NETWORKINGOVÉ OCHUTNÁVÁNÍ

8. dubna 2015 se sešlo v prostorách Chef Parade na Žižkově několik desítek příznivců jídla a všeho kolem něj.

Byla to veřejná událost, na kterou se mohl přihlásit kdokoliv, kdo mohl nabídnout nějakou službu či produkt, či někoho takového sháněl. Avšak počet účastníků byl omezen a tudíž rychle vyprodán.

Vstup se neplatil v korunách, ale každý přinesl právě svůj produkt. Takže, když jsem si o této události přečetla, musela jsem tam být. V práci jsem si vzala dovolenou a začala jsem se těšit.

Jenže, jak se událost blížila, tak jsem si začala více uvědomovat, že tato událost není asi úplně mířená na mě. Já jsem nic  a nikoho nesháněla a vlastně ani nevím, co bych komu mohla nabídnout. Ale dovolenou už jsem měla nahlášenou a tak jsem tam šla.
Přes den jsem měla jednu schůzku za druhou. Tak to prostě bývá, když mám konečně volno a nemohla se pečlivě připravit na výrobu mého produktu. Vymyšlený jsem ho ale měla a suroviny na něj nakoupené také.

Ale čím více se tato akce blížila, tím více jsem propadala panice. Občas mívám takové stavy, že se tak bojím jít do nových prostor nebo mezi nové lidi, že tam raději nejdu. Ale bojuji s tím a snažím se to překonat. Tady mi nic jiného nezbývalo. Kdybych nedorazila, potopila bych svůj blog a ztrapnila sama sebe. Takže jsem se stokrát nadechla a vydechla a upekla dort.

Dělala jsem Smooth Chocolate cake. Je to rychlovka a zaručená čoko bomba.
V 17:24 jsem dorazila do prostor Chef parade (vždy chodím dříve) a koukala, koho budu znát. Ihned u vstupu jsem viděla milé známé tváře a to Jarmilu (blog little-honey-bunny.blogspot.com) a Janču (blog Popecenicko.cz). V tu chvíli jsem už byla, jako ryba ve vodě a začala se rozhlížet, kde se se svým dortem usídlím.

V tu chvíli jsem zahlédla Kubu z Konečně vývar a přidala se k němu. Kluky z konečně vývar vidím vždy strašně ráda. Jsme naladěni na stejné vlně a každé setkání s nimi si naplno užiji.

Kolem mě se začalo připravovat desítky zástupců firem či blogů a vytahovat jeden krásnější a lákavější výtvor za druhým.

Potkala jsem tam i se Sladko.cz. O jejich dortu jsem psala recenzi, kterou jsem si moc užila. A tak jsem byla nadšená, že budu moci ochutnat i jejich další dorty.
Na této akci hledali odběratele.
Jak jsem už psala, potkala jsem se tam i s kluky z Konečně vývar. Ti tam dávali ochutnat svůj vývar a hledali místo, kde by se dal ve velkém vyrábět.
Dále zde byla zástupkyně za Dos mundos. Dostali jsme ochutnávku kávy, ale bohužel jsem s ní nestihla prohodit ani větu. A vlastně ani tu kávu ochutnat.
Název Kuk Buk mě zaujal. Je hodně originální. Měli to moc krásné. Ale také jsem neochutnala ani sousto. Škoda.
Další Networkingový ochutnávač byl Forbidden taste. I když jsem chodila okolo jejich krásné krabice s krásnou čokoládovou věcí, tak jsem se nedozvěděla, o co zde jde. Škoda, vypadalo to pěkně.
Ale taková Verča, který nemá zatím název své firmy, ani vlastně blog či web byla úžasná. Tu jsem zde poznala a také se s ní asi nejdéle zapovídala.

Vyprávěla mi, že strašně ráda vaří a peče a chtěla by vařit a péct i pro veřejnost. Ale zatím neví, co a jak a kde. Takže se vydala na tuto událost zjistit, zda lidem vůbec chutná. Nabízel dva druhy rolády, čokoládovou pěnu a košíčky s banánovou pěnou.

Jelikož jsem dostala výslužku od ní, tak jsem si chutě jejich dortíků mohla užívat ještě doma. Strašně jí držím palce. Je moc šikovná a obrovsky milá.

Takže Verů, šup zamysli se nad názvem stránek a ráda tě potkám opět na další akci.
Tohle byl další produkt, o kterém jsem se chtěla dozvědět více a nedošlo na to. Když jsem šla kolem, měli tam jiné ochutnavače a když odešli, odešli i oni hledat, co se nabízí na této akci. Občas to byl takový začarovaný kruh :-)
Rakletárnu nikdo nemohl přehlédnout. No spíše přecítit. Jakmile se dal rozpékat tento sýr, bylo to cítit všude. Takže jsem se u nich zastavila a lehce vyzpovídala.

Dozvěděla jsem se, že kupují Raklet sýry a s tímto rozpékačem objíždí svatby, večírky či různé food události. Dostali se k tomu tak, že v cizině zjistili, že tam je to všude a u nás nikde.

Díra na trhu se má vyplnit, co nejrychleji a to oni určitě udělali.
 Raklet sýr se tradičně podává na vařené brambory ve slupce se sušenou šunkou a kyselou okurkou.
 Ke konci jsem se šla s Kubou podívat, kdo je vlastně v druhé části prostor Chef Parade. Potkali jsme A co TaKLe. Škoda, že jsem se nezeptala, proč tento název. Takže jestli to někdo víte, napište mi to.

Nabízeli marmelády tradiční i netradiční. Mě ale nejvíce oslovila šípková a dýňová. To bylo super. Zaujalo mě to proto, protože bych si to dokázala představit, jak na palačince, tak k masu či sýru. Prostě taková úžasně neutrální a dokonale dochucená.
Byla jsem moc ráda, že jsem se zde potkala i s Marťou z Vařeniště.cz. Je to také food bloggerka, která se ale zabývá zdravou stravou.

Prý když byla malá, tak byla buclatá a tak chce ukázat lidem, jak zdravě jíst, ale hlavně chutně. A myslím, že se jí to daří. Dokonce budeme mít tu možnost jí potkat na Apetit pikniku, kde bude prodávat své pochoutky.
Jeden z projektů, který mě opravdu zaujal je 3BYTY.cz. Mladí studenti z VŠE se asi nudili v lavici a tak vymysleli jednu velkou food akci.

Zaplatíte vstup 140 Kč a poté dostanete obálku, ve které bude napsáno, co uvaříte. Takže například budete mít za úkol udělat překrm.
V daný den vám na zvonek zazvoní 2x 2 lidi a přijdou sníst předkrm. Po něm se přesunete k druhé dvojici domů a ta měla za úkol hlavní chod a nakonec k té třetí a ta dezert.
Takhle by se mělo vystřídat a prostřídat kolem 100 lidí a nakonec se to završí jednou velkou párty.

V podstatě je to o tom, že se poznáte s novými lidmi a ochutnáte něco dobrého a nakonec si ještě pěkně "zapaříte".

A jejich vizitka byla zaručeně nejoriginálnější!
A úplně nakonec jsem se dostala k Naše kaše. Tuto mladou dvojici zná už asi každý. Jejich kaše jsou proslulé a vyrábí sladké i slané.
 
Ochutnala jsem jejich vyhlášenou KOKO ČOKO. A byla vážně úžasná. Koho oni hledali, jsem si ale nepřečetla. Škoda.
A opět shrnutí na závěr.
Tato akce byla vydařená. Já bych jí klidně protáhla. Uteklo to jako voda a s půlkou lidí jsem neprohodila, ani větu. Což je opravdu škoda.

Líbilo se mi vidět na jednom místě zástupce firem či blogů, kteří chtějí na tento trh přinést něco nového a hlavně svého.

Nešlo o velké firmy, ale o sny běžných lidí, které se stávají skutečností.

Takže opět děkuji Chef Parade za úžasnou organizaci a hlavně za to, že vymýšlíte akce, jako byla tato.


Těším se na další :-)

Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


6 komentářů:

  1. To vypadá všechno tak lákavě! Na takové akci by se mi moc líbilo, ochutnat spoustu nových chutí a vůní a vidět lidi, kteří jsou zatím. A ty ruličky by mě taky zajímaly, možná něco jako luhačovické oplatky bez náplně? A teď jsem z toho dostala na něco chuť :D Tak jdu něco uvařit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paradox je takový, že jsem nakonec tam téměř nic neochutnala. Byla jsem ze všeho tak přejedená očima, že jsem si dala jen ten raklet, kousek od Sladko a marmelády. Vlastně jednu kávovou lžičku naše kaše. Ale od Sladko a Verči jsem dostala výslužku na doma :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Katka, volám sa Dominika a stojím za foodblogom, resp. digi kuchárkou a projektom Kuk?Buk! [cookbook] - www.kukbuk.sk . Ďakujem pekne za milú pochvalu čo sa týka názvu, aj keď je mi ľúto, že sme sa nestihli zoznámiť a ty ochutnať z mojich "zdravších" sladkostí či slaných vecí. Verím však, že sa ešte niekedy stretneme, určite si odteraz tvoj blog budem všímať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, je to škoda, ještě když jsem viděla, kolik jsi toho odnášela domů. Ale tvoji kamarádi z 3byty tě strašně vychválili, že jsi moc šikovná a k přes to, že jsem nic neochutnala, tak mi teď došlo, že tu šanci mám.

      Mám doma 2 sušenky, které jsi pekla pro 3 byty v průhledném pytlíčku. Ale i přesto věřím, že se někdy v budoucnu potkáme a budu mít tu čest ochutnat tvoje dobroty :-)

      Vymazat
  3. Ahoj Katko,

    moc pěkný článek! Pro nás to byla první taková akce a jsme rády, že chutnaly i naše marmelády :) Pro zajímavost - A co taKLe vzniklo na základě našich jmen Klára + Lenka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš to. Dobrý nápad :-) Tak snad se uvidíme na další akci a opět testnu nějaké vaše kousky :-)

      Vymazat