RICOTTOVÝ KOLÁČ S TUŇÁKEM A ŠPENÁTEM


Když jsem připravovala Velikonoční brunch (o tom Vám napíši, co nejdříve), tak jsem přemýšlela, jaké pochutiny připravit.

Vždy se snažím, aby výběr byl co nejpestřejší. Trocha sladkého, slaného i kyselého nikdy neuškodí. Já si s tím opravdu vyhraji.

Jasnou volbou byl koláč z listového těsta. Obvykle dělám s karamelizovanou cibulkou (recept ZDE), ale teď to ke klasice, kterou zná už celé mé okolí přidat i něco nového.

Napadla mě kombinace ricotty, špenátu a tuňáka. Tak nějak jsem vše riskla a doufala, že to bude dobré. Co dobré, výborné.

Už při potírání těsta, jsem si libovala nad chutí ricotty. A pak, když jsem jí zapekla a přidala špenát s tuňákem, bylo mi jasné, že to bude pecka a také byla. Vážně dokonalé. Takže pokud Vám přijde návštěva a chcete udělat něco rychlého, snadného, ale přesto chutného. Nebo jestli pořádáte piknik či grilování, tak je to určitě také vhodná pochoutka.

VIDEO POSTUP NALEZNETE ZDE:


Doba přípravy: 30 minut
Náročnost:  malá
Počet porcí:  18 ks
INGREDIENCE:
  • listové těsto
  • ricotta
  • hrst spařeného špenátu
  • plechovka tuňáka
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.

Listové těsto si rozkrojíme na tři obdélníky a všechny tři rozválíme. Rovnoměrně rozprostřeme ricottu po celé ploště listového těsta.
A dáme péct na cca 10 minut. Ale hlídáme. Až nám těsto zezlátne, tak vyndáváme. Těsto se může nafouknout, ale po vyndání splaskne.
Do misky vložíme hrst špenátu a zalijeme ho vařící vodou.
Po 3 minutách ho vložíme do cedníku a propláchneme studenou vodou a schladíme.

Pak ho naneseme na ricottu.
Připravíme si plechovku tuňáka. Doporučuji nějakého lepšího. Aby byl v kouscích a ne drť.
A naneseme ho také na koláč. Moc si nelamte hlavu s pravidelností. Prostě ho tam poházejte :-)

A máme hotovo. Můžeme podávat a uvidíte, že potěšíte tímto koláčem nejen svůj žaludek a chuťové buňky.

Použité ingredience:
Listové těsto - zn. Kaufland
Ricotta - zn. Itala
Tuňák v rostlinném oleji - zn. Calvo
Špenát - zn. Kaufland

Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


4 komentáře:

  1. Miliju tunáka a špenát! Příští týden snad jdeme grilovat, tak tohle asi vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak se těším na zpětnou reakci, ale věřím, že ti bude chutnat :-)

      Vymazat