BRUNCH + FRANCOUZSKÝ MARKET/LE MARCHE FRANCOISE



Tato sobota byla jedna z těch, kdy jsou plány otevřené. Podle toho, s jakou náladou se probudíme, to budeme dělat. Děláte to také ta někdy?
 
Jeden plán jsme ale měli a to jít na Le marche francoise, který se každoročně koná na Kampě.
 
Vzbudili jsme se a nechtělo se nám snídat doma. Stále jsme dospávali šok z návratu z dovolené a chtěli jsme zajít na nějaký brunch, který nás probudí a hodí do pohody.
 
Zapnula jsem stránky Bookio.cz a hledala, kdo má zrovna otevřeno. Moc toho nebylo a tak jsme se vydali do Pastaře. Tam už jsme jednou byli a moc se nám to líbilo. A ještě ke všemu to je hned vedle Kampy, kde se konají ty trhy.
 
Zarezervovali jsme stůl a vyrazili...
Přivítání bylo úžasné. Majitel restaurace zářil optimismem a měl úsměv od ucha k uchu. Na stole nám přistálo menu. Jelikož bylo strašné, ale opravdu strašné vedro, tak jsme chtěli něco lehkého.

Já si dala salát, který mě už podle menu velmi zaujal. Byl to rukolový salát se smetanovou mozzarellou, višněmi a pistáciemi (129 Kč). Kombinaci sladkého a slaného mám ráda pouze, když se jedná o kvalitní potraviny (kozí - sýr fík, pomeranč - salát atd.). Rozhodně ne broskev a kuřecí  plátek :-)

Když mi přinesli salát, věděla jsem, že jsem zvolila opravdu dobře. Už od pohledu vypadal úžasné a ta chuť? To bylo něco. Jemně ochucený salát s výraznou chutí višní byla opravdu dokonalost. Na tohle si ještě někdy zajdu.
Manžel si dal polévku a to hráškový krém (59 Kč). Ten byl také výborný a jemný. Jen v tom horku se u toho lehce zapotil.
K jídlu jsme popíjeli lahodné víno. Nevím, jaké jsme přesně měli. Já měla bílé, manžel růžové. Obě dokonalé.
Už když jsme dojídali, tak jsme nahlíželi do vitríny, odkud se na nás nakrucovali dortíčky. Měli výběr cca 10ti druhů + 5 dezertů v jídelním listě.

Tento Cheesecake s jahodovým tataráčkem a vanilkovou zmrzlinu byl zrovna z denní nabídky. Název mě tak zlákal, že jsem neodolala.
Dále jsme si vybrali tři dezerty z vitríny a anichž bychom to věděli, tak mají akci - variace tří jakýchkoliv dezertů za 99 Kč. Zvolili jsme čokoládovou kostku, která byla bezlepková. Za mě obrovský palec nahoru. Tohle bylo něco tak dokonalého, že si to určitě koupím znovu. Bezlepek bych na tom nepoznala.

Další jsme si dali máslový košíček s vanilkovým krémem a čerstvým ovocem a k tomu borůvkové tiramisu.
Vše opravdu dokonalé. Ale cheesecake a čoko kostka vede!!! K tomu jsme popíjeli čaj a kávu a užívali si velmi krásné prostředí.

Ps: takhle milou obsluhu jsem dlouho nezažila.
Když jsme dojedli, tak jsme se vydali na Francouzské trhy na Kampě. Už z dálky byla slyšet francouzská hudba a my jako bychom se rázem ocitli zpět v naší oblíbené Francii.

Prošli jsme si stánek po stánku nakupovali pochutiny. Sázkou na jistotu je tento Cider. Ten kupujeme každoročně (120 Kč).
K tomu jsem si ve Votre Plasir koupili meruňkovou skleničku s mandlovými sušenkami a levandulovým krémem (75 Kč) a k tomu karamelový dezert (49 Kč). Z toho umírám. To je vidět ve videu.

Dále jsme si koupili bagetu. Tu musíme mít vždycky (50 Kč).
Také tam byl opět stánek s francouzskými klobáskami. Mají na výběr snad 20 druhů. Moje nejoblíbenější je ta s vlašskými ořechy, ale nakonec jsme si koupili s cibulkou (110 Kč).
Tady to ani nemusím komentovat. Já ten dezert prostě miluji.
A tady už nastala pravá francouzská pohoda. Ukořistili jsme lehátka a užívali si sluníčka. Všichni se před ním schovávali do stínu, ale my vytrénovaní z Francie jsme si sedli přímo na něj a vyhřívali se.
A po návratu z trhů jsme si připravili náš oblíbený recept, který mě v podstatě naučili KitechStory. Já na ně přidám ještě trochu borůvek a zakápnu tekutým medem či javorovým sirupem. To je něco.
Recept bude brzy na blogu.
 A k tomu jsme popíjeli Cider od Prager.
A pro pobavení pár MasterChef fotek...když to vyjde, tak budu s tímto projektem spojená více, než jsem kdy doufala :-)
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:


PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


2 komentáře:

  1. Všechno vypadá bájecne,obzvlast ten salát a dezerty :D !
    Ta čelenka vám opravdu moc sluší :) !

    OdpovědětVymazat