NADÝCHANÝ DEZERT Z CREME FRAICHE S RYBÍZEM A PRAŽENÝM SEZAMEM

Když jsem připravovala recept na Domácí noky s creme fresh a pórkem, tak jsem přemýšlela, co udělat z druhé půlky creme fresh.

Občas prostě stačí jen půl kelímku, tak co s tou druhou? Třeba tento recept. Je to lehký našlehaný dezert, který dodržuje přísná kritéria dnešní módní doby. Černá a bílá je jednoduše "in".

Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 porce
    
INGREDIENCE:
  • 1 kelímek šlehačky ke šlehání
  • 1/2 balení creme fraiche
  • 2 lžičky vanilkové pasty nebo semínka z 1 vanilkového lusku
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu
  • sezónní ovoce
  • pražená sezamová semínka
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Do hluboké mísy nalijeme smetanu ke šlehání.
 Ušleháme do tuha.
 Přidáme půl kelímku 250 g balení creme fraiche.
 Dále přidáme vanilkovou pastu nebo rozřízneme vanilkový lusk na půl a vyškrábneme semínka.
 Dále přidáme dvě lžíce strouhaného kokosu.
 Jednu lžíci třtinového cukru.
 A vše lehce prošleháme.
 Směs přendáme do pěkných skleniček, ze kterých to poté budeme servírovat.
Na pánev si nasypeme sezamová semínka. Já použila směs černých a bílých. Lehce je opražíme, aby se zvýraznila jejich chuť. A posypeme jimi dezert.

Servírujeme společně se sezónním ovocem, jako je rybíz, maliny, jahody, borůvky, meruňky. Prostě cokoliv.
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


2 komentáře: