2 ZELENÉ MĚSÍCE S CHLORELLOU + CO TO JE CHLORELLA

Jak už jistě nápis napovídá, rozhodla jsem se pro očistu organismu a posílení imunity. A k tomu je právě dobrá chlorella. Nebo to aspoň všude slýchám. Pokud jí někdo užíváte nebo jste jí užíval a přineslo vám to něco, budu moc ráda za vaše zkušenosti a další komentáře.

Já jsem v tomhle nováček. Nikdy jsem chlorellu neužívala, ale všude jsem o ní slyšela. Jediné, co občas piji je spirulína a to ve Smoothie, když chodím do Cacao Prague. Vypadá to jako žabinec, ale ve spojení banánu a jahod je to moc dobré. Zkuste někdy.
A teď zpět k chlorelle. V poslední době jsem si prošla několika nemocemi a celkově je můj organismus oslabený. Do toho je před námi podzim a zima, kdy každý prská a nemoci na nás číhají na každém rohu. Tak jsem se dala do řeči s firmou ChlorellaCentrum.cz, povídali jsme si o tom, co mi tato kúra může přinést a já se rozhodla jít do toho. Zkusit užívat měsíc tento zelený zázrak a sepsat to, co pociťuji. Tedy teď ještě ne, ještě jsem nezačala.

Chlorella je dobrá na detox těla, posílení imunity, dodání živin a vitamínů, popřípadě zlepšení pleti, nehtů a vlasů.

Nebudu to testovat sama. Zapojím do toho i svého manžela. Chci zjistit, jak to působí na ženský organismus a jak na mužský. Jak to budu snášet já a jak můj muž. Vše chci zaznamenávat a poté vám sepsat finální článek o tom, co mi to dalo, popřípadě vzalo. Uvidíme...


A teď k samotné chlorelle. Víte, co to přesně je? Odkud to pochází?
CO TO JE CHLORELLA?
Chlorella je zelená mikroskopická řasa, která roste ve sladké vodě. Existuje již přes tři biliony let a je to zřejmě jedna z prvních a nejjednodušších forem života na naší planetě. 

Název chlorella vznikl spojením slova „chlor“, což znamená řecky zelený, a slova „ella“, což v latině znamená malý.
 
Svojí fotosyntetickou schopností, která je několikanásobně vyšší než u jiných rostlin, produkuje přibližně 38 krát více bílkovin než sójové boby a 55 krát více než rýže.
 
Existují více druhů chlorelly, ovšem Chlorella pyrenoidosa obsažená v těchto tabletách je na živiny nejbohatší. V Japonsku byla dokonce zkoumána jako možný zdroj živin v období nedostatku potravin po skončení 2. světové války.

Chlorella obsahuje kompletní bílkoviny, všechny vitamíny skupiny B, vitamín C, vitamín E, minerály (zinek a železo), esenciální mastné kyseliny, bílkoviny, nukleové kyseliny, chlorofyl a obrovské spektrum dalších účinných látek. Obsahuje tedy všechny důležité živiny, které lidské tělo potřebuje.
(text zapůjčený ze stránek ChlorelaCentrum.cz) 
 Doufám, že vás to bude zajímat a že do toho třeba někdo půjde semnou. Třeba to někoho inspiruje.
 
A jak jinak posilujete organismus vy?


11 komentářů:

  1. Chlorellu jsem užívala od značky Greenways společně s mladým ječmenem.. Musím říct, že to mělo neuvěřitelný dopad na moje trávení. Přišlo mi, že se mi jídlo trávilo líp a mnohem rychleji. Pocítila jsem taky velký nárůst energie, takže doporučuji brát chlorellu ráno hned jak se probudíte a nejlíp zapít vlažnou vodou. Pokud jí teda nekoušete i takové lidi jsem viděla :D
    Upřímně si nejsem moc vědoma toho, jestli se tělo zbavilo všech škodlivých látek, protože jsem to užívala jen 2 měsíce a to mi přišlo jako krátká doba na důkladné pročištění.
    S chlorellou mám dobré zkušenosti a rozhodně jí můžu doporučit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji užívám dle popisu na obalu 3x denně. Začínám ráno ihned po probuzení a nemixujuji. To by mě nenapadlo. Vyhovuje mi, že tato je v tabletách a mohu jí zapít a nemusím jí míchat ve vodě. To vím, že pila mamka a to by mi asi tolik nevyhovovalo.

      Zatím jí beru pár dní, takže žádný extra rozdíl nepociťuji, ale těším se na tu energii. Poslední dobou jsem dost vyřízená :-)

      Vymazat
    2. Ahoj, mohla bych se zeptat Aneta Sajvaldová jakou značku si užívala, že si jedla jen jednu tabletku denně? U většiny výrobků je šílené množství tablet za den a to mě dost odrazuje :-/ Jinak bych to ale moc ráda vyzkoušela :-) :-)

      díky za odpověď

      Vymazat
    3. To je pravda. Toho množství jsem se také zděsila prvně. Ale na druhou stranu už od dětství beru všemožné léky, doplňky, takže to beru v pohodě. Ale naprosto rozumím tomu, že to někoho odradí.

      Vymazat
    4. Nee, jednu tabletku denně jsem nebrala :) Brala jsem jich ze začátku 15 a každý den jsem přidala jednu a nebo jsem to nechala na 15. Řekla bych, že takové množství bohatě stačí. Jinak chlorela byla od značky GREENWAYS.

      Vymazat
  2. Ahoj Kaci...ja uzivam chlorellu od kvetna u mna negativa len to ze ma o tri dni bolela strasne hlava ale to na druhy den preslo....a pozitiva no viac energie, krajsia plet ale co som strasne rada je ze mi zacala pravidelne menstruacia. No na kazdeho to vplyva inac ....tak som zvedava vo napises ty. ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlava mě také bolela. Já jsem člověk, kterého hlava bolí tak jednou za rok a od té doby, co nepiji alkohol, tak už hooodně dlouho ne.
      Takže jsem si říkala, co to je. Ale to, že by mohla bolet hlava na začátku jsem slyšela a jak píšeš, trvalo to 3 dny a pak konec. Naštěstí :-)
      Jiné příznaky zatím nepociťuji, ale beru jí pár dní. Tuto kúru mám na 2 měsíce, ale jestli to bude fungovat, tak v ní budu určitě pokračovat :-)

      Vymazat
  3. Dobré ráno Kači,
    podle čeho jste si vybrala Chlorellu Pure? Je strašně moc druhů a nevím, do které jít :)
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně bych se v tom také nevyznala. Ale psala jsem si se slečnou Bárou z ChlorellaCentrum a ona mi poradila. Napsala jsem jí, co mám za problémy, co bych chtěla eliminovat a čeho dosáhnout a ona mi doporučila tuto.
      Ještě se to dá kombinovat se spirulínou nebo mladým ječmenem, ale vše záleží, co člověk před tím už užíval, co chce a tak. Nezdá se to, ale dělá to zázraky a i když jsem na doporučení začala s užíváním jedné tablety a pak po jedné navyšovala až na ty 4-6 3x denně, tak mě stejně první tři dny bolela hlava a to mě normálně nebolívá. A to jsou příznaky, o kterých mluví každý. Takže to chce vážně opatrně a nejlépe se opravdu poradit. Zkus také napsat. Kontakt najdeš v prokliku v článku :-)

      Vymazat
  4. Ahoj!Výsledky testování si můžeme někde přečíst? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec jsem je bohužel nesepisovala, protože jsem to ze zdravotních důvodů musela ukončit. Ale manžel jí stále konzumuje a je spokojen :-)

      Vymazat