intenzivněji je připravuji.

Na tyto zapečené batáty mě přivedla fotka na IG zase od Jamieho. Je to prostě bůh vaření. Nedělá z něj žádnou vědu, má super tým, který ho dokáže zastoupit a inspirovat okolí. A taky mě.

Tak jsem si řekla, že zkusím něco podobného, jako jsem viděla na fotce a uvidíme. Abych vám pravdu řekla, tak porci asi pro 4 lidi jsme byli schopní sníst na posezení. Bylo to něco naprosto dokonalého, že se tento recept zapsal do naší rodinné kuchařky a my si ho děláme hodně často. Vlastně pořád.

Tak ho pojďte také zkusit...

Ps: V tomto recept jsem použila čedar z Iceland.cz. Stále se mě na něj ptáte a když už ho vyzkoušíte, tak ho jenom chválíte. Nedivím se. Za tu cenu je vážně výborný.


Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
  • 1 kg batátů
  • 2 cibule
  • 200 g uzeného nebo slaniny
  • 50 g čedaru 
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • chilli
  • jarní cibulka
  • sůl, pepř, olivový olej
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si rozpálíme troubu na 180 stupňů a umyjeme si batáty.
 Poté si je nařízneme, ale nerozřízneme.
 Pokapeme olivovým olejem.
 A dáme péct na cca 20 minut. Musí být měkké.
 Mezitím si pokrájíme uzené na kostičky.
 Cibuli si pokrájíme na půlkolečka.
 A orestujeme je spolu s pepřem.
Nyní přichází na řadu čedar. Já doporučuji tento. Je z Iceland.cz. Mají ho tam za 35 Kč a poměr cena a kvalita je více než výborná.
Čedar si nastrouháme.
 Vytáhneme upečené batáty z trouby.
 Vidličkou je lehce rozmáčkneme.
 Naplníme je směsí uzeného a cibulky.
 Posypeme nastrouhaným čedarem.
A dáme zapéct zpět do trouby.

Mezitím si pokrájíme čili a jarní cibulku.
 Vytáhneme batáty z trouby.
 Zakápneme zakysanou smetanou, chilli a jarní cibulkou. Dokonalost!
Tento recept byl sepsán pro Iceland.cz.
Talířek jsem dostala od firmy hnst.ly. (doporučuji se podívat na jejich eshop)
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.

12 komentářů:

  1. Tak to se mi moc líbí.Už jsem je měla kolikrát v ruce a vždycky jsem je vrátila zpátky,teď už je dám rovnou do košíku.

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam �� , tak to se chystám co nejdříve vyzkoušet !!

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju batáty! Recept si poupravím pro vegetariány a určitě vyzkouším!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to úžasně! Musím vyzkoušet! ❤️😉

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá luxusně, zrovna včera jsem batáty koupila, takže o víkendu to prubnu. Díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska byly na oběd a je to fakt výborný! Díky za super recept, určitě jsem ho nedělala naposledy :-)

      Vymazat