TRAVEL TIPS: KAM ZAJÍT V BEROUNĚ?

Jak už jste někteří mohli postřehnout z mého vlogu, tak blízkou Berouna mám chatu. Jezdíme tam už od mého dětství a myslím si, že celé berounsko a křivoklátsko mám prochozené.

Jenže nyní jsem dorostla do takového věku, kdy jsem si řekla, že je na čase cestovat za jídlem. Nejvíce mě sice inspiruje zahraničí, protože mám pocit, že tam najdu to, co tady v ČR ještě není. Ale není nad to cestovat po rodném kraji a poznat to, co nám Česká republika nabízí.

Nedávno jsem se vás tedy ptala, kam zajít v Berouně. Překvapilo mě, jaké množství návrhů mi přistálo na mém Instagramu a Facebooku. Bylo tedy poměrně náročné vybrat těch pár, které jsme schopni stihnout.

Trochu nám pomohlo roční období, protože nyní v zimě ještě několik podniků nefungovalo. A tak výběr byl jasný. S tím přicházel ale další závazek. A to, vrátit se do Berouna na jaře. V květnu a září se tam pořádají hrnčířské trhy, které mají velkou oblibu u místních, ale i u lidí například z Prahy. Takže se tam zaručeně vydáme a poznáme další místa a podniky.



NEJLEPŠÍ KAVÁRNY A RESTAURACE
 U každé restaurace stačí kliknout na její název a otevře se vám celkové hodnocení a další fotky.

Slapská 131 (Hornohradební), 26601 Beroun, Česká republika

Tento bufet mi doporučovala většina z vás. Takže první krok mířil přímo tam. Na skle je napsáno, že se jedná o veganské a vegetariánské bistro. Což může mnohý odradit. Ale...
Je to tam naprosto skvělé. Moc milá obsluha, krásné dřevěné stoly, hodně oken a nespočet sladkých a slaných pochutin za super ceny. A mají výbornou kávu.

Určitě, až pojedu do Berouna, tak tam zajdu znovu. To je jasné.

Koza roza
Politických vězňů 153, 26601 Beroun, Česká republika

Tato restaurace je další, na které se shodla většina z vás. Sice Black dog je asi známější, ale Koza roza stojí za vyzkoušení.
Je to velmi příjemná a restaurace s nádhernou zahrádkou, milou obsluhou a dokonalými Burgry. Na výběr mají i jiná jídla, ale burger je jejich dominantou.
Dokonce získali v roce 2014 2. místo a v roce 2015 3. místo na burgerestu. A to mluví za vše. Já si dala burger Stará koza roza a byla to naprostá dokonalost. Růžový kus mletého masa s obrovským plátkem kozího sýra. Burger zde stál 150-169 Kč.
Black dog bar and grill
Česká 140 (Nám. Joachima Barranda), 266 01 Beroun, Česká republika
 
Black dog musí znát už každý. Byl to podnik, který začínal v malých berousnkých prostorách se zahrádkou. Zájem byl ale tak velký, že tyto prostory opustili a přesunuli se do většího. Ten, kdo zažil staré prostory bude souhlasit s mými slovy.
Dříve to byl podnik s otevřenou kuchyní, jídelním lístkem psaným křídou na tabuli, která se nacházela nad hlavami kuchařů a celkově to byl takový domácí podnik.
Se stěhováním přišla i modernizace nebo spíše modernější prostory. Na mě už až moc. Mám ráda to útulno, které bylo v prvních prostorách. Ale chápu je. Restauraci mají stále plnou a zvětšením prostorů mohli uspokojit tak velkou poptávku.
I když se mi více zamlouvá nyní Koza roza, tak Black dog si vybudoval úžasné jméno a tak určitě stojí za to, tam také zajít.
Šťastná koza
Husovo náměstí 41, 26601 Beroun, Česká republika
 
Tento bio obchůdek s kavárnou patří stejnému majiteli, jako je Barevný bufet. Bohužel, jsem neměla tu možnost se tam zajít podívat, protože měli zavřeno.
Ale přes okno to vypadalo moc pěkně. Bio obchůdek s pár stoly umístěnými přímo u okna a s výhledem na celé Husovo náměstí.

Další podniky na Vaše doporučení
BEROUN
Jiná káva
U Kasáren 192, 266 01 Beroun, Česká republika
Berounský pivovar Medvěd u nádraží
Tyršova 135, 266 01 Beroun, Česká republika

Istra
Havlíčkova 130, 266 01 Beroun, Česká republika

U Hradeb
Zámečnická 11/1, Beroun, Česká republika

Pizzeria Carino
Na Klášteře 75/2 (Husovo náměstí), 266 01 Beroun, Česká republika

Strakatý králík - palačinkárna
Na Ostrově 9, Beroun, Česká republika

Česká ulice - skvělý Durum s ovčím sýrem
La Paz - mexická  restaurace u násměstí
Pekárna u Viléma

NIŽBOR
Zastávka Nižbor - restaurace Tomáše Hanáka
K nádraží, 267 05 Nižbor, Česká republika

ŽEBRÁK
Restaurant Genius Loci
Náměstí 54, 26753 Žebrák, Česká republika

SVATÁ U BEROUNA
Na Svaté
Svatá 68, 267 51 Svatá, Česká republika

PAMÁTKY A JINÁ MÍSTA
Husovo náměstí, Beroun, Česká republika
In-line dráha do Srbska
Zborovské nábřeží, 26601 Beroun, Česká republika
Městské medvědárium
Městská hora, 266 04 Beroun, Česká republika
266 04 Beroun, Česká republika
Beroun golf club
Na Veselou 909, 266 01 Beroun, Česká republika
Beroun, Česká republika


3 komentáře:

  1. Krásne miesta... v lete sa chystáme do ČR, tak ak náhodou... vieme kam (:

    Daniela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, do té doby snad ještě nějaké inspirace přibydou :-)

      Vymazat
  2. Black dog je úplně super! Nejlepší je to tam podle mě ale v létě, kdy se dá sednout na terasu a dát si jejich výbornou domácí limonádu ;-).

    OdpovědětVymazat