RESTAURACE: CULINARY AROMA

“Elite Bloggers – Content Marketing”

Jednoho dne jsem dostala pozvánku do restaurace Culinary Aroma. Tato restaurace se nachází v Galerii Harfa úplně nahoře. Většinou v obchodních centrech jsou pouze fast foody, které naprosto odsuzuji, tak jsem si řekla, že tohle zkusit prostě musím. V pozvánce stálo, že je to velmi příjemná restaurace s výborným jídlem a krásnou střešní zahrádkou. A to se také potvrdilo. Z této návštěvy jsem odcházela s opravdu dobrým pocitem a určitě se sem ještě někdy vrátím.
Je to sice rušnější místo, restaurace je poměrně veliká a byla po celou dobu úplně plná, ale na pohodový oběd, či návštěvu s dětmi ideální.

Jednoho dne jsme se tedy s manželem vydali na oběd. Mno oběd, nakonec jsme tu seděli přes 4 hodiny, povídali si a užívali si toho úžasného jídla.

Jak jsem psala, restaurace se nachází na střeše Galerie Harfa. Parkování je zde na celý den zdarma a tak člověk se nemusí stresovat tím, kde nechá auto a popřípadě kolik ho to bude stát. Což je jedna z výhod.
Usadili jsme se stolku ihned vedle okna. Blogeři chápou, potřebuji přeci maximální přísun denního světla. Přišla obsluha a donesla nám jídelní lístek. Úplně bych to asi nenazvala lístkem, ale giga listem. Tohle mě většinou odradí. A tenhle je obzvlášť nepřehledný. Tedy aspoň pro člověka, který tam je poprvé. K jídelnímu listu patří ještě další list a tam je denní nabídka. Každopádně po chvilce pátrání jsme si vybrali.
Já jsem si chtěla dát bruschettu s rajčaty, ale obsluha mi doporučila s pestem, dijonským mascarpone, okurkou, rukolou a parmskou šunkou (115 Kč). Arty si dal brokolicovou polévku (39 Kč). K tomu jsme si dali domácí citronovou a grepovou limonádu.
Po chvíli nám obsluha přinesla limonády, které musím opravdu pochválit. Vážně chutnaly jako dělané z čerstvě vymačkaných citrusů. Dále nám přinesli předkrmy.
Ta moje varianta mě celkem zklamala. Bohužel chuť dijonského mascarpone překryla chuť všeho ostatního. Já bych tam tento krém vůbec nedávala a nebo porci zmenšila na polovinu. Ale věřím, že pokud si to chce dát někdo k sklenici piva, je to dobrá alternativa.
Artyho polévka chutnala dobře. Byl to klasický brokolicový krém s kousky jarní cibulky. Kdybychom ale věděli, co nás čeká, předkrm bychom si vůbec nedávali. Protože teprve teď začal ten pravý orchestr chutí, který mě opravdu nadchl.

Potěšila mě nabídka freshů (89 Kč). Když nevím, co si dát, tak si ho objednám a namíchám s jemně perlivou vodou. Mám pak tu nejlepší domácí limonádu.
Tentokrát jsem si dala mix pomeranče a grepu. Dokonalost.
Jako hlavní chod jsem zvolila něco lehčího a tak jsem zabrouzdala do vege jídel. Myslí totiž i na vegetariány a dokonce mají nabídku paleo stravy.

Objednala jsem si tedy Restovanou hlívu ústřičnou s grilovanou polentou a paprikovou omáčkou (129 Kč). Jídlo bylo perfektně dochucené, hlíva jemně křupavá, polenta voněla grilem a omáčka z grilovaných paprik už byla jen třešničkou na dortu. Opravdu moc dobrá kombinace.
Arty si objednal Norského lososa s grilovanou zeleninou (389 Kč). Bylo to na doporučení obsluhy. Sdělili nám totiž, že ryby mají chlazené a v žádném případě mražené. To nás opravdu potěšilo.

Jeho steak z lososa byl skvělý a zelenina k tomu výborná. Byla orestovaná a stále křupavá. Tak to mám ráda.
Nyní už jsme byli opravdu sytí, ale co vám budeme povídat, nabídka dortů nás zlákala a otázka obsluhy, zda si dáme dezert a kávu také. Tak jsme si opět nechali doporučit.

Zvolili jsme opravdu skvěle, ale překročili jsme hranice obsahu našeho žaludku. A tak jsme se uvelebili do židle a pomalu si vychutnávali ty úžasné dezerty a zapíjeli to kávou a šálkem čaje. Tahle mise nám trvala skoro 3 hodiny. Ano, jen dezert :-)

Přinesli skořicový cheesecake (99 Kč). První zaboření vidličky a poté vložení do úst byla naprostá dokonalost. Určitě znáte takové ty rádoby cheesecaky. To tohle opravdu nebylo. Naopak. Byl to úžasný, poctivý, jemný cheesecake s jemnou chutí skořice a čerstvých jahod. Dokonalost.
Jako druhý dezert jsme si objednali jejich brownie (96 Kč). Musím říct, že tak dobré brownie jsem už dlouho neměla. Byl to obdelník plný opravdu čokoládové chuti, lískových oříšku a omáčky z malin. Na tohle brownie si tam určitě někdy zajděte.

Tím, že v tom brownie bylo tolik čokolády, tak se to nedalo sníst. Bylo to opravdu syté a hutné. A tak jsme u toho seděli, jedli, seděli a jedli. A povídali si. Konečně. Zase jsme měli chvíli pro sebe, kdy jsme nikam nemuseli spěchat a užívat si jeden druhého.
Další věc, kterou jsem tam uvítala byla ta, že nabízí bezkofeinovou kávu a dokonce se sójovým mlékem. Toho jsem ihned využila a ochutnala (65 Kč + 10 Kč za sojové mléko).
Jo a to jsem tu ještě neřekla. Měli jsme tak velké oči, že jsme si objednali i jejich 72% horkou čokoládu (105 Kč). Já je miluji a všude je zkouším. Málo kde je mají ale dobré. A tahle? To byla naprostá dokonalost. 

Byla taková jemná, našlehaná a přitom s výraznou chutí kvalitní čokolády. Prostě mňam.
Nakonec jsme si dali další čaj. Já zázvorový a Arty černý a pomalu uždibovali dezert a "umírali" uspokojením chutí. Všech chutí.

A na úplný konec? Dali jsme si panáka.
Ba ne. Víte, že nepiji alkohol. V takovýchto rozkošných skleničkách podávají vodu ke kávě :-)
---------------------------------------------------------------------------------------

DALŠÍ NÁVŠTĚVA
TENTOKRÁT QUCK´S GRILLU A SNÍDAŇOVÉ ČÁSTI

Ano, jak jsem říkala, věděla jsem, že zde nejsem naposledy. Další návštěva ale už nesměřovala do klasické restaurace, ale do části, která je otevřená už od 8:30 a podávají tam snídaně a obědy formou vlastní obsluhy, otevřené kuchyně, v prostorách, kde u každého stolu je zásuvka a jsou vhodné na pracovní schůzku či takové ty naše blogovací dny.
O prostředí jsem se už lehce zmínila, ale ještě co musím podotknout, že myslí na milovníky novin a čerstvého denního tisku. Jediné, co na mě působilo lehce zvláštně bylo umístění novin. Vypadalo to totiž, jako by je tam spíše někdo zapomněl a ne, že si je odtamtud mohu půjčit.
A teď k jídlu. Šéfkuchař mi povídal o nabídce snídaní. Mají základní 4 snídaně. A slanou a sladkou. Ve sladké je například farmářský jogurt. To jsem uvítala. Ty já mám moc ráda.
Dále také míchaná vajíčka podávaná s kousky pečiva, rybičkovou pomazánkou a zeleninovým salátem. Tahle snídaně sama o sobě je velmi sytá.
A nebo také domácí štrůdl nebo bábovku s výborným vanilkovým krémem.
Ale kdyby vám cokoliv nestačilo, tak si můžete dojít do jejich samoobslužného bufetu a nabrat si třeba medových plástev, musli, zeleniny, uzenin nebo čerstvého pečiva. A nebo se také můžete podívat, jestli vám ty vajíčka kuchař připravuje správně :-)
Mno a to je vše z  návštěvy. Ochutnala jsem úžasný štrůdl, který byl vážně moc dobrý a ten krém u toho také. Dále si dala vajíčka a pomazánku. Salát jsem bohužel nesnědla. Byl nedochucený. Vlastně jen nalámané listy ledového salátu a okurka. Příště bych to aspoň zakápla olivovým olejem. Dopila jsem šálek bezkofeinové kávy, sepsala tento článek a šla domů.

Takže pokud vás cokoliv z tohodle zaujalo, bydlíte v okolí Harfy nebo jen sháníte místo na klidné blogování či pracovní schůzku, tak zkuste tuto restauraci. Má to dobrý nápad. Dělí se na dvě části, jedna snídaňová a obědová fungujíci přes všední dny. Druhá klasická restaurace fungující celý týden.

Já z této restaurace odcházím s dobrým pocitem a na ty jejich dezerty se na sto pro vrátím. Děkuji za pozvání a za rozšíření nových zkušeností, chutí a znalostí :-)

A teď už jen pár fotek z interiéru...


4 komentáře:

  1. Oceňujem, že majú celkom široký výber vege jedál... niekedy mám ozaj problém si vybrať menšie zlo... Inak, krásne fotky, už sa neviem dočkať, kedy reštauráciu navštívim.

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek a nádherný fotky, Kači :) hlavně na ty dezerty jsi mě neskutečně nalákala, uplně ten cheesecake cítím v puse <3

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá nádherně :) ten cheesecake a losos- nádherna, mňam! A snídaně - to bych si též dala :D

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek :) ! Obzvlášť ta první restaurace zní lákavně :) !

    Míša - runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat