BORŮVKOVO AVOKÁDOVÝ PUDINK

Když jsem vám psala o Čokoládovým raw a Jahodový raw pudinku, tak jsem se zmínila i o borůvkovým. A to je možná můj favorit. I když vlastně nevím, všechny verze jsou úžasné.

Tento tedy není raw, protože v něm je čokoládové pražené arašídové raw máslo, ale to nemění nic na tom, že to je zdravá verze pudinku, která je naprosto neodolatelná.

Schválně, až si nasbíráte nebo koupíte borůvky, tak ho zkuste a dejte mi vědět, jak jste si na něm pochutnali. Věřím, že dokonale a že nikdo nepozná, že to je složené pouze z ovoce a oříšků.

Doba přípravy: 5 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2

INGREDIENCE:
  • 1/2 zralého avokáda
  • 200 g borůvek
  • 100 g kokosového krému
  • 2 lžičky chia semínek
  • 2 lžičky slunečnicových semínek
  • 4 lžičky oříškového čokoládového arašídového másla (doporučuji Šufánek)
  • 1 lžíce javorového sirupu

Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Do mixéru vložíme půlku avokáda.
Také 200 g borůvek.
 Dále 100 g kokosového krému.
 Chia semínka.
 Slunečnicová.
 Ještě 4 lžičky čokoládového arašídového praženého másla
 Také javorový sirup.
A vše umixujeme. Podáváme zalité trochou javorového sirupu, s borůvkami, slunečnicovými a chia semínky.



14 komentářů:

  1. Mňamka, určite vyskúšam. Vyzerá to skvele.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  2. Ohh tak to vypadá přímo neodolatelně :D Na zahradě budeme mít letos spoustu borůvek, takže recept ukládám a určitě vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
  3. To musím vyzkoušet, vypadá to úžasně! :) Zatím dělám jen avokádovo banánový a naprosto ho zbožňuju :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je klasika, také na něm ujíždím. Pak jsem ale vyzkoušela s jahodami (ten už je také na blogu) a pak tento a oboje totální pecka :-)

      Vymazat
  4. Vyzkouseno, snedeno, jednim slovem POCHOUTKA. Konecne recepty kde se daji naplno vyuzit vsechny ty zdrave dobre ingredience. Konecne vim co s chia seminky nebo treba avokadem ( krome quqcamole a jednohubek) jen jsem misto boruvek dala maliny a pridala strouhany kokos a na vrh pro meho muze amaranty susenky, protoze u nej jak si do dezertu neni do ceho kousnout, tak jako by to nebylo :) a bylo to tez vynikajici. Vyzkousela jsem i ten cokoladovy a ten proste nemel chybu. Dekuji Kato jses pro me a mou rozrustajici se rodinu velkou inspiraci... a presto ze ted nejsem moc casove schopna pracovat na svem blogu, tak nalezam utechu a inspiraci vzdy u Tebe, za to dekuji Zdenca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko děkuji moc za krásnou zprávu. S malinami to musí být také božské. Podobné složení mám v jahodovém, ten už je také na blogu. Avokádo je vděčná surovina a dost neutrální, takže s ním jde nespočet možností :-)

      Vymazat
  5. V radiu před týdnem hlásili, že letos má být výborná úroda borůvek a nejvíc v Krušných horách. My se právě letos stěhujeme přímo ne hory a stačí mi vyjít za barák a mám tam borůvkové pole. Jak já se těším :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj. Dnes jsem delala broskvovou verzi. Jine ovoce nebylo k dispozici. Vynikajici, sice kalorivke - ale zdrave :) Hezky vecer. Darma

    OdpovědětVymazat